A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

A Bécsi-erdő rejtett kincsei: Seegrotte - Heiligenkreuz - Mayerling

Ausztria, Burgenland, Heiligenkreuz
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Időpont: 2019. március 16. (szombat)

Felszállási helyek
: Kaposvár - Balatonlelle – Balatonboglár - Fonyód – Balatonfenyves – Balatonkeresztúr – Keszthely útvonalon

Indulás Kaposvárról reggel 5 órakor. Folyamatos utazás rövid pihenővel.
A délelőtti órákban érkezünk a Hinterbrühlben levő Seegrottéhoz. A Bécs déli peremén található barlangrendszer egy filmforgatásnak köszönheti világhírét. A csodálatos, természet-alkotta remekmű egy kétszintes barlangrendszer. A földalatti járatokban eredetileg gipszbánya üzemelt már a 18. század óta. 1912-ben egy robbantás során több mint 20 millió liter víz tört be a bánya járataiba, melynek nyomán Európa legnagyobb földalatti tava keletkezett.
Először a felső szinten levő múzeumban ismerkedünk a bányászat történetével, de találunk itt kápolnát, sőt egy repülőgép makettjét is, melyet a 2. világháború alatt itt építettek. Ezután elektromos csónakokkal járjuk be az alsó szinten levő 6200 m2-es tavat, amit 7 földalatti forrás táplál.

Ezután Heiligenkreuzbe látogatunk Ausztria és a világ legrégebbi ciszterci kolostorához, mely egy elbűvölő völgyben bújik meg a Bécsi-erdő mélyén. Itt betekintést nyerhetünk a mai napig aktívan működő apátág életébe és megcsodálhatjuk páratlan építészeti értékeit.

Utolsó állomásunk Mayerlingben Rudolf trónörökös egykori vadászkastélya. 1889-ben itt történt a történelem legrejtélyesebb esete: Rudolf főherceg és szerelem Vetsera Mária halála. A tragédia után sok részt lebontottak, átalakítottak. Ma a karmeliták élnek itt. A dráma helyszínén kis kápolnát és múzeumot építettek.
Hazaindulás késő délután. Érkezés a késő esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza: utazás komfortos autóbusszal, idegenvezetés
A részvételi díj nem tartalmazza: utasbiztosítás (500 Ft/fő); belépőjegyek (Seegrotte kb. 8 EUR/fő; Heiligenkreuz kb. 10 EUR/fő; Mayerling kb. 8 EUR/fő)

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Hasonló ajánlatok