A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Zemplén és Bodrogköz kincsei

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

KASSA – PÁCIN – SÁROSPATAK – FÜZÉRRADVÁNY

2018. október 20 - 23.

Utazás: autóbusszal.

Elhelyezés
: Sárospatak: **** szálloda 2 ágyas (zuh. / WC) erkélyes szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora ital nélkül)


1. nap: Budapest – Tokaj – Pácin - Sárospatak (kb. 330 km)
Utazás rövid pihenővel TOKAJ városába. A hegyaljai borvidék központja büszke az UNESCO elismerésre! Rövid séta a belvárosban, fakultatív borkóstolási lehetőség. Továbbutazás a Bodrogközben található KARCSA Árpád-kori templomához, amelyet állítólag tizenkét tündér épített. PÁCIN-ban található hazánk legnagyobb reneszánsz főúri lakhelye. A Mágóchy-kastély hiteles képet nyújt a késő reneszánsz kastélyépítészetéről. Ma falai közt múzeum működik. Vacsora, szállás Sárospatakon.

2. nap: Sárospatak – Sátoraljaújhely – Füzérradvány (kb. 80 km)
Délelőtt gyalogos városnézés SÁROSPATAK-on, „a Bodrog menti Athénban”. A séta során felkeressük a Rákóczi Vármúzeumot (Lórántffy lodzsa, „Sub rosa” terem...), a Református Kollégiumot és Könyvtárat, valamint a Vártemplomot (Észak-Magyarország egyik legnagyobb gótikus csarnoktemploma). SÁTORALJAÚJHELY régi zsidó temetője a zsidóság egyik leglátogatottabb zarándokhelye. Itt található Teitelbaum Mózes csodarabbi sírja, akinek földi nyughelyét vallástól függetlenül sokan keresik fel. A városban halt meg 82 éves korában és csodatévő gyógyításairól vált híressé. FÜZÉRRADVÁNY-on található a Zemplén egyik legszebb kastélya. Az erdők ölelte Károlyi-kastély kívülről a romantika, az eklektika hangulatát őrzi, ám pompás termeiben hamisítatlan itáliai reneszánsz és kora barokk belsőépítészeti részletek fogadják az érkezőket. Vacsora, szállás Sárospatakon.

3. nap: Máriapócs – Nyíregyháza (kb. 210 km)

MÁRIAPÓCS a magyarországi görög katolikusok központja és a „könnyező Madonnájáról” nevezetes. Az eredeti kegykép Bécsben található, viszont a legendás csodatévő képnek több másolata is megtalálható hazánkban. Továbbutazás NYÍREGYHÁZÁ-ra. A „szabolcsi főváros” eddig sok programunkból méltatlanul kimaradt – most ezt a hiányt igyekszünk pótolni. A megyeszékhely Benczúr Gyula, Váci Mihály és Krúdy Gyula városa is egyben. Városnézésünk során látjuk majd a Városházát, a Megyeházát, a Görög-, és a Római katolikus templomot, Móricz Zsigmond Színházat. Vacsora, szállás Sárospatakon.

4. nap: Sárospatak – Kassa – Budapest (kb. 320 km)
Utazás KASSÁ-ra. A városnézés során ellátogatunk a Fő utcára és Fő térre, majd a város legszebb épülete, a Szent Erzsébet püspöki székesegyház fogad bennünket, amely a magyar gótika talán egyedülálló temploma, a francia katedrálisok szintjéhez mérhető. Az altemplomban található II. Rákóczi Ferenc és bujdosó társainak kriptája. Séta keretében ismerkedés a nevezetesebb építményekkel: Orbán torony, Megyeháza, Rodostó-ház, Miklós-börtön stb. A városnézés után egy kis szabadidő, majd hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban.


A részvételi díj tartalmazza:
- utazást autóbusszal
- szállást Sárospatak **** szálloda 2 ágyas, erkélyes (zuh. / WC-s) szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
- kirándulásokat a program szerint
- idegenforgalmi adót
- idegenvezetést
- az ún. átmenő biztosítás díját a 4. napon


A részvételi díj nem tartalmazza:
- vacsorákhoz az italt
- belépőjegyek árát: kb. 15,- € és kb. 5.000,- Ft
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítást (1,5 %)
- 30 – 34 fő indulása esetén az 5.000,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Egyágyas felár: 34.500,- Ft

A változtatás jogát fenntartjuk!


Hasonló ajánlatok