A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

USA - Nyugati-Part I. - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel 2023

Amerikai Egyesült Államok, Körutazás Amerikában, Körutazás Amerikában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás

Utazás:

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, Amerikában légkondicionált autóbusszal.

Szállás

8 éjszaka jó középkategóriájú szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

8 amerikai reggeli (kissé eltér az európai reggeliktől, dominálnak az édes ízek, bár tojásrántottát általában tartalmaz).
Ebédet vagy vacsorát a részvételi díj nem tartalmaz. (A szállodákban, illetve környékükön többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt. Amerikában az étkezést gyorséttermekben jóval olcsóbban meg lehet oldani, mint a szállodák éttermeiben.)

 

1. nap: Los Angeles
Elutazás Budapestről egy nyugat-európai átszállással Los Angelesbe. Érkezés a világ egyik legnagyobb repülőterére a délutáni órákban (helyi idő szerint), transzfer a Los Angeles-i szállodába (2 éj).

2. nap: Los Angeles
Félnapos városnézés a Nyugati-Part legnagyobb metropoliszában (a belváros felhőkarcolói, az óváros mexikói stílusú épületei, Beverly Hills, Sunset Boulevard, Hollywood, Mann's Chinese Theatre a sztárok kéz- és láblenyomataival, Walk of Fame stb.).
Délután szabad program Los Angelesben, vagy:
Fakultatív program: Universal Studios
Ismerkedés Hollywood titkaival, látogatás a Universal Studiosban, ahol életre kelnek a filmtörténelem leghíresebb alkotásai.
A fakultatív program ára: 49.000 Ft – transzferrel (garantált indulás).

3. nap: San Diego, Sea World
Utazás Kalifornia legdélibb részébe. Városnézés San Diegóban, Kalifornia második legnagyobb városában (felhőkarcolók, történelmi városrészek, Balboa park stb.), majd választási lehetőség 3 különböző program közül: szabadidő a történelmi belváros egyéni felfedezésére vagy látogatás a világhírű Sea World (Tengerek Világa) tematikus parkban vagy a kikötőben horgonyzó USS Midway (repülőgép anyahajó) Múzeumban – a belépődíjak a helyszínen fizetendők. Szállás San Diegóban (1 éj).

4. nap: Calico szellemváros (vadnyugat), Las Vegas
Utazás a Mojave sivatagon keresztül Las Vegas irányába. Útközben látogatás Calico szellemvárosban. A XIX. század második felében egy tipikus vadnyugati város volt itt a helyi ezüstbányák közelében. Miután az ezüst elfogyott, a város elnéptelenedett. Néhány évtizede az épületeket restaurálták, a város ma egy szabadtéri múzeum, amely bemutatja a régi vadnyugati életet. Délután érkezés a Nevada állambeli Las Vegasba, a szerencsejátékok világfővárosába, szállás (2 éj).

5. nap: Las Vegas, Grand Canyon
Szabad program Las Vegasban.
Fakultatív program: Kirándulás a Grand Canyonhoz légkondicionált autóbusszal. Rövid fotószünet a Colorado folyót átívelő hatalmas hídnál, ahonnan kiválóan látszik a Hoover-gát és a Mead-tó (itt van a világ egyik legnagyobb vízi erőműve). A Grand Canyon Földünk egyik leghíresebb természeti csodája. A több mint 1000 méter mély szurdokot évmilliók alatt vájta a Colorado folyó a fennsíkba. Utazásunk végcélja a Hualapai indián rezervátum, ahol találkozhatunk az őslakos indiánokkal, valamint a nap csúcspontjaként végigsétálhatunk a Skywalk (Égi séta) kilátó U-alakú üvegpadlóján, mely 1200 méteres magasságban nyúlik a kanyon fölé.
A fakultatív program ára: 53.000 Ft – könnyű ebéddel (garantált indulás).

6. nap: Death Valley (Halál völgye)
Reggel elutazás Las Vegasból, látogatás a Death Valley Nemzeti Parkban, ahol különleges, holdbéli tájak várják a turistákat. Itt található Észak-Amerika legmélyebb pontja (-86 méter), de van a közelben 3000 métert meghaladó hegycsúcs is. Továbbutazás a Mojave sivatagon és a termékeny Központi Síkságon keresztül. Szállás Fresno környékén (1 éj).

7. nap: Yosemite Nemzeti Park
Utazás a Sierra Nevada hegységbe. Ez a terület az 1800-as évek közepén, a nagy kaliforniai aranyláz idején népesült be. A Sierra Nevada legnagyobb attrakciója a Yosemite Nemzeti Park (Amerika egyik leglátogatottabb nemzeti parkja). A park meglátogatása során a legtöbb időt a Yosemite-völgyben töltjük. A völgy fölé közel 1000 méter magas sziklaalakzatok emelkednek, több helyen gyönyörű vízesések zúdulnak le a mélybe. A látogatói központban érdekes múzeum és a helyi indiánok életét bemutató kiállítás is látható eredeti indián kunyhókkal és rituális épületekkel. Délután továbbutazás San Francisco irányába. Érkezés a városba a San Francisco-öböl felett átívelő 7 km hosszú hídon keresztül. Szállás San Franciscóban (2 éj).

8. nap: San Francisco
Félnapos városnézés Amerika sokak szerint legszebb nagyvárosában (a felhőkarcolók – köztük a Transamerica Piramis, a Kínai Negyed, Union Square, városháza, Golden Gate park, Golden Gate híd, a híres kábelvasút, a halászkikötő helyén kialakított szórakoztató központ stb.).
Délután szabad program, lehetőség sétahajózásra a San Francisco-öbölben (ahova természetesen idegenvezetőnk is elkíséri a csoportot).

9. nap: San Francisco
Szabad program, majd transzfer a San Franciscó-i repülőtérre, elutazás egy nyugat-európai átszállással Budapestre.

10. nap:
Érkezés Ferihegyre a kora délutáni órákban.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
2. nap Fakultatív program:
49000
5. nap Fakultatív program
53000

Időpontok Teljes részvételi díj
2023. okt. 8-17.  765.000 Ft + 138.000 Ft (reptéri ill.) = 903.000 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza 

a repülőjegyet a 23 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt, a 8 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést indulástól érkezésig, valamint a belépőjegyeket a nemzeti parkokba és Calico szellemvárosba.

A helyszínen borravalót illik adni a gépkocsivezetőknek és a helyi idegenvezetőknek. A helyiek ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik. Utasonként összesen kb. 30 dollárra kell számítani. 

Egyágyas felár: 337.000 Ft 

3. fő kedvezménye: 218.000 Ft
Megjegyzés: Az amerikai szállodákban nincs három különálló ággyal rendelkező háromágyas szoba. Három fő számára egy két darab franciaággyal felszerelt szobát tudnak biztosítani.

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok