A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Malmö-Koppenhága városlátogatás

Svédország, Malmö, Malmö
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Leírás:

A skandináv életérzés az elmúlt években járványszerűen terjed, mindenhol nyugalmat, kiegyensúlyozottságot és pozitivizmust hagyva maga után. Ebben Svédország és Dánia járnak az élen, utóbbi fővárosa, Koppenhága ráadásul nem csupán a legmenőbb skandináv város, de folyamatosan a legboldogabb városok listáját vezeti. Svédország 3. legnagyobb városát, Malmöt pedig egyszer mindenkinek látnia kell! Kulturális sokszínűsége, a modern és a hagyományos elemek eklektikus találkozása egyszerűen elbűvölő. Ráadásul a két város annyira közel fekszik egymáshoz, hogy egy hosszú hétvége alatt mindkettőt kényelmesen be lehet járni.

 

Tartson velünk erre a felejthetetlen hétvégére és tapasztalja meg, mit jelent örök optimistán, amolyan skandináv-szemüvegen keresztül nézni a világot!

Program:

1. napKét órával a gép felszállási időpontja előtt gyülekezünk a Liszt Ferenc Repülőtéren, ahonnan a Wizzair 19:35-kor induló járatával utazunk Malmöbe. Érkezés 21:35-kor Malmö repülőterére, amely nagyjából 30 km-re fekszik a várostól. Innen közvetlen transzferrel jutunk el 40 perc alatt a szálláshoz, ahol elfoglaljuk szobáinkat.

2. napReggeli után célba vesszük Koppenhágát, ahová menetrendszerinti járattal jutunk el nagyjából 40 perc utazás után. Utunk során átkelünk Európa egyik leghíresebb és egyben leghosszabb hídján, az Öresund-hídon, mely a két várost (és a két országot) köti össze. A híd a tengeren lévő kis szigetet is érinti, ahol a tengerbe, a föld alá ereszkedik, és a teljes hosszból 4 kilométert alagúton keresztül fut. Örök élmény lesz már ez az út is!

Miután megérkeztünk Koppenhágába, lehetőség lesz csatlakozni egy Hop on-Hop off városnézéshez, majd egy órás hajókására is sor kerül. Ám Koppenhága látnivalóit leginkább gyalogosan érdemes felfedezni: a három leghíresebb ezek közül a több mint száz éves vidámpark, a Tivoli Gardens, a Kis Hableány szobra és szabadváros, Christiania.

De kezdjük a városnézést inkább egy központi helyen: a főváros ékessége a Radhaus, vagyis a városháza, üvegtetős belső udvara kiállításoknak és nagyszabású rendezvényeknek ad otthont, 106 méter magas tornyából szédítően szép a panoráma. Híres és nagyon látványos világórája mutatja az idő(ket), jelzi a napkelte és a napnyugta idejét, és naptárként is szolgál.

A városházától mindössze néhány percnyi sétára található a Tivoli, Dánia legkedveltebb vidámparkja. Teli vad attrakciókkal, zöld oázisokkal, ínyenc éttermekkel, rock koncertekkel és rendszeres a tűzijáték is - egész évben tartogat meglepetéseket minden korosztály számára. A nyugalomra vágyó turisták sem fognak csalódni, hiszen hatalmas zöld területek, tavak és szökőkutak, szép virágok teremtenek pihentető légkört.

Érdemes pontban déli 12 órakor az Amalienborg, vagyis Margit királynő lakhelye felé járni, hiszen ekkor zajlik az őrségváltás parádéja. Az őrök nem kerülik a szemkontaktust, mosolyognak és rövid válaszokra is rábírhatóak. A koronát és a királyi kincseket viszont nem itt, hanem a nem messze található Rosenborg-kastély pincéjében, üvegvitrin mögött őrzik, aminek rácsos állványzatára a gyerekek fel is mászhatnak.

Innen érdemes a Nyhavn felé venni az irányt, ami eredetileg egy forgalmas kereskedelmi kikötő volt, hatalmas hajóforgalommal, részeg matrózokkal, tolakodó örömlányokkal és persze kocsmákkal. Napjainkban ebből már semmi nem maradt meg, az egész városrészt gyönyörűen felújított házak és ízléses éttermek uralják. Különösen nyáron nyújt tökéletes színteret egy hosszú nap befejezéséhez, itt mindenki zavartalanul élvezheti az idilli atmoszférát. Ebédeljen meg egy hangulatos étteremben, vagy csak bámészkodva lógassa a lábát a rakparton - így is úgy is felemelő élményben lesz része!

A régi kikötő nevezetességei közé tartozik a 20. számú ház, melyben Andersen élt - itt írta például a Borsószem királykisasszony című mesét is. És ha már a meséknél tartunk... nem látogathatja meg a dán fővárost anélkül, hogy látná Koppenhága hivatalos jelképét, a Kis Hableányt! Sétáljon végig a parton Nyhavn-tól Kastelletig, és nézze meg ezt a csodás szobrot és környezetét!

A tartalmas nap után, este visszatérünk szálláshelyünkre, Malmöbe.

3. napElfogyasztjuk kiadós reggelinket, majd újra Dánia felé vesszük az irányt. Koppenhága ugyanis tartogat még számunkra érdekességeket!

Dánia egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága Koppenhága szabad, területen kívüliséget élvező területe: Christiania. Ezren lakják ezt a városon belüli várost és évente 500 ezren látogatják meg. Története szerint a `70-es évek elején alapították (az évtized hangulata azóta is uralkodó), amikor egy csoport fiatal lyukat vágott az egykori katonai laktanya kerítésén, és beköltözött - még ma is laknak itt néhányan az eredeti telepesek közül. Christiania egy kollektíva által vezérelt, pénzügyileg önálló kommuna: öko-éttermek, műhelyek, galériák mellett több zenei és kulturális rendezvény is teret kap itt. A főbejáratnál található egy tábla, amely felsorolja a területre érvényes szabályokat, melyeket tanácsos megfogadni. Eszerint aki a területre belép, nem fotózhat, nem mobilozhat, tilos a hangoskodás vagy a futkározás. Érdemes csatlakozni egy vezetett túrához, melyen maguk a telepesek mutatják be ezt a különleges területet.

A városon belüli elvarázsolt világ után belevethetjük magunkat a kapitalista álomba: fedezzük fel a Str?get, a város szívében dobogó bevásárlónegyedet Európa egyik leghosszabb sétáló utcájával. Rengeteg üzlet, olcsóbb áruházak és drága márkaboltok sorakoznak egymás mellett: a nagy nemzetközi márkák, mint a Prada, Louis Vuitton, Max Mara, Mulberry és Boss üzletei az utca végén, a Kongens Nytorv közelében találhatóak, míg a Városháza tér körüli üzletek (H & M, Vero Moda, Zara) inkább a szűkebb költségvetésű bevásárlókörutaknak kedveznek. A bevásárlónegyed sok kis utcája látnivalókban is gazdag: itt áll például a Nagyboldogasszony templom, ahol Frederik, a trónörökös házasodott. A Str?get közkedvelt törzshelye a város utcai előadóművészeinek, gyakran találkozhatunk itt akrobatákkal, varázslókkal és zenészekkel is.

Este visszautazunk Malmöbe és nyugovóra térünk szálláshelyünkön.

4. napMegreggelizünk, majd utolsó napunkat Malmö felfedezésével töltjük. Városnézésünk alatt a főbb látnivalókra koncentrálunk: megnézzük a város főterét a Városházával, a korábban erődítmény-, ma múzeumként funkcionáló Malmöhust és a Szt. Péter templomot. Mindenképpen keressük fel az óvároson belül a Lilla torgot, a 16-18. századból való, szépen felújított házakkal szegélyezett, hangulatos terecskét. Rengeteg üzlet kirakatában lehet nézelődni, megannyi parkban pihenhetünk meg sok-sok virággal és fákkal körülvéve, a tavak miatt pedig kacsákkal együtt sétálhatunk az utcákon.

Mindenképpen vessünk egy pillantást a világhírű Turning Torso furcsán csavart építményére. A 190 méter magas és 54 szintes torony Európa második legmagasabb épülete: kilenc darab 5 emeletes kockát csavart el tervezője úgy, hogy a legalsó helyzetéhez képest a legfelsőé 90 fokos eltérést mutat. A lift rendkívül gyorsan, mindössze 38 másodperc alatt ér fel a legfelső szintre.

Sétáljunk egyet a tengerparton, ahonnan halványan látszik a Koppenhágát és Malmöt összekötő Öresund is.

Este transzferrel jutunk ki a repülőtérre, majd a Wizzair 22:00-kor induló járatával repülünk vissza Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre 23:45-kor érkezünk meg.

Utazás:

Wizz Air légitársasággal, a helyszínen pedig menetrendszerinti bussszal

Szállás:

Malmöben, belvárosi 3*-os szállodában

Elhelyezés:

Kétágyas szobában. Egy- és háromágyas szoba igényelhető. 

Ellátás:

Reggelis ellátás


Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
10 kg feladott poggyász -
- 13000
20 kg feladott poggyász -
- 19000

Ár tartalmazza:

  • Budapest - Malmö - Budapest repülőjegyet
  • 3 éjszaka szállást belvárosi 3*-os szállodában, kétágyas elhelyezéssel
  • reggelis ellátást
  • csoportkísérő idegenvezetőt
  • 2 x repülőtér-szállás transzfert
  • 2 x Malmö-Koppenhága-Malmö transzfert

Ár nem tartalmazza:

  • repülőtéri illetéket 28.000 Ft/fő
  • utasbiztosítást (1320 Ft /fő/4 nap)
  • feladott poggyászt: 10 kg-ig 13.000 Ft , 20 kg-ig 19.000 Ft
  • buszos és hajós városnézést Koppenhágában (kötelezően fizetendő): 35 EUR/fő