A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Etiópia - Abesszína történelmi emlékei nyomában

Etiópia, Körutazás Etiópiában, Körutazás Etiópiában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Új körutazásunk során Afrika egyik legrégebbi folyamatos kultúrával rendelkező országával ismerkedhetünk meg, mely az európai szemnek számtalan különlegességet tartogat, mind az épített mind a természeti örökségek terén. Etiópia a kontinens második legmagasabban fekvő országa, területének fele több mint 1200 m magasan fekszik. Megcsodálhatjuk az Etióp-magasföld hullámos fennsíkját, amelyből 4000 métert meghaladó csúcsok emelkednek ki. A Tana-tó kis szigetein több száz éves keresztény kolostorok magasodnak, utazásunk egyik fő látványossága az a 11 vörös bazaltlávába faragott sziklatemplom, melyek Szent Lalibela király uralkodása idején kezdtek formát ölteni, s azóta is aktív zarándokhelyként működnek. Itt folyik a Kék-Nílus, melynek óriási vízesése az ország egyik legszebb természeti látványossága.

Utazás: Bécs – Addisz-Abeba – Bécs útvonalon közvetlen, valamint a körút során belső járatokkal, országon belül légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: középkategóriás, jó minőségű szálláshelyek 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban

Ellátás: teljes ellátás (reggel, ebéd és vacsora)


1. nap: Bécs – Addisz-Abeba
Találkozó Bécs Schwechat repülőterén. Késő este repülés közvetlen járattal Etiópia fővárosába. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Addisz-Abeba
Reggel érkezés ADDISZ-ABEBÁ-ba, a világ harmadik legmagasabban fekvő fővárosába. Reggelit követően ismerkedés a várossal: St. György katedrális, Szentháromság katedrális, Egyetem (kívülről), piac. A Nemzeti Múzeum Afrika egyik leggazdagabb gyűjteményével rendelkezik. Ott láthatjuk többek között a 3,5 millió éves Lucy csontvázát. Vacsora, szállás Addisz-Abebában.

3. nap: Addisz-Abeba — Bahar Dar
Reggeli után repülés a Tana-tó partján fekvő Bahar Dar-ba, az ország harmadik legnagyobb városába. A tavon a halászok sokaságát láthatjuk, papiruszból készült halászhajóikon. Itt ered a Kék-Nílus, melynek a vízesése növény- és állatvilágával elkápráztatja a látogatókat. Hajókázást követően falvak és kávéültetvények mellett sétálunk el és útba ejtjük a Ura Kidane Meret kolostort is, mely a XVI. századból származó kereszt- és koronagyűjteményéről vált ismertté. Az Azwa Maryam kolostornak a kertje gyönyörű. Vacsora, szállás Bahar Darban.

4. nap: Bahar Dar — Gondar
A Tana-tavat megkerülve érünk GONDAR-ba, Etiópia egykori fővárosába. Napjainkban a település kastélyairól és templomairól ismert. A palotanegyed a világörökség része, érdekes épületeknek ad otthont, mint pl. I. Yohannes császár könyvtára, vagy az Énekek háza, ahol korábban királyi dalversenyeket rendeztek. A nádtetős Debre Sina temploma csodálatosan festett belső terével teszi teljessé a napot. Vacsora, szállás Gondarban.

5. nap: Gondar – Simien Nemzeti Park
Az út lenyűgöző tájakon át vezet a Simien-hegységen át, mely olyan különleges állatfajoknak ad otthont, mint az abesszín kőszáli kecske, dzseláda pávián és az etióp farkas. A hegylánc és egyben az ország legmagasabb pontja a Ras Dashen. Vacsora, szállás Gondarban.

6. nap: Gondar – Axum
Rövid repülést követően érkezünk Etiópia „Rómájába”, AXUM-ba, a XX. századig az etióp királyok koronázási helyére. Egyházi központ a IV. század óta. Meglátogatjuk a Régészeti Múzeumot érdekes sírtermeivel és érmegyűjteményével. Az Etióp ortodox egyház tanítása szerint a Miasszonyunk Sioni Mária Templomban található a Frigyláda benne a Tízparancsolat tábláival, a régi és az új épületek sajátos ellentétével nyűgözi le a látogatókat. Axum legfontosabb építészeti emlékei a III. századtól elterjedő, a királyok és a nemesek sírjait jelző sztélék és obeliszkek. Délután az Északi Sztélé parkba vezet az út. Vacsora, szállás Axumban.

7. nap: Axum — Lalibela

Reggel repülés (időutazás) LALIBELA-ba. A XII – XIII. században érezhetjük magunkat. Az út során ma találkozunk először sziklatemplomokkal, melyeket korábban egyetlen sziklatömbből vájtak ki. Az etióp ortodox egyház fontos szentélyei méltán váltak a világörökség részévé. Vacsora, szállás Lalibelában.

8. nap: Lalibela — sziklatemplomok
Ez a nap a sziklatemplomok egy újabb csoportjával kezdődik. Különösen szép a görögkereszt formában felépített Szent György temploma. A közelben található és némi sétával elérhető Leakuto Leab temploma, mely Lalibelától kissé távolabb fekszik, és a Zagwe-dinasztia utolsó királyának szentelték. Vacsora, szállás Lalibelában.

9. nap: Lalibela — Addisz-Abeba
Búcsút intünk Lalibelának és reggel visszarepülünk a fővárosba. Délután látogatás az Etnográfiai Múzeumban. A Haille Selassie császár egyik egykori palotájában berendezett múzeum átfogó képet ad az ország kultúrájáról és művészetéről. Búcsúvacsorát követően transzfer a repülőtérre, hazarepülés az éjféli órákban. Éjszaka a repülőn.
A Seychelle-szigeteken hosszabbítóknak szállás Addisz-Abebában.

10. nap: Bécs
Érkezés Bécs Schwechat repülőterére hajnalban.


UNESCO Világörökség
• Lalibela sziklába vájt templomai
• Simien Nemzeti Park
• Axum


A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bécs – Addisz Abeba – Bécs útvonalon közvetlen járattal
- közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal, valamint terepjárókon
- 7 éj szállást jó minőségű, középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- teljes ellátását (reggeli, ebéd és vacsora)
- kirándulásokat a program szerint
- belépőjegyek árait
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 185.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- kedvezményes csoportost útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- szervízdíjat / borravalót a helyiek részére: 40,- € / fő (A helyszínen fizetendő.)
- etióp vízumdíjat: 45,- € / fő (Ügyintézését irodánk végzi, itthon az út indulása előtt fizetendő!)
- vízum ügyintézési díj: 3.500,- Ft / fő
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- 10 – 11 fő utazása esetén a 23.600,- Ft-os / fő felárat

A változtatás jogát fenntartjuk!

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!