A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Walesi Bárdok

Nagy-Britannia, Körutazás Nagy-Britanniában, Körutazás Nagy-Britanniában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

WALESI BÁRDOK
FELSÉG! VALÓBAN KORONÁD LEGSZEBB GYÉMÁNTJA WALES


 Az Egyesült Királyság tagországai közül talán a 3 millió lakost számláló Wales-t ismerjük a legkevésbé. Az itt élő emberek méltán büszkék ősi nyelvükre, amelyet még a legsötétebb időkben is féltőn óvtak, természeti szépségekben és nevezetességekben gazdag hazájukra, az egész világon híres szülötteikre. A legenda szerint e föld egykori uralkodója volt maga Artúr király is. Vadonatúj körutazásunk során legendás vidékekre kalauzoljuk Önöket!

Utazás: Budapest – Manchester – Bristol - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülővel, a körutazáson légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

1. nap: Budapest – Manchester – Liverpool – Chester
A kora reggeli órákban repülés Manchester-be, majd továbbutazás LIVERPOOL-ba. Rövid buszos városnézés: az anglikán és a katolikus katedrálisok (kívülről), Albert Dokk, mely az első zárt, tűzbiztos raktár és kikötő a világon. Innen jól látható a Három Grácia, a város három meghatározó épülete. Ismerkedés a szellemek lakta Speke Hall-lal. Tovabbutazás CHESTER-be. Séta a városban. Vacsora, szállás Chester környékén.

2. nap: Conwy – Llanberis hágó – Caernarfon – Anglesey-sziget - Chester
Irány CONWY! Megtekintjük I. Edward angol király által épített várát, mely az évszázadok során fontos szerepet játszott az angol-walesi háborúkban. A város rakpartján sétálva a szigetország legkisebb lakóházát találjuk, majd látogatást teszünk a Bodnant-kertben, melynek hírnevét a benne lévő rododendronok, azáleák, magnóliák, kaméliák adják. Átkelünk a Llanberis-hágón CAERNARFON-ba, a mindenkori walesi herceg koronázó helyére. Itt született I. Edward angol király fia, ettől kezdve viselik a walesi herceg címet az angol trónörökösök. A Menai-szoros fölött átívelő gyönyörű függőhídon át jutunk el Anglesey–szigetére, ahol a világ leghosszabb nevű vasútállomása található. Vacsora, szállás Chester környékén.

3. nap: Pontcysyllte Akvadukt – Llangollen – Swallow Falls – Dolwyddelan várrom – Harlech vár
A PONTCYSYLLTE AKVADUKT az ipari forradalom egy csodája és Nagy-Britannia leghosszabb hajózható csatornahídja 38 m magasságban. LLANGOLLEN-t hídja, - Wales 7 csodájának egyike,- és a Hölgyek tették híressé. Utóbbiak varázslatos kis házát meg is nézzük. A SWALLOW FALLS, azaz Fecske vízesés a Llugwy folyó szélesre terülő szikláiról zuhog lépcsőzetesen lefelé. Fotószünet DOLWYDDELAN várromjánál, mely Szerb Antal által is megörökített Pendragonok ősi fészke! A Snowdon Nemzeti Parkon át utazva megérkezünk HARLECH várához, mely a Wales-et körülvevő várak “vasgyűrűjének” része, hegyen magasodó sasfészek. Innen a Cardigan öböl partjára visszatérve érkezünk szálláshelyünkre, a part menti kedvelt üdülőhelyre, Aberystwythbe. Vacsora, szállás.

4. nap: New Quay – St. David’s
Első megállónk NEW QUAY, ahol hajóra szállunk és delfinlesre indulunk (időjárás függvényében!) a Cardigan öbölben. Utunkat a tengerparton folytatjuk tovább, megérkezve Wales legnyugatibb pontjához ST. DAVID’s-be. Nagy Britannia legkisebb városa, de katedrálisát még maga a névadó, Wales védőszentje, St. David alapította a VI. században. Közelében találhatóak a XIV. századi Püspöki palota romjai. Vacsora, szállás Llanelli környékén.

5. nap: Pembroke – Tenby – Laugharne - Carmarthen
“Lágyan kél az esti szél Milford öböl felé” - mai első utunk az Arany János verséből ismert öbölhöz vezet. Partján épült PEMBROKE városa, VII. Henrik szülőhelye. Normann vára a XI. században épült, a középkori városfal nagy része ma is látható. TENBY, ősi városfallal övezett városka, védett öbölben, gyönyörű, homokos tengerparton. Színes és érintetlen, hangulata magával ragadó! Költővel kezdtük, és költővel fejezzük be a napot: Wales leghíresebb költője Dylan Thomas LAUGHARNE városában talált menedéket élete utolsó 4 évében. A csónakház, amelyben lakott, ma múzeum. A legenda szerint CARMARTHEN Wales legrégebbi városa, Merlin szülőhelye. Utcáit járva megnézzük a XIV. századi Szt. Péter templomot, a középkori Vár romjait, a főutca György-korabeli házait, a neo-klasszicista városházát. Vacsora, szállás Llanelli környékén.

6. nap: Monmouth – Tintern apátság – Caerleon - Cardiff
A Brecon Beacons Nemzeti Parkon át utazunk MONMOUTH-ba. A Monnow folyó fölött épült híd az egyetlen Nagy-Britanniában, melynek kapuháza is fennmaradt. A várost sétálóutcája, XVII. századi épületei, a városháza, a folyó fölött emelkedő vára teszik varázslatos hangulatúvá. S a tény, hogy Geoffrey of Monmouth itt írta a XII. században korszakos jelentőségű művét, a Britannia királyainak történetét. A Wye folyó völgyében a romjaiban is lenyűgöző TINTERN apátsághoz érkezünk. Megnézzük, majd a még távolabbi múltba utazunk vissza: CAERLEON adott helyet a római katonai tábornak 75-300 között. Amfiteátruma, fürdői, a barakkok maradványait ma is láthatjuk. Innen szálláshelyünkre, Cardiffba utazunk.

7. nap: Cardiff – Bristol – Budapest
Városnézés Wales fővárosában, CARDIFF-ban. Az egyedi stílusú Cardiff Castle megtekintése után, belvárosi városnézés: Bute Park, városháza, Nemzeti Múzeum, Egyetem, Keresztelő Szt. János templom. Hazautazás Bristolból Budapestre. Érkezés a késő esti órákban, menetrend függvényében.


UNESCO Világörökség:

-Pontcysyllte Akvadukt
-Liverpool tengeri kereskedelmi városrészei
-I. Eduárd király várai és városfalai Gwynedd grófságban: Conwy, Caernarfon, Harlech várai


A részvételi díj tartalmazza:
- utazás Bp. – Manchester / Bristol – Bp. útvonalon menetrendszerinti járattal
- a közlekedést a körút során légkondicionált autóbusszal
- szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziót
- idegenvezetést
- kirándulásokat a program szerint
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket és csomagdíjat: kb. 59.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- belépőjegyek és fülhallgató árát: kb. 155,- GBP / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- minimális utaslétszám hiányában, 20 - 26 fő indulása esetén a 29.000,- Ft-os / fő felárat
- szervízdíjat / borravalót: 15,- GBP / fő (Helyi gépkocsivezető részére!)
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok