Hírlevél feliratkozás

Korzika, a szépség szigete

Úticél: Franciaország, Korzika
Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:

 

1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban. Esti érkezés a Montecatini-ben található szállásra.

2. nap: Corte - Propriano
Reggel áthajózás Livornó kikötőjéből Korzikára. (Kompjegy: 30 EUR) Utunkat dél felé vesszük. A hegytetőre épült Corte-t, az egykori fővárost látogatjuk meg. Már a 9. században lakott volt, majd a 15. században Vincentello d'Istria, alkirály építtette meg a sasfészket. A fellegvár már messziről szembe tűnik, ahova lépcsős, szűk utcácskákon jutunk fel, majd az itteni kilátóból gyönyörű panoráma tárul elénk. A város korzika nemzeti hőse, Paoli által vívott függetlenedési harcokban is jelentős szerepet játszott. Még ma is a hazafias szerveztek központjának tartják. Szállás elfoglalása Propriano környékén.

3. nap: Ajaccio-Porto-Filitosa
Szabad program, fürdőzés vagy egész napos fakultatív kirándulás. A híres francia császár, Napóleon szülővárosába látogatunk el, sétánk alkalmával megtekintjük a szülőházát, a katedrálist, ahol megkeresztelték, emlékművét és a fellegvárat. Innen gyönyörű panoráma úton, Les Calanches hatalmas gránitsziklái között a D81-en haladunk tovább Porto felé, aminek az öblét felvették az Unesco világörökségi listára, olyan egyedülálló a tenger és a hegyek látványa, kikötőjét pedig egy jellegzetes genovai őrtorony védi. A nap végén Taravo völgye felett elterülő Filitosa régészeti parkba látogatunk el, ahol a mediterrán térség egyik legrejtélyesebb megalitikus emléke található. Este visszaérkezés a szállásra. (Ár: 25 EUR) 

4. nap: Col de Bavella hágó – Castellu d’Arraghju – Bonifacio – Sartene
Szabad program, fürdőzés vagy egész napos fakultatív kirándulás. Reggeli után csodás hegyi panoráma úton haladunk, majd megcsodáljuk a sziget legszebb hágóját, a Col de Bavella-t. Utána a torre kultúrát képviselő legjobb állapotban fennmaradt erődítmény megtekintése, Castellu d'Arraghju következik. Ezután délnek megyünk, a tenger feletti mészkősziklákra épült Bonifacio városa páratlan látványt nyújt (Citadella, genovai kapu), fakultatív 1 órás sétahajózási lehetőség a fehér sziklák mentén a tengeri barlangok, kis öblök felfedezésére. A nap végén ellátogatunk Sartene-be - séta a meredek hegyoldalra épült óváros zegzugos utcáin. Majd utazás vissza a szállásra. (Ár: 20 EUR)

5. nap: Scandola-Girolata-Porto-Piana
Szabad program, fürdőzés vagy egész napos fakultatív hajókirándulás. Porticcio kikötőjéből a nyugati part mentén hajókázva eljutunk a világörökségi Scandola Nemzeti Parkba. Fantasztikus vörösszínű sziklaformációi és barlangjai, amiket a természet erői formáltak, csak a vízről tekinthetők meg. Kikötünk Girolata-nál, a kis falu sajátossága, hogy csak gyalogosan vagy hajóval közelíthető meg, és tagja a világ legszebb öblei exkluzív klubjának. Szabadidő fürdési, ebédelési lehetőséggel, majd folytatjuk a hajózást Calanche de Piana szikláit és Capo Rosso parti barlangjait csodálva. Esti érkezés vissza a szállásra.  (Ár: 60 EUR)

6. nap: Propriano
Szabadidő, fürdési lehetőség Propriano szép, homokos strandjai egyikén vagy az élénk kikötőváros felfedezése egyénileg. 

7. nap: Bastia-Montecatini Terme
Reggeli után indulunk a sziget legnagyobb városába, Bastia-ba. Rövid városnézés Észak-Korzika különleges fekvésű, hangulatos fővárosában, ahol szinte mindig pezseg az élet: az Óváros, a Citadella, a Napoleon szobor és a Régi Kikötő megtekintése. Majd behajózás kora délután Bastia kikötőjébe, átkompolás Livorno-ba. (Kompjegy: 30 EUR) Szállás Montecatini Terme városában.

8. nap: Montecatini Terme-Budapest
Utazás haza rövid pihenőkkel. Érkezés a késő esti órákban.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Utazás: autóbusszal  Szállás: *** szálloda Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 179.900,-Ft/fő
Félpanzió: 48.900,-Ft/fő; Egyágyas felár: 45.500,-Ft/fő
Biztosítás: 4.520,-Ft/fő; Sztornó biztosítás: 1.5%

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Corte / kisvonat: 7 EUR
Ajaccio-Porto-Filitosa fak. kirándulás: 25 EUR
Ajaccio/Napóleon szülőháza: 7 EUR
Filitosa/régészeti lelőhely: 7 EUR
Bavella hágó – Castellu – Bonifacio – Sartene fak. kirándulás: 20 EUR
Bonifacio / 1 órás hajókázás: kb. 18 €
Bonifacio / kisvonat: 7 €
Scandola-Girolata fak. hajókirándulás: 60 EUR
Kompjegy: 2x30 EUR
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: Korzika: 0,80 €/fő/éj, Montecatini: 1 €/fő/éj

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé. TÉRKÉP
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20

Szállás: Az elhelyezés 3* hotelben Propriano-ban történik. Teraszos, légkondícionált, fürdőszobás szobában, ami Sat TV-vel, telefonnal, hajszárítóval van felszerelve. A hotel lépcsőn megközelíthető saját strandrésszel rendelkezik.vissza az előző oldalra