A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Karácsony a viharsarokban: Gyula - Békéscsaba - Nagyvárad - Szeged

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás


Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: gyulai *** szálloda 2 ágyas (zuh. / WC-s) szobáiban

Ellátás: félpanzió (büféreggeli és büfévacsora ital nélkül, szentestén ünnepi vacsora)


1. nap: Bp. – Cegléd – Kecskemét – Gyula (kb. 260 km)
Utazás CEGLÉD-re, az „Alföld kapuja”-ként is ismert városba. Itt található Közép-Európa legnagyobb református temploma, ahol ünnepek és istentiszteletek alkalmával közel 5.000 fő is elfér. Továbbutazás a „hírös” városba, KECSKEMÉT-re. Az egykori mezőváros impozáns épületeivel igazi nagyvárossá vált a XIX–XX. század fordulóján. A turistákat a belváros szecessziós hangulata már az első pillanatban magával ragadja. A séta során felfedezzük a legfontosabb látnivalókat: Katona József Színház, Kossuth tér, szecessziós Városháza, Nagytemplom, Kodály Intézet, Kéttemplom köz és persze az elmaradhatatlan Cifra Palota. Látogatás a híres Leszkowszky Hangszergyűjteményt bemutató kiállításon. Vacsora, szállás Gyulán.

2. nap: Gyula
GYULA hazánk egyik legmélyebben fekvő területén alakult ki. A város híres szülötte Erkel Ferenc, de a Albert Dürer festő is szorosan kapcsolódik a településhez. Délelőtt séta keretében ismerkedés a város főbb nevezetességeivel. A felújított Almássy-kastélyban számos érdekességet fedezhetünk fel. „Hétköznapok és ünnepek egy alföldi kastélyban” című állandó kiállítás a láthatatlan személyzet kevésbé nyilvános munkásságát mutatja be. Látogatás Erkel Ferenc szülőházában. Nem maradhat ki hazánk egyetlen román ortodox műemléktemploma, a Szt. Miklós Katedrális sem. A közös séta után pihenőként egyénileg megkóstolható a híres Százéves cukrászda kínálata. Fakultatív program keretében felkereshető az ismert gyógyfürdő is. Vacsora, szállás.

3. nap: Békéscsaba (kb. 40 km)
Délelőtt kirándulás BÉKÉSCSABÁ-ra, a megyeszékhelyre. A település a „Viharsarok központja”. Az egykori „Európa legnagyobb falujának” is nevezett város, mára méltán híres gasztronómiai különlegességeiről és rendezvényeiről (pl. a Hungarikumnak számító Csabai kolbászról és az erre alapozott gasztronómiai versenyről). Ugyancsak itt rendezik meg Magyarország egyik leglátogatottabb sörfesztiválját is. A kultúra területén fontos szerepet töltött be a település, amely szinte egybeforrt Munkácsy Mihály nevével. Ünnep lévén belvárosi séta (a múzeumok zárva vannak). Ünnepi vacsora, szállás Gyulán. Aki szeretne éjféli szentmisén részt venni, úgy erre lesz lehetőség a Nádi Boldogasszony Plébánián.

4. nap: Nagyvárad – Nagyszalonta (kb. 150 km)
Egész napos kirándulás a PARTIUM-ba. NAGYSZALONTÁ-n született Arany János, egykori szülőháza helyén ma emlékmúzeum található. (Csak kívülről láthatjuk a múzeum épületét!) A Sebes-Körös partján található NAGYVÁRAD, ahol a magyar múlt számos emlékével találkozunk (pl. itt temették el Szent László királyt is). Séta a belvárosban (püspöki palota, dóm, Főtér templomai, várfalak stb.). Vacsora, szállás Gyulán.

5. nap: Szeged – Budapest (kb. 290 km)
Reggeli után irány SZEGED! Csongrád megye székhelye, a „Tisza parti Párizs” néven is ismert fontos település, kulturális központ. Gyalogos ismerkedés a belváros főbb nevezetességeivel (Tisza-part, Széchenyi tér, Városháza, Kárász utca, Dómtér, Fogadalmi templom kívülről, Nemzeti Emlékcsarnok, Hősök kapuja). A kiadós séta után hazautazás. Érkezés Budapestre a kora esti órákban.


A részvételi díj tartalmazza:
- utazást autóbusszal
- szállást gyulai *** szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (büféreggeli és büfévacsora), dec. 24-én ünnepi vacsora
- kirándulásokat a program szerint
- idegenforgalmi adót
- idegenvezetést
- az ún. átmenő biztosítás díját (4. nap)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- vacsorához az italt
- belépőjegyek árát: kb. 4.500,- Ft
- kedvezményes, csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- 30 – 34 fő utazása esetén a 6.400,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű
kiadásokat)

Egyágyas felár: 30.000,- Ft

Hasonló ajánlatok