Hírlevél feliratkozás

Bársony ékszerdoboz csoportos balti hajóút

Úticél: Hajóutak, Észak-európai hajóutak
Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: Teljes ellátás
Utazás módja: repülő+hajó
Időtartam:
Típus: Hajóút
Indulás:

 


Fedezze fel a színes skandináv városokat, utazzon Szentpétervár lenyűgöző utcáin - a Balti tenger habjait szelve megannyi rejtett kincs vár felfedezésre a tengerparti városokban! Két kikötő között pedig az MSC Poesia grandiózus tengerjáró hajón kínált végtelen program lehetőségek gondoskodnak a felhőtlen szórakozásról...
 
1. nap
A résztvevők Budapestről menetrend szerinti járatokkal utaznak Koppenhágába, ahonnan transzferrel visz a kikötőbe. Itt már vár Önre az MSC Poesia! Beszállás és a kabinok elfoglalását követően a hajó elindul az első úti cél felé...
 

2. nap
Fedezze fel Észak-Németország egyik kulturális gyöngyszemét egy fakultatív* kiránduláson! Az egykori Hanza szövetség fontos városa, Lübeck megannyi látványosságot és felfedezni valót tartogat, a gyönyörű, és szinte érintetlen állapotban fennmaradt középkori negyedtől a várost körül ölelő bukolikus tájakig...
A 11. században épült középkori negyedben hangulatos, korabeli utcákon sétálva éri el a csoport a hírest Holsten kaput, majd a kirándulás a héttornyú templomokhoz kanyarodik. A 13. században épült Szűz Mária katedrális a világ legnagyobb mechanikus orgonájával büszkélkedhet! A szintén középkori városháza épületének megtekintése után az édes-bűnös örömök kedvelői a Niederegger házban a marcipánkészítés fortélyait leshetik el. Ezt követően szabad programon fedezheti fel a környék megannyi rejtett és kevésbé rejtett csodáját - a hangulatos kávézók kínálata kihagyhatatlan (az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza)! A szabad program után a busz a kikötőbe visz vissza.
Fontos információ: A kirándulás hosszabb (kb 2,5 órányi) sétát is tartalmaz egyenetlen talajon, ezért kerekesszékes valamint mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek ezen részt. A vallási helyek látogatása konzervatív öltözetben javasolt.

3. nap
A második nap estéjén az MSC Poesia felhúzza a horgonyt és a svéd főváros felé veszi az irányt. A harmadik nap a tengerjáró nem köt ki - itt a ragyogó alkalom a 18 fedélzetes hajó által kínált végeérhetetlen lehetőségek felfedezésére! A sportolni vágyókat bowling-, röplabda-, kosárlabda- és teniszpálya, uszoda várja. Ha lazítana egyet, látogasson el a spa részlegbe, ahol testileg-lelkileg is felfrissülhet! Igyon egy hűsítő koktélt a tucatnyi bár vagy a hét étterem egyikében - vagy csak élvezze a mindig szikrázó napsütést. A filmek szerelmeseit hatalmas vászonnal várja a fedélzeti moziterem, a gyerekek számára a Hupikék törpikék témájú kalandpark lesz felejthetetlen élmény.
 

4. nap
14 sziget és az azokat összekötő 53 híd varázslatos, semmivel össze nem téveszthető hangulatot kölcsönöz Stockholmnak. A kikötést követően felfedezheti az „Észak Velencéjét” vagy csatlakozzon a fakultatív* városnéző kiránduláshoz! A vidám kirándulókkal a busz először a káprázatos Városháza épületéhez kalauzol el, amelyet nem véletlenül tartanak a város egyik szimbólumának. Fényűző termek szegélyezik egymást az épületben, ahol a Nobel-díjak átadását követő bankettet rendezik: a Kék Terem és az Arany Terem varázsa egyszerűen magával ragadó…
A barokk stílusú Stockholmi palota grandiózus épületegyüttese ma a svéd király, XVI. Károly Gusztáv otthona. A túra következő állomása ebbe a 600 szobánál is többel rendelkező, királyi épületbe vezet. Ezt követően felfedezheti a hangulatos óvárosi részt, ebédeljen a zegzugos sikátorok vagy a színes épületek árnyékában (a kirándulás részvételi díj az ebéd árát nem tartalmazza).
A barangolás utolsó állomását Ön is minden bizonnyal feledhetetlennek fogja találni: a Vasa Múzeumban egy 1628-ban elsüllyed csatahajó van kiállítva, ami közel 350 éven át pihent a tenger gyomrában.
Fontos információ: A királyi család programja miatt, illetve hivatalos látogatások idején a Stockholmi palota látogatása változhat, vagy néhány teremre korlátozódhat - akár előzetes jelzés nélkül is. Jóllehet a túra során többször is macskaköves utcákon sétálunk végig, kerekesszékes vendégek is részt vehetnek a városnéző programon, minden látnivaló akadálymentes. Kerekesszékes vendégeink ezúttal is csak abban az esetben tudnak részt venni a fakultatív programon, amennyiben egy fő fizető vendég segít számukra a kirándulóbuszra való fel- és leszállásnál. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel az autóbuszra való feljutás nem lehetséges rámpával vagy lifttel. Kerekesszékes vendégeink, amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni kérjük keressék fel a ’ Shore Excursions’ Desk’-et a beszállás után az előjegyzés megerősítéséhez.
 

5. nap
Hamisítatlan középkori hangulat uralja az észt fővárost - nem véletlenül lett az UNESCO világörökség része Tallinn óvárosa, amely szinte érintetlen középkori állapotában maradt fenn napjainkra. A várost felfedezheti félnapos (kb. 4 órás) fakultatív* kirándulás keretében, amely Tallinn legszebb részeire kalauzol el. A buszos túra első állomása a Hidroplánkikötő, az Észt Tengerészeti Múzeum egyik kiállítóhelye. Itt állították ki azt az 1936-ban épült Lembit tengeralattjárót, amely 2011-ig szolgálatban volt.
A világ legöregebb működő tengeralattjárójaként szerelt le...
A szintén kiállított Suur Tõll jégtörő még öregebb: 1914-ben épült, a Maasilinn pedig egy olyan hajó, ami az 1500-as években süllyedt el…
A történeti hajók után a Felsővárosba vezet az út, ahol a Nevsky Katedrális és egy 600 évnél is öregebb ágyútornyot (Kiek in de Kök) is megnézhet. De az Alsóvárosban töltött minden perc maga az életre kelt történelem, ahol egymást érik a középkori és reneszánsz hangulatot árasztó épületek: a Városháza, egy 15. századi gyógyszertár, az elegáns Nagy Céh-ház, vagy éppen a Feketefejűek háza, és még számos olyan épület, melyek évszázadokon át voltak az irigyelt és gazdag középkori kereskedők otthonai…
Ezt egy rövid szabadidős lehetőség követi: felfedezheti a középkori Szent Katalin sikátor kézműves műhelyeit, mielőtt a busz visszavisz a hajóig.
Fontos Információ: a vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív megjelenés ajánlott. Minden látnivaló akadálymentes, a Nevsky Katedrális kivételével, ahova is kb. 12 lépcsőn lehet feljutni. Kerekesszékes vendégeink ezúttal is csak abban az esetben tudnak részt venni a fakultatív programon, amennyiben egy fő fizető vendég segít számukra a kirándulóbuszra való fel- és leszállásnál. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel az autóbuszra való feljutás nem lehetséges rámpával vagy lifttel. Kerekesszékes vendégeink, amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni kérjük keressék fel a ’ Shore Excursions’ Desk’-et a beszállás után az előjegyzés megerősítéséhez.
 

6. nap
A második legnagyobb - és sokak szerint a legszebb - orosz város életre szóló élményekkel, hangulatos felfedezni valókkal és kihagyhatatlan látványosságokkal várja az utazókat.
Fakultatív* program keretében a Finn-öböl és Néva folyó festői találkozásánál fekvő város legszebb, legkülönlegesebb helyszíneit barangolhatja be. Az út több rövidebb megállóval indul, az első hosszabb megálló az elképesztő látványt nyújtó Vérző Megváltó Templománál esik. A közel 25 éven át épült katedrális lenyűgöző, színpompás homlokzatáról és mesterien kidolgozott kupoláival olyan, mintha egy Grimm-mesekönyv lapjairól lépett volna ki az életbe… Az út Szentpétervár fő sugárútján folytatódik, a Névai sugárút (Nyevszkij Proszpekt) a Szent Izsák székesegyházhoz visz, melyet belülről is megcsodálhat. A késő neoklasszikus stílusú épület monumentális belső terei lenyűgöző színpompával várják: az épületet többszínű gránitból és márványból készültek. A város még több csodája várja az utazókat - ám előbb egy tradicionális orosz ételekből álló ebédet is elköltenek a közelben. Az étteremből a busz a Peterhof palotához visz. A gyönyörű kastély és a hozzá tartozó park nem véletlenül volt évszázadokon át az orosz cárok kedvelt pihenőhelye. A zöldellő kertben ezernyi csillogó szökőkút, szépen gondozott fák sorakoznak. Ne felejtse el felkeresni a szuvenírboltokat, ahol helyi kézműves termékeket és emléktárgyakat vásárolhat.
Fontos információ: Oroszország csak vízummal látogatható, mely automatikusan biztosított, amennyiben a szervezett fakultatív program keretein belül történik a kiszállás. A túra során egyenetlen talajon is közlekedünk, így ez mozgásban korlátozott utasaink számára megterhelő lehet. Vallási jelentősségű helyeken konzervatív megjelenés ajánlott.
 

7. nap
Az MSC Poesia már ismét a dán partok felé vette az irányt, és mivel a hetedik napon nem köt ki sehol, ez egyben nagyszerű lehetőséget kínál a tengerjáró programjainak alaposabb feltérképezésére. Ha nem tette volna még meg, itt az ideje, hogy feltöltsön magáról egy irigylésre méltó szelfit a csillogó Swarovski kristályokkal kirakott lépcső előtt állva, vagy mártózzon meg a mágikusan végtelennek tűnő medencében…
Tegye próbára szerencséjét a fedélzeti kaszinóban, vagy tekintsen meg egy előadást a színházban, a gyerekeknek (de nem csak nekik!) pedig garantáltan óriási élmény lesz a hajó Aquaparkja…
 

8. nap
Az utazás utolsó napján érkezik vissza a csapat a dán fővárosba. Kicsekkolás és kikötés után transzferbuszokkal utazunk a repülőtérre, ahonnan menetrendszerinti járatokkal utazik vissza a csapat Budapestre, egy életre szóló élménnyel gazdagabban.
Biztosak vagyunk abban, hogy Önnek is felejthetetlen kalandot fog jelenteni a Balti városok felfedezése, és bízunk abban, hogy nem sokára ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!
 

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Részvételi díj tartalmazza

kiutazás költségét és transzfereket a programleírás szerint, magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (a fakultatív programok esetén is amennyiben a minimum létszám megvan), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor.

Részvételi díj nem tartalmazza

illetékeket, kötelező borravalót, fakultatív programokat, vízumot (ha szükséges), illetve a hajón a személyre szabott szolgáltatások díjait, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, valamint útlemondási biztosítást.

Indulási hely

Budapest


vissza az előző oldalra