A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Marokkó - királyi városok körutazás ****

Marokkó, Körutazás Marokkóban, Körutazás Marokkóban
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Leírás:

Tartson Velünk Ön is egy fantasztikus marokkói utazásra, amely során megtekintjük a legfőbb nevezetességeket, betekintést nyerünk a helyiek élővilágába, megismerkedünk Marokkó történelmével és kultúrájával!

Program:

Marokkó fantasztikus és sokszínű ország széleskörű kultúrális kínálattal, ahová egyszer mindenkinek érdemes ellátogatnia. Marokkóban kedvünkre csodálhatjuk meg a helyi arab építészeti remekeket, de ha kedvünk tartja, pár órás kirándulással fedezhetjük fel az Atlasz hegység különleges természeti adottságait.

1. nap: BUDAPEST-MARRAKECH

utazási irodas idegenvezetőnk kíséretében kezdjük meg utazásunkat a Liszt Ferenc repülőtér 2/B termináljáról. Elutazás Budapestről 14:00 -kor induló Rayenair repülőjárattal. Érkezés Marrakechbe 17:15-kor. Transzfer a szállodába. Szállás és vacsora Marrakechben.

2. nap: MARRAKESH

Kiadós reggelink elfogyasztását követően városnézésre indulunk. Délelőtt városnézés  Marrakeshben, a ,,Dél gyöngyének" megtekintése. A vörös várost a XI. században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. Programunk a Szadida sírok, a Bahia palota és a Menara kert megtekintéséből áll, valamint látogatást teszünk a Berber patikában is.

3. nap: MARRAKESH

Reggelit követően folytatjuk Marrakesh felfedezését. Megtekintjük a Koutoubia mecsetet kívülről, majd a nap további részében megismerkedünk a szukok varázslatos keleti világával. Vásárlást követően látogatást teszünk a híres Jemma El Fna téren, ahol a mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagának, és a tér Ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésének felfedezésére nyílik lehetőség. Délutáni fakultatív programlehetőség: Részvétel az egyik legnépszerűbb marrakeshi programon, amely során ellátogatunk az Ourika völgyébe a Magas-Atlasz ölelésében fekvő varázslatos helyre. A völgy egész évben különlegesen zöld színben pompázik, mert az Ourika folyó, a vidék folyóival ellentétben, sosem szárad ki. A ,,zsákutca völgy" egyre szűkülő, kanyargós ösvénye belevész a legmagasabb észak-afrikai hegycsúcs meredélyeibe.  Az Atlasz-hegység 4160 méter magas óriás csúcsa nyáron is hósipkát visel.  Az út menti hangulatos falvak egyikébe és egy berber molnárhoz is benézünk.  

4. nap:  MARRAKECH-BENI MELLAL-FEZ

Reggelit követően az Atlasz hegyen is átkelve látogatunk el Fez különleges adottságokkal rendelkező városába. Az utat többször megszakítjuk egy-egy látnivaló kedvéért, illetve útközben egy kellemes ebédet is elfogyasztunk az Atlasz hegységben. Mielőtt megérkeznénk a 410m magasan fekvő városba, kitérőt teszünk a cédrus erdőbe, ahol többszáz éves cédrust is láthatunk. Fez az ország harmadik legnagyobb városa. Modern városrésze meglehetősen új és európai, de nem ezért szokták szeretni, hanem a sikátoros-vályogfalas bahiabolt-szerű óvárosa miatt. Itt el lehet veszni a kézműves csodában és a fantasztikus arab hangulatban. Szállásunkat is itt foglaljuk el, ezt követően pedig megvacsorázunk.

5. nap: FEZ

A napot a város felfedezésével töltjük. Egész napos városnézés magyar nyelvű idegenvezetéssel Fezben, az egyik legősibb királyi városban, Marokkó vallási és kulturális központjában. A program a IX-XIV. században épült Medina, a benne található Bou Inania Medersa (Korán-iskola), emellett a világhírű Karaouine mecset környékének, Nejjarine szökőkútnak, II. Idriss, a város alapítójának mauzóleumának, valamint a bőrcserzők, szőnyegszövők, ötvös- és szövőműhely negyedének megtekintését foglalja magába. Látogatást teszünk továbbá a XIV. századi, jelenleg is működő, különlegesen cizellált főbejáratú királyi palotához, majd a mellette elterülő Mellah zsidó negyed megtekintése következik. Ezt követően ismerkedés a város szélén lévő fazekas negyed mestereinek munkáival. A városnézés után visszatérünk szállodánkba és jóízüen elfogyasztjuk vacsoránkat.

6. nap: VOLUBILIS-MEKNES-RABAT-CASABLANCA

Ezen a napon Marokkó új arcát ismerhetjük meg. Reggeli után látogatást teszünk az elbűvölő, római alapítású Volubilisbe. Miközben a római építészet remekeiben, és az egykori villák szép fényű mozaikjaiban gyönyörködünk, a távolban láthatjuk a pihenő tevéhez hasonlító festői elhelyezkedésű szent várost, az iszlám atyja, az I. Idriss által alapított Moulay Idrisst. A városalapító tiszteletére itt felépített mauzóleumhoz évente több tízezer hívő zarándokol el. Továbbutazunk Meknesbe, ahol a ,,marokkói Versailles"-t tekinthetjük meg rövid sétával. A várost Moulay Ismail, XIV. Lajos kortársa alapította a XVII. század végén. A városalapító mauzóleumának megtekintése után tovább utazunk Rabatba, ahová délután érkezünk. E virágzó és rendezett város látnivalói között szerepel az Oudayas-i Kasbah, a Hassan torony háttérben a hihetetlen kék óceánnal, továbbá az V. Mohamed mauzóleum, a királyi palota és az azt körülvevő tér, a Mechouar. Továbbutazás Casablancába, érkezés esti órákban, ahol elfoglaljuk szállásunkat, majd megvacsorázunk.  

7. nap: CASABLANCA-EL JADIDA-ESSAOUIRA

Reggeli a szállodában. Délelőtt, Casablanca városnézés. A filmek világából ismert, különleges atmoszférájú városban megtekintjük: az Anfa villanegyedet az Atlanti-óceán partján, a II. Hassan mecsetet kívülről, mely a világ harmadik legnagyobb mecsete. Városnézésünk során eljutunk a királyi palota körzetébe, érintjük az Arab Liga parkját, valamint az V. Mohamed teret és az Egyesült Nemzetek terét, ahol a névadó ,,Fehér Házat", az egykori kormányzósági épületeket láthatjuk. Koradélután továbbutazunk El Jadida, a világörökség részét képező egykor portugál Mazagan felé, amely az óceánparti területekre jellemző erődrendszerével, a XVI. századi reneszánsz katonai építészetről mesél. Délutáni órákban a legendás Mogador (Essaouira) felé vesszük az irányt. Szállás és vacsora Essaouiraban.

8. nap: ESSAOUIRA-MARRAKECH

Reggelit követően összepakolunk. Délelőtt városnézés Szavirában, majd továbbutazunk a már jól ismert Marrakechbe. Transzferrel jutunk a repülőtérre és hazaindulunk a 17:40-kor induló járattal.Érkezés Budapestre 22:55-kor. 

Utazás:

Az utazás során idegenvezetőnk végig a csoporttal marad. Az utazás repülővel, majd légkondícionált autóbuszokkal történik.

Szállás:

Az elszállásolás 4*-os szállásokon történik. Az utzás során 4 szállást látogatunk meg.

Elhelyezés:

Elhelyezés 4*-os standard szobákban.

Ellátás:

Félpanziós ellátás, kiadós, finom étkezésekkel. A félpanziós ellátás két főétkezést tartalmaz. Ez magában foglalja a reggelit és vacsorát. Az étkezések időpontját a program, illetve az étkezőhely nyitvatartási ideje határozza meg.


Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Idegenforgalmi adó -
- 4480

Ár tartalmazza:

  • repülőjegyet Budapest - Marrakech - Budapest útvonalon
  • elhelyezés 3*-os szállodában
  • ellátás félpanzió
  • magyar nyelvű idegenvezető
  • helyi idegenvezetők
  • programok
  • országon belül utazás légkondicionált autóbusszal

 /minimum létszám: 20 fizető fő/

* Az árak a mindenkori repülőjegy és illetékárak függvényében változhatnak.

 

Ár nem tartalmazza:

  • esetleges fakultatív programok díja,
  • utasbiztosítás kategóriától függően (min.520 Ft/fő/nap)
  • sztornó biztosítás
  • Helyszínen kötelezően fizetendő belépődíjak, helyi idegenvezetői költségek 60 EUR/fő.*
  • Borravaló  20 EUR fő*
  • Idegenforgalmi adó  14 EUR/fő*

* a helyszínen, kötelezően fizetendő tételek.

Hasonló ajánlatok