A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

USA - Keleti part: New York - Washington - Niagara-vízesés - Toronto

Amerikai Egyesült Államok, Körutazás Amerikában, Körutazás Amerikában
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Az USA keleti partvidékének legszebb természeti kincsét - Niagara-vízesés - és legfontosabb városait - Washington, Philadelphia, New York, - fűztük egy csokorba. Programunk összeállításakor törekedtünk a kedvező menetrendek kiválasztására, hogy vidéki utasaink is kényelmesen tudjanak csatlakozni a programhoz.

Utazás: Budapest – New York – Budapest között európai átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbuszokkal.
Elhelyezés: *** szállodák / motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli.

1. nap: Budapest – New York
Elutazás a délelőtti órákban Budapestről átszállással New Yorkba. Transzfer a Manhattanben található szállodába. 
Az első benyomás a városról, egy kis séta keretében.

2. nap: New York
Reggeli után séta a Ground Zero-hoz (ahol egykor a World Trade Center tornyai emelkedtek), majd egész napos városnézés NEW YORK-ban. Fakultatív program keretében megcsodálható New York világhírű panorámája az Empire State Building kilátójából. Séta a Central Parkban, John Lennon emlékhelyének felkeresése a Strawberry fields-en, és természetesen nem maradhatnak ki olyan nevezetességek, mint a Museum Mile, St. Patrick Katedrális vagy a Rockefeller Center. Délután fakultatív hajózás, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Szabadság-szoborra és a Brooklyn-hídra is. Szállás Manhattanben.

3. nap: New York
A városnézés folytatása Manhattanen: Séta a Wall Street-en és a High Lane „lebegő parkjában”, megcsodáljuk a Times Square fényreklámjait stb. Délután szabadprogram. Sétáljon végig a Brooklyn-hídon, keresse fel az Amerikai Indián Múzeumot (ingyenes) vagy csak sétáljon a felhőkarcolók között és élvezze a sosem alvó város vibrálását. Szállás Manhattanben.

4. nap: New York – Niagara-vízesés (kb. 650 km)
Reggeli után utazás az Erie-tó és az Ontario-tó között található Niagara-vízeséshez. A híres természeti képződmény robaja már kilométerekről hallható, nem véletlenül kapta az indián őslakosoktól a „Messze dübörgő” elnevezést. Érkezés után első találkozás ezzel a különleges jelenséggel, amelyet kanadai és amerikai oldalról is megcsodálhatunk. Határátkelés idejétől függően program, majd szállás a vízesés kanadai oldalán.

5. nap: Niagara – Torontó (kb. 260 km)
Délelőtt kirándulás TORONTO-ba, Kanada pénzügyi és kereskedelmi központjába. Autóbuszos ismerkedés Ontario tartomány központjával: az üzleti negyed fénylő felhőkarcolói, a régi és az új városháza, egyetemi negyed stb. Nem maradhat ki a világ egyik legmagasabb, szabadon álló szerkezete sem, a CN Tower. Egy kis szabadidő a belvárosban, vásárlási lehetőség az EATON’S áruházban. Délután visszatérünk a vízeséshez és megcsodálhatjuk, felfedezhetjük annak különböző arcát. A Skylon Tower kilátójából páratlan panoráma tárul elénk. Szállás a Niagara kanadai oldalán.

6. nap: Niagara – Hershey – Baltimore (650 km)
Reggeli után visszatérés az USA területére. Utazás New York és Pennsylvania állam erdőkkel és hangulatos folyóvölgyekkel tagolt tájain, ami egyben a modern technikát megtagadó életmódjukról híres Amish-ok vidéke is. Útközben rövid látogatást teszünk az amerikai csokoládégyártás fellegvárában, Hersheyben is! Szállás Baltimore belvárosában.

7. nap: Washington (80 km)
Utazás az Egyesült Államok fővárosába. Városnézés WASHINGTON-ban: Capitolium (az amerikai főváros hivatalos földrajzi központja, ami a washingtoni élet jelképe is), a Fehér Ház (ezek csak kívülről), a Washington-, Lincoln- és Jefferson emlékművek, az Arlington temetőben a Kennedy sírok, Repülési és űrhajózási múzeum stb. Szállás Baltimore belvárosában.

8. nap: Philadelphia – New York (370 km)
Délelőtt városnéző séta PHILADELPHIA-ban, az államok első fővárosában: Independence Hall / Függetlenség csarnoka (kívülről) és az amerikai forradalom jelképévé vált harang, a Liberty Bell (szabadság harangja) megtekintése. Továbbutazás a repülőtérre, New Yorkba. Hazautazás. Éjszaka a repülőn.

9. nap: Budapest
Átszállást követően érkezés Budapestre a déli órákban.

UNESCO Világörökségek:
- New York: Szabadságszobor
- Philadelphia: Függetlenség Csarnoka

A változtatás jogát fenntartjuk!


Teljes ár: 989.000 Ft (841.000 Ft + kb. 148.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)
Egyágyas felár: 303.000 Ft
Kedvezmény a 3. személynek kétágyas szobában: 155.000 Ft

Hajó- és belépőjegyek ára: kb. 120 USD + 140 CAD (Helyszínen fizetendő!)

Minimális utaslétszám: 30 fő
Garancia felár 25-29 fő esetén: 38.000 Ft

Az árakat 1 USD = 380 Ft árfolyamig garantáljuk!

Vízumok:
USA: az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de un. ESTA engedély szükséges. ESTA beutazási engedély és ügyintézési díja: 11.500 Ft (Amennyiben nem rendelkezik érvényes amerikai vízummal!)
Kanada: magyar állampolgároknak vízum nem szükséges.

Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, a Magyarország államhatárain kívül született magyar állampolgárok jelenleg nem jogosultak ESTÁ-val beutazni az Egyesült Államokba, nekik mindenképpen vízumot kell igényelniük az utazáshoz.

Egyes látványosságok megtekintése előzetes regisztrációhoz vagy befizetéshez kötött (hajókázás a Szabadság-szobor körül: kb. 37 USD, Empire State Building kb. 45 USD, Skylon Tower belépő vacsorával: kb. 50 CAD, hajózás a Niagaránál: kb. 35 CAD, ezért ezeket mi foglaljuk minden résztvevő számára. Kérjük, legkésőbb a hátralék befizetésével egy időben nyilatkozzanak, melyik programon kívánnak részt venni.

Szervizdíj / borravaló a helyiek számára: 50 USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kedvezményes útlemondási biztosítás: 2,8 % 
A BBP biztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?egyesult-allamok-usa

Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, a Magyarország államhatárain kívül született magyar állampolgárok jelenleg nem jogosultak ESTÁ-val beutazni az Egyesült Államokba, nekik mindenképpen vízumot kell igényelniük az utazáshoz.

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok