Hírlevél feliratkozás

Görögország-Izrael csoportos hajóút

Úticél: Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak
Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: Teljes ellátás
Utazás módja: repülő+hajó
Időtartam: 7 éj
Típus: Hajóút
Indulás: 2019-09-01

 


Fedezze fel a Görögország és a Szentföld legszebb helyeit, barangoljon az ókor velünk élő emlékei között és két kikötő között élvezze a Pullmantur Horizon fantasztikus vendégszeretetét! A csoport a Római birodalom fantasztikus állapotban ránk maradt emlékeit keresi fel Görögországban és Cipruson, Izraelben pedig Jézus életének, csodáinak a helyszíneit látogatja meg. Ez a tengeri utazás egy valódi kuriózum, a kulturális, történelmi élmények kedvelői számára ritka csemege!

 
1. nap
A csoport reggel menetrendszerinti járattal utazik Athénba, ahol transzferjárat visz a kikötőbe.
A becsekkolást követően elfoglalhatja a választott kabinját, miközben a Horizon felvonja a horgonyt és komótos tempóban kifut az Égei-tenger égszínkék hullámaira!

 
2. nap
A második nap ragyogó lehetőséget kínál a fantasztikus Horizon végeérhetetlen programkínálatának az alaposabb megismerésére.
Kezdje a napot egy kellemes testmozgással, majd válogasson a finomabbnál finomabb falatok között a reggelizőasztalnál! Ha délelőtt pezsgő kikapcsolódásra vágyik, keresse fel valamelyik fedélzeti medencét, vagy pihenjen és élvezze a felhőtlen napsütést a napozóteraszon. Kora este a Grand Theatre Show Lounge színház remek műsorát élvezheti, várja az elegáns Piano Bar - vagy engedjen a csábításnak és tegye próbára szerencséjét a kaszinóban!

 
3. nap
Vegyen részt egy hangulatos fakultatív* kiránduláson Ciprus déli oldalán, barangolja be Limassol városának ókori emlékeit. A csoport a görög kor, valamint a római birodalom korából fennmaradt, lenyűgöző régészeti lelőhelynél, Curiumnál kezdi a környék felfedezését. A fantasztikus állapotban fennmaradt amfiteátrumot a mai napig használják zenei és színházi események alkalmából a nyári hónapokban. Ezt követően Eusztoliosz házához megy a csapat, amely színpompás padlómozaikairól vált ismertté...
A Colossi kastélynál rövid fotózkodásra lesz lehetőség, majd Limassolba visszatérve már egy másik korszakba csöppennek a kirándulók: a középkori kastélyt barangolják be. A program végén szabadon fedezheti fel a hangulatos óvárosi részt, mielőtt a busz a kikötőbe szállít vissza.
 

4. nap
Keresse fel Jézus életének és csodáinak a helyszínét fakultatív* kirándulásunkon! A csoport Galileán áthaladva jut el Názáretbe, ahol a Szent József templomot és az Angyali üdvözlet bazilikát is megtekintik. Kánaánon áthaladva a következő megálló a Jordán folyó keresztény zarándokok által gyakran felkeresett pontja. Jardenit a hagyományok szerint az a hely, ahol Keresztelő Szent János Jézust is megkeresztelte. A folyó környezete önmagában is fantasztikus látvány: a víz fölé tornyosuló eukaliptusz fák, valamint a halban gazdag Jordán feledhetetlen látványosság!
A csoport Tibériásban, a Galileai-tó partján álló egyetlen városban ebédel meg. A kirándulás utolsó megállója a Boldogmondások hegye.
 

5. nap
Látogassa meg a három nagy monoteista világvallás szent helyét, a várost, melynek sokezer éves történelme a mai napig különleges atmoszférát ont magából...
A fakultatív* kirándulás az Olajfák hegyén kezdődik, ahonnan lélegzetelállító látványt nyílik Jeruzsálem óvárosi részére. Majd a csoport Betlehembe is ellátogat, ahol a Születés Templomát keresik fel. A templom a hagyományok szerint azon a helyen épült, ahol Jézus megszületett. Itt rövid szabadidős program keretében fedezheti fel a környéket - és a hangulatos szuvenírboltok kínálatát is.
Az ebédet követően gyalogosan járhatja be a jeruzsálemi szent helyeket, köztük a Via Dolorosa-t, a Szent Sír templomot vagy éppen a Siratófalat. A csoport ezt követően busszal tér vissza a kikötőbe.
 

6. nap
Az izraeli partoktól a görög szigetvilág felé hajózva használja ki a lehetőséget, hogy a kedvenc programjain részt vegyen a Horizon fedélzetén - vagy teljesen újakat fedezzen fel! A könyvtárteremben kényelmes fotelekben ütheti fel kedvelt kötetét, vagy a kártyaszobában családtagjaival, barátaival ülhet le egy partira. A boltok kínálatát alaposabban megismerné? Itt a nagyszerű alkalom!
A medencékben, a spa-ban, az edzőteremben a test és lélek számára is felüdítő élményben lehet része, míg az éttermek, kávézók és bárok a kulináris élményeket kereső utazókat kényeztetik el.
 

7. nap
Egy meglepő és csodálatos fakultatív* kirándulásra invitáljuk Önöket Pátmosz szigetén. Az első megálló a 11. században épült erődítmény, San Juan monostor, melyet I. „Áldott” Krisztodulosz építtetett. Az épületből az alant elterülő Hóra városára nyíló látvány fotóért kiált! A monostoron ódon ajtaja mögött egy hatalmas, belső udvar tárulkozik fel, melyet ikonok, mozaikok, megkapó freskók színesítenek. Még több látványosság várja az egykori kincstárban, ahol ma már nem az aranypénzeket, hanem a művészeti kincseket halmozzák: a monostor múzeuma működik itt.
Az út innen egy igazi különleges célponthoz vezet: a kirándulók felkeresik azt a műhelyt is, ahol a történelmi ereklyéket, ikonokat restaurálják. A munkások részletesen beavatják a látogatókat az ősi darabok helyreállítása érdekében végzett erőfeszítéseikbe. Ez az út egy igazi kuriózum, amit a történelem és a művészetek szerelmesei sem hagyhatnak ki!
 

8. nap
Utolsó napon a Pullmantur Horizon Athén kikötőjébe fut be. A hajó elhagyását követően transzferjárat szállít a repülőtérre, ahonnan a csoport menetrendszerinti járattal utazik Budapestre. Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is felejthetetlen élményekkel gazdagabban tér majd haza.
Bízunk abban, hogy a feledhetetlen szentföldi és görögországi barangolás hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!
 

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni
**: Alkoholos italok széles választéka: likőrök, sörök, borok, koktélok, üdítők, gyümölcslevek, kávé, tea, víz korlátlan fogyasztása

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek.
Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Részvételi díj tartalmazza

kiutazás költségét és transzfereket a programleírás szerint, magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (a fakultatív programok esetén is amennyiben a minimum létszám megvan), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor.

Részvételi díj nem tartalmazza

adók és illetékek, fakultatív programokat,illetve a hajón a személyre szabott szolgáltatások díjait, biztosításokat


vissza az előző oldalra