A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Karácsony a festői Karintiában 2023

Ausztria, Karintia, Villach
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged–Budapest–Klagenfurt–Maria Wörth-Pyramidenkogel-Velden (600 km) 

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Budapest-Győr-Szombathely útvonalon, Búcsú határátkelőn keresztül utazunk tovább a Graz–Klagenfurt–Wörthi-tó–Spittal útvonalon. Útközben pihenőt tartunk Klagenfurtban: sétálunk a belvárosban majd a klagenfurti karácsonyi vásár várja csoportunkat. A sétálóutcán és Neuen Platz-on felállított karácsonyi vásár mágnesként vonzza a látogatókat az adventi időszakban. Itt szinte minden megtalálható, amit az adventi időszakban keresünk: egyedi, kézzel készített karácsonyfadíszektől, a Gospel zenén át, egészen a kiváló forralt borig. Sétálunk a fenyőágakkal és karácsonyi díszekkel dekorált standok között. A levegőben terjedő frissen sütött kekszek és mézeskalács illata keveredik a forralt bor és tömjén aromájával, valamint karácsonyi zene teszi felejthetetlen élménnyé a klagenfurti vásárt! A Wörthi-tó déli partján haladunk tovább az idilli fekvésű Maria Wörth-félszigetre, annak két zarándoktemplomát csodáljuk meg. Megfelelő időjárás esetén lifttel felemelkedhetünk a Pyramidenkogelre 905 m magasságba, ahonnan élvezhetjük a páratlan kilátást a tórendszerre és a környező hegyekre. És az élmény fokozható! A Pyramidenkogel magaslataiból pillanatok alatt csúszdán érkezhetünk a kiindulási pontunkra (időjárás függvényében). Utunk Karintia festői tájain és Velden tóparti üdülőhelyen keresztül vezet az olasz-osztrák-szlovén határ közeli szálláshelyünkre, ahol 3 éjszakán át várnak bennünket. 

2. nap: Spittal, Gmünd, Millstatt és karácsony (130 km)

Reggelit követően kedvére pihenhet, vagy jöjjön velünk! Fakultatív kirándulás: lovasszánnal (ha nincs hó akkor lovaskocsival) a Katschberg meghódítására indulunk gyönyörű erdei utakon, kezünkben snapsszal, jó hangulatban! A mai hangulatunkat megalapozva indulunk útnak. A Spittal-i Porcia reneszánsz kastélyhoz érkezünk. Sétálunk a kastély előtt, belső udvarán, majd megtekintjük a jászol kiállítást. Utunkat folytatva felkeressük Gmünd városkát, amely városkapuival, gyönyörű tereivel, a Londron kastéllyal (kívülről) hamisítatlan középkori hangulatot áraszt. Lehetőség van Európa első privát magántulajdonban lévő Porsche múzeumának a megtekintésére (1950-ig itt készültek a legendás 365-ös modellek, láthatjuk Rommel sivatagi autóját is). A Malta völgyében utazva gyönyörű környezetben érkezünk a Fallbach vízeséshez, ahol megpihenünk egy kicsit, majd Millstatti tóvidék kulturális centrumát, Millstatt városát keressük fel az egykori bencés apátsággal. Visszatérünk szálláshelyünkre, készülődünk a karácsonyi vacsorára. A vacsorát követőn a közeli templomba misére érkezünk.  

3. nap: Ossiacher-tó partjáról libegővel Gerlitzen! Gurk és St. Veit (250 km)

Megreggelizünk, majd Karintia harmadik legnagyobb tava, az Ossiacher-tó felé indulunk. A tavat délen 1000 m-es hegyek választják el a Wörthi-tótól. Fakultatív ajánlatunk: a tó partjáról indulva Gerlitzen téli sí-régióba, mintegy 2000 méter magasra jutunk fel, gyönyörködve a tó és a környező hegyek látványában (felvonójegy! Aki nem vesz részt a fakultatív programon, lehetősége lesz sétálni, beülni egy kávéra.) Autóbusszal utazunk Ossiachig. A tó déli partjának egyetlen településének egykori bencés apátsága ma szívesen felkeresett templom, melyhez a Karl May által adományozott ablakok is hozzájárulnak. Továbbutazva sétálunk St. Veit főterén majd a Fuchs tervezte palotán - mely ma szállodaként üzemel - ámulhatunk el. A melki apátság méltó párja lehetne a gurki XII. századi benedek-rendi dóm, melyet felkeresünk és ha szerencsénk van, láthatjuk a még ma is használatban lévő XV. századi böjti kendőjével. Szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap: Villach és a Villacher Alpesnstrasse-Budapest – Szeged (620 km)

Reggeli után a Villacher Alpok panoráma útján megállunk gyönyörködni a legszebb kilátást mutató pontján, majd Villach „házi hegyére”, a Dobratschra kapaszkodunk fel autóbuszunkkal (időjárás függvényében). Rövid szabadidőt követően utunk utolsó programjához a Dráva-parti Villachba igyekszünk, ahol a belvárosában sétálunk: városháza, Szent Jakab templom, főtér és láthatjuk a Dráva folyó vízszintjét mutató árvízjelöléseket is.  A késő délutáni órákban utazunk hazafelé Szombathely-Győr útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, majd továbbutazás Szegedre.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
SZTORNÓ BIZTOSÍTÁS

Amennyiben szeretné a 2,8%-os útlemondási biztosítást igénybe venni az összes tételre. (kivéve BBP)

1
Lovasszán snapsszal
30 Euro (megrendeléskor foglalni kell)
1
Gerlitzen felvonójegy
25 EUR (megrendeléskor foglalni kell)
1
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

18000
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10500

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023.12. 23.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 122.500 Ft / 336 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 15.000 Ft/fő*)
1 ágyas felár: 45.000 Ft / 124 EUR
2x vacsora felár: 12.000 Ft / 33 EUR
Ünnepi karácsonyi vacsora: 14.500 Ft / 40 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 2.800 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 3.640 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 4.600 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Útlemondási biztosítás: az alapár 2,8%-a. Részletek itt.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási biztosítás kötése nem kötelező, de javasolt! 


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éj vendégfogadó, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 3x reggeli


Fakultatív programok (20 főtől): Kérjük szíveskedjenek előre jelezni!
Gerlitzen felvonójegy: 25 EUR
Lovasszán snapsszal: 30 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 35 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 12 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 15.000 Ft / 42 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged - Kecskemét - Budapest - Győr - Szombathely autópálya útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! A biztosítási módozatokról érdeklődjön honlapunkon!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 3 éjszaka elhelyezést jó minőségű vendégfogadóban, 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 3x reggeli 

- alap program szerinti programokat és városnézéseket 

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- 2x vacsora felárat

- Ünnepi karácsonyi vacsorát

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást

Hasonló ajánlatok