Hírlevél feliratkozás

Észak-és Dél-Algéria: sziklarajzok, dűnék, világörökségek

Úticél: Algéria, Körutazás Algériában
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 10 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2019-10-01

 

Részletes program

1. nap: A mediterrán főváros építészete

Érkezés a délutáni órákban Algírba és transzfer a városközpontra néző szállásunkra. Ismerkedő séta. Szállás: Algír

2. nap: Iszlám művészet

Reggel a Bardo múzeumot látogatjuk meg egy csodás neo-mór épületben, majd a híres Antikvitás és Iszlám Művészetek Múzeumát. Az ebédet helyiekkel fogyasztjuk el az algíri medinában, amit itt kasbának hívnak (szintén UNESCO világörökség), majd megtekintünk egy csodás mecsetet. Délután a Mártírok Palotája (17. századi El Djedid mecset vár ránk, majd a napot a Művészeti és Kézműves Múzeumban zárjuk. Szállás: Algír

3. nap: Timgad: római örökség Afrikában

Timgad UNESCO világörökségének megtekintésével kezdjük a napot. A mai napig fennmaradt a hatalmas könyvtár, az oszlopokkal szegélyezett utak, a templomok, az amfiteátrum, Traianus kapuja és a bazilika. Innen folytatjuk utunkat az egykori római katonai város Lambaesis felé, ahol megnézzük az amfiteátrumot és a pretoriánus őrség lakhelyét. Szállás: Batna.

4. nap: Egy berber királyi síremlék és Tiddis romvárosa

A mai napot Medracen, egy numidiai királyi síremlék megtekintésével kezdjük, majd tovább utazunk a csodálatos, egykori római Tiddis romjaihoz, ahol a domboldalon még áll az emlékmű kapu és a fürdő. Ezután utazás Constantineba, ahol az éjszakát töltjük. Szállás: Constantine

5. nap: A hidak városában

Constantine-ban reggeli után megtekintjük a Constantine Múzeumot, a helyi medinát, a függőhidat és az Ahmed Bey palotát. Szállás: Constantine

6. nap: Érkezés a sivatagba

Reggeli után indulunk Dzsemíla UNESCO világöröksége felé. Ez Cuicul ősi katonaváros, ahol a fórum, templomok, bazilikák, diadalívek és egy nagyszerű mozaik múzeum látható. Ezután Beni Foudán, az ősi Numidia és Mauritánia határvárosán illetve Setifen keresztül Algírba utazunk, ahonnan késő este repülünk Djanetba. Kora éjszaka érkezünk ebbe az oázisvárosba a Tasszili hegység lábánál, a hatalmas Erg Admer homokdűnéi szélén. Az éjszakát egy egyszerű magánházban töltjük.

7. nap: Kanyonok és dűnék között

Terepjárókkal Tadrart felé utazunk a lélegzetelállító sivatagi hegyi tájban. Kanyonokon, kőíveken és hatalmas homokdűnéken keresztül érjük el a 12.000 és 2.000 évvel ezelőtt készült sziklarajzokat. A rajzok többek között szarvasmarhákat, zsiráfokat, és emberi alakokat mintáznak meg. Ebéd és táborozás a homokdűnékkel körülvett D'In-Djarena kanyonban. Első éjszaka a Szahara csillagos égboltja alatt. Tadrarton keresztül tartunk El Biredjig (ez a legszélesebb kanyon és völgy), majd megérkezünk a különös narancsszínű homokdűnés Moul el Nagába, ahol az éjszakát töltjük.

8. nap: Sziklarajzok a Szaharában

Folytatjuk terepjárós utunkat a dűnék között In Zouataneba, ahol további sziklarajzokat fedezünk fel. Az éjszakát is itt töltjük.

9. nap: A vörös dűnék között

A mai napon az 500 méter magas, vörös Tin Merzouga dűnéi között folytatjuk az utat. Itt találhatóak a környék legszebb kőkapui (például a Sündisznó).

10. nap: Állatrajzok a köveken

Reggeli után terepjáróinkkal továbbmegyünk Tilfazouba és Oued Amais-ba, ahol megtekintjük a híres állatábrázolásokat. Később visszatérünk Djanetbe. Búcsúvacsora és pihenés a magánvillában.

11-12. nap: Vissza a fővárosba és hazautazás

Hajnalban visszarepülünk Algírba. Szabadprogram, pihenés és opcionális lehetőségek. Éjszaka indulunk a repülőtérre és hazautazunk.

Ár tartalmazza

o 10 éjszaka szállás 3*-os szállodákban, vendégházban reggelivel
és sivatagi sátortáborban teljes panzióval.
o a részletes ismertetőben felsorolt programokat
o minden kiegészítő transzfert (busz, szekér, bicikli)
o a magyar és helyi csoportvezetők díját
o a csoportos vízumügyintézés díját
o az idegenvezetést

Az ár tartalmazza

o 10 éjszaka szállás 3 - -os szállodákban, vendégházban reggelivelés sivatagi sátortáborban teljes panzióval.o a részletes ismertetőben felsorolt programokato minden kiegészítő transzfert (busz, szekér, bicikli)o a magyar és helyi csoportvezetők díjáto a csoportos vízumügyintézés díjáto az idegenvezetést

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


vissza az előző oldalra