A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Felfedezőúton Panamában és Kubában, pihenéssel Cayo Santa Maria szigetén

Panama, Körutazás Panamában, Körutazás Panamában
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Megtelt!

Látogasson el a kontinensek és óceánok találkozásához, a természeti kincseiről híres Panamába, és ismerje meg az igazi Kubát, a hangulatos koloniális városok, csodás tájak, fehérhomokos tengerpartok, a salsa, a rum és a szivarok otthonát!


Dátum: 2020. március 15-29.
Időtartam 15 nap/13 éj
Utazás Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő Kb. 12 óra
Elhelyezés 4 csillagos szállodákban
Ellátás 8 éjszaka teljes ellátás, 5 éjszaka all inclusive a tengerparton
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám 20 fő

 

 
Felfedezőúton Panamában és Kubában, pihenéssel Cayo Santa Maria szigetén ajánlatunk programleírása

1. nap: Panamaváros

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás párizsi átszállással Panamavárosba, érkezés helyi idő szerint az esti órákban, transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Panamavárosban (3 éj).

 

2. nap: Charges Nemzeti Park

Első panamai napunkon a Charges Nemzeti Parkba látogatunk el, ahol megismerkedünk az őslakosokkal, az Emberákkal. Ne felejtsük otthon fürdőruhánkat sem! Helyi vezetőnkkel tradicionális csónakokba szállva hódítjuk meg az Alajuela tavat, utunk során hely madarakkal és emlősökkel találkozhatunk, majd egy csodás vízeséshez érünk a dzsungelben, ezután érjük el a falut, ahol közelebbről megismerkedhetünk az Emberák szokásaival és életével. Csodás halebédünket is itt fogyasztjuk el. Este élőzenés vacsorával zárul a nap Panamavárosban.


3. nap: Gatún-tó

A dzsungelkalandok folytatódnak! Utazás a Panama-csatorna részét képező mesterséges tóhoz, a Gatún-tóhoz, mely egykoron a világ legnagyobb gátjának adott otthont. Hajókirándulásunk alatt láthatjuk, ahogy a hatalmas hajók átkelnek a csatornán, majd felfedezzük a tavat övező esőerdőt is, mely majmoknak, lajhároknak, tukánoknak, krokodiloknak és számos egyéb érdekes élőlénynek szolgál otthonul. A tavon lebegő étteremben fogyasztjuk el helyi ételekből álló ebédünket, majd a szabad program alatt lehet úszni, kajakozni, vagy akár horgászni is.

 

4. nap: Panama-csatorna, Panamaváros, Havanna

Reggel a Csendes- és az Atlanti-óceánt összekötő víziúthoz látogatunk el, ahol megnézhetjük, hogyan zsilipelik a csatornán áthaladó hajómonstrumokat. Ezt követően Panamavárossal ismerkedünk, felfedezzük az óváros (Casco Viejo) és az új negyed legfontosabb látványosságait, a Biomúzeumot, majd megcsodáljuk a város sziluettjét a Plaza de Francia-n. Az ebédet követően transzfer a repülőtérre, elutazás Havannába, majd transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Havannában (3 éj).

 

5. nap: Havanna

Délelőtt a kubai főváros felfedezésére indulunk. Séta az UNESCO Világörökség részét képező történelmi óvárosban: Plaza de la Catedral, Plaza de Armas, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja. Ebéd egy tipikus helyi étteremben, majd folytatjuk a városnézést: La Floridita bár – Hemingway egykori törzshelye, Kapitólium, Forradalom tér, látogatás a rum múzeumban, ahol megismerhetik a rumkészítés folyamatát és meg is kóstolhatják Kuba nemzeti italát. Vacsora a szállodában.


6. nap: Vinales

Egész napos kirándulást teszünk a Pinar del Rio tartományba, ahol a világ legjobb dohányát termesztik. A kilátóból elénk tárul a festői szépségű Vinales völgy különleges, boglya alakú hegyeivel. Megtekintjük a monumentális Mural de la Prehistoria falfestményt, majd megebédelünk egy helyi organikus farmon, mielőtt ellátogatnánk az Indián barlangba, ahol csónakázunk is egyet. Délután visszautazás Havannába, vacsora a szállodában.


7. nap: Guama, Cienfuegos

Reggel elutazás Havannából Cienfuegos felé, útközben megállunk Guamában, a Montemar Nemzeti Park szívében. Látogatás a La Boca krokodilfarmon, hajózás a Tesoro lagúnán az indián faluig, ami egy Kolumbusz korabeli falu másolata. A következő megálló a Dél gyöngyszemének is nevezett Cienfuegos lesz. A francia gyarmatosítók által alapított városka gyönyörű öbölben épült, séta a tengerparti sétányon, majd a belvárosban, ahol a José Marti teret és a Tomas Terry színházat is láthatjuk kívülről. Szállás Cienfuegosban, vacsora a szállodában (1 éj).


8. nap: Trinidad, Sancti Spiritus

A délelőttöt Trinidadban töltjük, ahol visszarepülünk a gyarmati korba, megtekintjük a Plaza Mayor-t, a Romantikus múzeumot és a híres trinidadi koktél lelőhelyére, a Canchancara bárba is ellátogatunk, ahol meg is kóstoljuk a tipikus kubai italt. Ebéd egy helyi étteremben, majd továbbutazás az Escambray hegységen keresztül, ellátogatunk a Cukormalmok völgyébe, útközben látjuk az Iznaga család hajdani birtokának tornyát. Délután érkezés Sancti Spiritusba, Kuba egyik első településére. Ismerkedés a koloniális kisvárossal, majd transzfer Cayo Santa Maria szigetére. Szállás a tengerparti szállodában all inclusive ellátással (5 éj).


9-12. nap: Cayo Santa Maria

Kikapcsolódás a sziget érintetlen, fehérhomokos tengerpartjain.


13. nap: Santa Clara

Kijelentkezés a szállodából, visszautazás Havannába. Megállunk a Che Guevara mauzóleumnál és a felfegyverzett vonatnál és megebédelünk egy helyi étteremben a környéken. Szállás és vacsora Havannában (1 éj).


14-15. nap: Havanna, utazás Budapestre

Reggeli után a világhírű író, Hemingway emlékhelyeit keressük fel. Látogatás Finca Vigia-ban (Hemingway volt rezidenciája). Cojimar halászfaluban megnézzük Heminway szobrát majd Havannában az Ambos Mundos szállodát. Délután transzfer a havannai repülőtérre, koraeste elutazás egy amszterdami átszállással, éjszaka a repülőn. Érkezés Budapestre a délutáni órákban.


A programok sorrendje változhat!

 

FONTOS INFORMÁCIÓ:


Kuba európai szemmel egy nagyon különleges, egzotikus ország a Karib-térségben, ugyanakkor jellemzőek rá olyan helyi sajátosságok, mely a turistákat kellemetlenül érintheti: az egyetlen legális politikai párttal (Kubai Kommunista Párt) rendelkező szocialista berendezkedésű országban az ideológiai oktatást már első osztályban megkezdik. Általános a szegénység, külföldi termékekhez szinte lehetetlen hozzájutni, a cégek államosítottak, így nincs a számunkra megszokott piaci verseny, ami sokszor sajnos a szolgáltatás rovására megy, a dolgozók pedig nem motiváltak kellően a munkájuk elvárható elvégzésére. Ebből fakadhat az, hogy a barátságos helyiek esetleg zárkózottnak, szűkszavúnak tűnnek, esetleg problémák adódnak bizonyos szolgáltatások terén. Előfordulhat áramszünet, vízhálózati problémák, vagy akár csúszások a mosodában.

Mind e mellett Kuba biztonságos, igazi turistaparadicsom, tárt karokkal várják a kultúrájukra és országukra kíváncsi látogatókat, így méltán népszerű és közkedvelt azon utazók körében, akik szemet tudnak hunyni az apróbb kellemetlenségeken, és hagyják, hogy az ország természeti kincsei és kulturális örökségei elvarázsolják. Tapasztalt idegenvezetőnk tökéletesen átlátja a kultúráink és társadalmi berendezkedéseink közötti különbségeket, így hatékonyan áll az Önök rendelkezésére a teljes utazás alatt. Tartson velünk Ön is!
A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 13 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 149 000 Ft/fő, vízum (Kuba kártya) 10 000 Ft/fő, borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 30 EUR/fő), utasbiztosítás.
Egyágyas: 969 900 Ft/fő

Hasonló ajánlatok