A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Garda-tavi kirándulások - Látványos túrák és festői kisvárosok

Olaszország, Garda-tó, Torbole
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Sportos kirándulások
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

A Garda-tó Olaszország legnagyobb és egyik legszebb tava. Az északi részét magas hegyek veszik körbe, amik látványos túrákra és aktív programra adnak lehetőséget; a tóparton pedig festői kisvárosok várják, hogy felfedezzük titkaikat.
A hosszú hétvége során a legszebb természeti látnivalókat és településeket vesszük sorba, amiket remek kirándulások, hajózás, kerékpártúra, várak és kilátópontok fűszereznek..


Indulás és érkezés

    Indulás: Budapestről a Syma(BOK) csarnoktól (XIV. Dózsa György út 1.) este 22:00 órakor.
    Érkezés: Budapestre a Syma csarnokhoz a késő esti órákban.


Részletes program

0. nap
Budapest – utazás Olaszország felé


Utazás: szeptember 10-én este 22 órakor indulunk Budapestről, a Syma csarnokkal szemben lévő parkolóból. Az M7-es autópályán, majd a Ljubljana-Trieszt-Velence útvonalon utazunk a Garda-tó felé. Az éjszakát a buszon utazással töltjük.

1. nap
Garda-tó – Riva del Garda – Monte Brione – Torbole


    Garda-tó: délelőtt érkezünk Olaszország legnagyobb tavához, amely az Alpok és a mediterrán vidék találkozásánál fekszik. Nemcsak a legnagyobb, hanem az egyik legszebb tó Olaszországban, amit a fekvésének, a festői kisvárosoknak és a környező hegyeknek köszönhet. A tó északi részét magas hegyek veszik körbe, déli részére a strandok jellemzőek. Az utazásunk helyszíneit jórészt az északi part legszebb kisvárosai és természeti látnivalói alkotják.
    Riva del Garda: a Garda-tó északi részének központja, amely elegáns főtérrel, parkokkal, macskaköves utcákkal és hosszú tóparti sétánnyal büszkélkedhet. Riva a legjobb helyszín arra, hogy megkezdjük ismerkedésünket a Garda-tóval. Szabadprogram keretében fedezhetjük fel az utcákat és tereket, majd meg is ebédelhetünk az óváros valamelyik éttermében.
    Monte Brione: a szabadidő után végigsétálunk a tóparton, majd rátérünk egy túraösvényre, amely a 376 méteres Monte Brione csúcsára vezet. Olajfaligetek mellett, majd erdős tájon gyalogolva érjük el a hegytetőt, ahol egy világháborús katonai erődítmény maradványait találjuk. A magasból remek kilátás nyílik nemcsak Riva del Gardára és a tóra, hanem a szállásunk helyszínére, Torboléra is. Táv: 6 km, szint: fel 310 m, le 310 m, a túra nehézsége: .
    Torbole: késő délután érkezünk a szállodába, ahol elfoglaljuk a szobáinkat a következő négy éjszakára. A hangulatos Torbole főleg a szörfösök központja, de a tóparti sétány és az apró óváros mindenki számára tartogat meglepetéseket. A nap hátralévő részét pihenéssel töltjük.
    Szállás: szálloda.

2. nap
Torbole – Tenno-tó – Varone-vízesés – Arco – Torbole


    Tenno-tó és gyalogtúra: egész napos kirándulásra indulunk a Garda-tó északi részén. Egy rövid utazást követően a Tenno-tó mellett szállunk ki a buszunkból. Egy hosszú lépcsősoron közelítjük meg a festői tavat, ahonnan egy rövid kirándulásra indulunk. Először a tóparton teszünk egy sétát, majd rátérünk egy túraösvényre, amely először a közeli Ville del Monte kisvárosába vezet. Végighaladunk a kőből épült házak között, majd átsétálunk Calvolába, amely szinte összeépült az előző városkával. Itt is macskaköves utcákat és középkorias épületeket találunk. Folytatva a túrát áthaladunk Tenno kisvárosán egészen a Varone-vízesésig, ahol a buszunk várakozik ránk. Táv: 5 km, szint: fel 100 m, le 500 m, a túra nehézsége: .
    Varone-vízesés: a túra után megnézzük a Garda-tó környékének egyik legnagyszerűbb természeti látnivalóját, a Varone-vízesést. Egy barlangszerű sziklakürtőben alázúduló, 80 m magas, többlépcsős zuhatagról van szó, ahol a szűk szurdokban több kilátópontból is szemügyre vehetjük a zúgókat.
    Arco: kora délután érkezünk a tóparttól néhány kilométerre északra fekvő Arcóba, amely hangulatos óvárossal és főtérrel, keskeny sétálóutcával, egy botanikus kerttel és egy sziklára épült várral rendelkezik. Arco a környező sziklafalaknak köszönhetően igazi sziklamászó paradicsom. A buszunkból kiszállva rögtön megcélozzuk a Castellót, amely csaknem 120 méterrel magasodik az ódon városka fölé. A 10. századi várból páratlan panoráma nyílik a környék hegyeire és a Garda-tóra. Miután beteltünk a kilátással, egy élvezetes ösvényen, öreg olajfák között sétálunk le a várból Arco óvárosába. A túra nehézsége: . Délután szabadprogram keretében fedezhetjük fel Arcót, ahol egymást követik a fagylaltozók, pizzériák­ és­ túraboltok.­
    Torbole: kora este érkezünk vissza a szállodánkba.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli.

3. nap
Torbole – Malcesine – Monte Baldo – Limone – Torbole


    Malcesine: a reggeli után Malcesine kisvárosába utazunk, hogy megismerkedjünk a Garda-tó egyik legelragadóbb településével. Hosszan sétálhatunk az üzletekkel teli, macskaköves sikátorokban és megnézhetjük Malcesine két híres épületét, a Scaligero kastélyt és a Palazzo dei Capitanit. Érdemes a városka melletti tengerparti sétányon kicsit eltávolodni az óvárostól, hogy távolabbról is élvezhessük Malcesine panorámáját.
    Monte Baldo: egy fakultatív program keretében a magasból is megcsodálhatjuk Malcesinét és a Garda-tó északi részét. Malcesinéból indul ugyanis a Monte Baldóra vezető felvonó, amely 1752 méteres magasságba röpít minket. A hegytetőn igazi magashegyi környezet és lélegzetelállító panoráma fogad. Ha körbenézünk, gyönyörű magashegyek csúcsait láthatjuk, letekintve pedig majdnem az egész Garda-tavat láthatjuk.
    Hajóval Limonéba: kora délután Malcesine kikötőjében hajóra szállunk és a Garda-tavat átszelve Limone kisvárosába hajózunk. A citromültetvényeiről híres, festői városka utcái meredeken kapaszkodnak fel a hegyoldalba. A tágas tóparti sétány, a víz felől látható citromkertek, a középkori épületek és a háttérben húzódó impozáns sziklafalak a Garda-tó egyik legszebb települései közé emelik Limonét. A városnézés után a buszunkkal utazunk vissza Torboléba.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli.


4. nap
Torbole – Arco – Dro – Torbole


    Kerékpártúra: délelőtt a szállodánktól egy közeli kerékpárkölcsönzőhöz sétálunk, ahol erre a napra bringákat bérlünk. Nyeregbe pattanva először a Torbole és Arco között vezető, idilli kerékpárúton tekerünk végig. A kerékpárút a Sarca folyót követi és virágzó leanderek, szőlőültetvények és gyümölcsöskertek között halad. Hamarosan megérkezünk a már jól ismert Arcóba, ahol rövid pihenőt tartunk. Innen tovább Dro felé tekerünk és egy rövid szakaszt közúton teszünk meg. Dro főterén ismét tartunk egy pihenőt, majd egy hídon átkelünk a Sarca folyó fölött és egy másik úton visszabringázunk Arcóba. Innen Torboléba vezet az utunk, egyenesen egy borászat udvarába. Táv: 25 km, a túra nehézsége: .
    Borkóstolás: a kerékpártúra legutolsó szakaszában a Madonna delle Vittorie pincészetnél teszünk látogatást. Először megismerkedünk Torbole leghíresebb borászatával, majd megkóstolhatjuk és meg is vásárolhatjuk az itt készült díjnyertes borokat. A pincészet olívaolajokat is készít, amiket szintén megkóstolunk. A kóstoló után már csak egy rövid szakaszt kell – lehetőleg balesetmentesen – megtennünk a kerékpárkölcsönzőig.
    Riva del Garda: aki a délután folyamán szeretne még néhány kilométert gyűjteni, a tóparti kerékpárúton eltekerhet Riva del Garda óvárosáig, majd este egyénileg viheti vissza a kerékpárt a kölcsönzőbe.
    Torbole: a napot pihenéssel vagy egy esti sétával zárhatjuk.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli.

5. nap
Torbole – Sirmione – Budapest

    Sirmione: reggel elhagyjuk a szállásunkat és a Garda-tó déli részén fekvő Sirmione kisvárosába utazunk. Szabadprogram keretében járhatjuk be a bájos óvárost, ahol elragadó utcácskákon sétálhatunk egyet.
    Utazás: a rövid városnézés után nincs más hátra, mint a hazautazás. Beszállunk a buszunkba és egészen Budapestig utazunk. Útközben csak rövid pihenőkre állunk meg benzinkutak pihenőiben. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.
    Étkezés: reggeli.



A túrák nehézsége

    Az utazás programja két könnyű gyalogtúrát tartalmaz és egy kerékpártúrát. A túrák útvonalai jól járhatóak, egyes szakaszok azonban meredekek lehetnek. A túrákat átlagosan sportos résztvevőknek ajánljuk, a sikeres teljesítéshez azonban ugyanilyen fontos a túrázási tapasztalat és a megfelelő felszerelés.
    A kerékpártúra távolsága összesen 25 kilométer, komolyabb szintemelkedés nélkül. A túra nehézsége könnyű, szükséges azonban hozzá kerékpározási tapasztalat. A résztvevőknek tisztában kell lenni a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokkal, valamint magabiztosan kell tudni használni a kerékpárokat.
    Az aktív programokon kizáró ok a tériszony és bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.

Szükséges felszerelés


    Túraöltözet: strapabíró túraöltözet, kényelmes túrabakancs, tartalék meleg ruha, jó minőségű, lélegző anyagból (pl. Gore-Tex) készült esőkabát és esőnadrág, kerékpározásra alkalmas ruházat.
    Túrafelszerelés: kisméretű hátizsák a napi túrákhoz, kulacs, fejlámpa, napszemüveg, túrabot.

Szállás

    Az utazás 4 éjszakáját a tóparti Torbole kisvárosában, egy háromcsillagos szállodában töltjük. A kétágyas szobákhoz saját fürdő tartozik. A hotel közel fekszik a tóparthoz és Torbole központjához, de Riva del Garda is elérhető kb. 30 perces sétával.

Étkezés és ivóvíz

    Az utazás részvételi költsége tartalmazza a reggelit, a többi étkezést azonban nem. Az első nap étteremben tudunk ebédelni, a többi nap viszont ebédre célszerű valamilyen hideg élelemmel készülni. A túrákon legyen nálunk egy szendvics, csokoládé- vagy müzliszelet. A szállodához közel fekszik egy élelmiszerüzlet, ahol beszerezhetjük az ebédre valót.
    Vacsorázni Torbole valamelyik éttermében vagy pizzériájában célszerű. Egy átlagos vacsora ára kb. 12-18 €.
    Olaszországban iha­tó a ve­ze­té­kes ivó­víz, de vá­sá­rol­ha­tunk pa­lac­ko­zott ás­vány­vi­zet is. Más­fél li­ter víz ára: kb. 1 €.

A részvételi költség tartalmazza:

  •     Az utazást autóbusszal Budapestről.
  •     4 éjszaka szállást a tóparti Torbole kisvárosában, háromcsillagos szállodában, kétágyas szobákban.
  •     4 reggelit.
  •     A túravezetést és idegenvezetést

A részvételi költség nem tartalmazza:

  •     A további étkezést.
  •     A belépőket, a felvonót és a kerékpárbérlést.
  •     A biztosításokat.


Biztosítás


    Kombinált útlemondási, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 11.500 Ft
    Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 6.300 Ft
    Útlemondási biztosítás: 6.500 Ft

    Létszám: 20-40 fő.
    Hiányzás a munkahelyről: 3 nap.

Hasonló ajánlatok