A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Dél-amerikai Anzix 2 és a Húsvét-sziget

Chile, Santiago, Santiago
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
DÉL-AMERIKAI ANZIX 2 ÉS A HÚSVÉT-SZIGET
TŰZFÖLD – PATAGÓNIA – CHILE – HOSSZABBÍTÁS HÚSVÉT-SZIGETEN

Időpontok: 2020. február 09 - 25.

Utazás: menetrendszerinti repülőjáratokkal, európai átszállással. Dél-Amerikában közlekedés légkondicionált autóbuszokkal, helyi repülőjáratokkal és hajóval.
Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli és a 8. és a 14. napon ebédcsomag.


1. nap: Budapest – Buenos Aires
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, európai átszállással. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Buenos Aires
Érkezés a délelőtti órákban BUENOS AIRES-be. Félnapos városnéző program keretében ismerkedés az argentin főváros érdekes – a turisták által még kevésbé felfedezett – részeivel. Megnézzük többek között a világ egyik legszebb könyvesboltját, egy elegáns nagyáruházat - Galerias Pacifico -, és ellátogatunk még a Malba múzeumba is, ahol híres latin-amerikai művészek alkotásait csodálhatjuk meg. Visszaérkezve a szállodába csatlakozás a Brazíliából későeste megérkező Dél-Amerikai Anzix 1. körút résztvevőihez. Szállás Buenos Airesben.

3. nap: Buenos Aires – Tigre
Városnézés Amerika „Párizs”-ában, BUENOS AIRES-ben: Plaza de Mayo, Catedral, Casa Rosada (híres balkonja az Evita c. filmben látható), Cadildo, Parlament (a washingtoni Capitolium másolata), Obeliszk, a világ legszélesebb sugárútja, La Boca, Caminito (tangó hazája), San Telmo és Recoleta városnegyedek elegáns épületei, parkjai, séta Evita sírjához. Délután hajókázás az argentin főváros üdülő negyedében, a „parasztok Velencéjének” is nevezett TIGRE-ben. Itt két folyó, a Tigre és a Reconquista (a Paraná-delta része) kanyarog a házak között. Este fakultatív lehetőségként részt vehetünk egy fergeteges Tango show műsoron, ahol a vacsora menüjeként megkóstolhatjuk a híres argentin marhasültet. Szállás Buenos Airesben.

4.nap: Colonia Del Sacramento - Montevideo
Szabad nap Buenos Airesben, vagy egész napos Fakultatív kirándulás hajóval és autóbusszal Uruguay-ba. A korareggel induló hajóút a világ legszélesebb tölcsértorkolatán, az un. Folyó-tengeren vezet át. A kirándulás első állomása COLONIA DE SACRAMENTO. A hangulatos koloniális város legfőbb látnivalója a San Gabriel-félsziget csúcsán fekvő óváros, amely a kb. 300 éves házaival az UNESCO Világörökség része. Továbbutazás autóbusszal Uruguay fővárosába, MONTEVIDEÓ-ba. Városnéző séta a pompás középületeiről, pálmafás parkjairól és monumentális szobrairól is nevezetes városban. Bekukkantunk a fantasztikus hangulatú kikötői Mercado del Puertora is. A későesti órákban visszatérés Buenos Airesbe. Szállás.

5. nap: Ushuaia – Tűzföld
Reggeli órákban repülés a tűzföldi USHUAIA-ba, a világ legdélebbi városába. Látogatás a TIERRA DEL FUEGO NEMZETI PARK-ban, ahol a déli félteke egyik legszebb tájával találkozunk és a „Világ vége vonatán” (Tren del Fin del Mundo) is utazunk. Szállás Ushuaiaban.

6. nap: Ushuaia – El Calafate
Délelőtt hajózás a Beagle-csatornán, ahol fókák, tengeri madarak életét figyelhetjük meg. Délután transzfer a repülőtérre és repülés EL CALAFATE-ba. Szállás.

7. nap: Los Glaciares Nemzeti Park
Kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező nemzeti parkhoz. Sétánk során láthatjuk a borjadzó PERITO MORENO gleccsert, majd az időjárás függvényében kb. 1 órás hajókázást teszünk a tavon a hatalmas jégfalak között. Szállás EL CALAFATE-ban.

8. nap: Torres del Paine Nemzeti Park – Puerto Natales
Utazás a lenyűgöző hegycsúcsokkal, csodálatos természeti formációkkal, smaragdszínű tavakkal és egzotikus állatvilággal büszkélkedő TORRES DEL PAINE NEMZETI PARK-ba. A Paine szó jelentése „kék“, ami nem véletlen, hiszen a gleccserek, a türkiz tavak és a hegycsúcsok színe napközben kékes árnyalatban játszik;naplemente idején azonban a Torres del Paine csúcsainál kevés lenyűgözőbb természeti látnivaló van a földkerekségen. Napközbeni étkezésünkhöz ebédcsomagot viszünk magunkkal. Elbúcsúzunk Argentínától, átkelés Chilébe. Szállás az Última Esperanza-fjord partján fekvő PUERTO NATALES-ben.

9.nap: Puerto Natales – Punta Arenas – Puerto Varas
Utazás a végtelen, sík pampákon át PUNTA ARENAS-ba. A Magellán-szoros és chilei Antarktika nevű régió székhelye Chile legdélebbi települése. Rövid városnézés keretében elsétálunk a Muñoz Gamero térre és pillantást vetünk a Magellán-szorosra. Az esti órákban repülés Puerto Montt-ba. Szállás Puerto Varas-ban.

10. nap: Chiloé-sziget
Kirándulás a CHILOÉ-SZIGET-re, ahol még mindig a halászhagyományok határozzák meg a mindennapi életet. ANCUD-ban látjuk a színesre festett faházakat és a sziget érdekes életét bemutató múzeumot. Ha az időjárás engedi, pingvineket is fényképezhetünk a nap folyamán. Visszautazás PUERTO VARAS-ba. A város a festői Llanquihue tó partján fekszik, csodás panorámával az Andok-Kordillerák Osorno vulkánjára (2 652 m) és a Calbuco (2 015 m) vulkánra. Szállás Puerto Varasban.

11. nap: Valparaiso – Viña del Mar – Santiago de Chile
A kora reggeli órákban repülés Chile fővárosába, majd továbbutazás a Csendes-óceán partjára, melyet a híres chilei borok megkóstolásával is fűszerezünk. Ismerkedés VALPARAISO-val, az amerikai kontinens egyik legfontosabb kikötővárosával, mely csodálatos fekvésének és sokrétű építészetének köszönhetően része az UNESCO Világörökségeknek. Továbbutazás VIÑA DEL MAR-ba, Chile híres óceánparti luxus üdülővárosába, ahol előkelő villák, szép sugárutak, látványos parkok teszik hangulatossá a települést. Visszautazás Santiagóba, szállás.

12. nap: Santiago de Chile
Ismerkedés az Andok magas csúcsainak közelében fekvő SANTIAGO nevezetességeivel: óváros, Elnöki (Moneda) Palota, Plaza de Armas, Katedrális, Városháza, stb. Szép kilátásunk nyílik a városra a San Cristobal hegyről. Szállás Santiagóban

13. nap: Santiago de Chile – Húsvét-sziget
Repülés Húsvét-szigetre a menetrend függvényében. Kevés olyan hely van a világon, aminek erősebb lenne a misztikus vonzása, mint ennek a kicsinyke földdarabnak Chile partjainál, a Csendes-óceán déli részén. A sziget három vulkánból alakult ki, hivatalos nevét pedig a Holland Nyugat-Indiai Társaság expedíciójának vezetőjétől kapta, aki Húsvét vasárnap fedezte fel. Legfőbb nevezetessége a több száz moai, vagyis a hatalmas fejeket ábrázoló kőszobor, mindegyik egyetlen kőből lett kifaragva. Délután a sziget óriásszobrai közül megnézünk kettőt: Ahu Akivi, Puna Pau. Szállás a sziget délnyugati részén fekvő Hanga Roa településen.

14. nap: Húsvét-sziget
Egész napos kirándulás a Föld legelzártabb szigetén. Először a Rano Raraku vulkánhoz látogatunk el, ahol az egykori kőbányában közel 400 befejezetlen kőszobrot találtak. A látvány itt, a koreai polinéz idők hangulatát árasztó helyen egyszerűen lenyűgöző. A kráter alján egy aprócska tó csillog, szintén szépséges és misztikus a sziget partvonalán szétszórva található 600-nál is több kőszobor. Piknik-ebéd a vulkán kráterénél, majd továbbutazás Ahu Tongariki 15 helyreállított kőszobrához. Utána megnézzük a Te Pito Kura kövekből épített sírhalmot. Ez egy kb. 10 méter hosszú, 90 tonna súlyú, ledöntött szobor, és a legnagyobb, melyet a helyére cipeltek a bányából. Kirándulásunkat a képeslapszerű Anakena-öböl fehérhomokos tengerpartján fejezzük be. Szállás az előző napi szálláshelyen.

15. nap: Húsvét-sziget – Santiago de Chile
Délelőtt a 163 négyzetkilométeres sziget csodái közül megnézzük a Rano Kau vulkánt és krátertavat, továbbá a kráter szélén fekvő Orongo várost. A madárember-kultusz fő színhelye a Rapa Nui Nemzeti Park részeként az UNESCO Világörökséghez tartozik. Délután visszarepülés Chilébe. Szállás Santiagóban.

16. nap: Santiago de Chile
Délelőtt szabadidő, pihenés. A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és a délutáni órákban hazautazás európai átszállással. Éjszaka a repülőn.

17. nap: Budapest
Európai átszállás után érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Repülőtéri illeték: kb. 194.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Belső repülőjegyek: 680,-USD + 780,- USD (Indulás előtt irodánkban fizetendő!)
Egyágyas felár: 322.000,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát tartalmazza.

Fakultatív programok árai minimum 12 fő esetén (helyszínen fizetendő, kivéve az Uruguay-i kirándulás):
Tango-show vacsorával Buenos Airesben: kb. 110,- USD
Egész napos hajós kirándulás Uruguay-ba: 250,- USD (Jelentkezéskor választandó és irodánkban előre fizetendő!)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5 %. A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!
Kötelező Szervizdíj / Borravaló: 80,- USD (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők stb. részére!)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
AZ UTAZÁSHOZ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK RÉSZÉRE VÍZUM NEM SZÜKSÉGES!

A változtatás jogát fenntartjuk!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!