Hírlevél feliratkozás

Káprázatos orchideák, és ínycsiklandó sonkák Szlovéniában

Úticél: Szlovénia, Körutazás Szlovéniában
Szállás típus: Nincs
Ellátás: Önellátás
Utazás módja: Busz
Időtartam: 1 nap
Típus: 1 napos utak, Körutazás, Városlátogatás
Indulás: 2018-11-03

 

Ellátás: Önellátás

Közlekedés: Autóbusszal

Program: Program:
Indulás reggel 5:00-kor Budapest, 14. kerület, Hősök tere, Műcsarnok melletti buszparkolóból (Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék). Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Érkezés a szlovén határ túloldalán, máig szinte csak magyarok által lakott Dobronakba, mely forrásán, gyönyörű, gyógyító erejű erdején kívül az orchideatermesztésről híres. Az itt alapított Ocean Orchids nevű cég, Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása. A 4 hektáros üvegházban, melyet geotermikus energiával saját termálvizes kútjukkal fűtenek, 160 féle Phalaenopsis orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra.
Egykor a terület alatt forró termálvizet találtak, melyet ma a trópusi kert és az orchideák nevelő-csarnokainak fűtéséhez használnak. Itt mindenki megtalálja a számára kedvenc fajtát, színt, méretet. Pár eurótól kaphatóak.
A trópusi kertben, 1500 m2-en több mint 400 különböző trópusi növényt szemlélhetünk meg az eredetihez nagyon hasonló körülmények között és méretben. Többek között láthatunk ananászbokrot, banánfát, bors, mimóza, borsmenta, kávé, vanília (Tudták, hogy az is egy orchideafajta?)

Továbbutazás Márkusházára, ahol a Kodila Sonkamanufaktúrába látogatunk.
A sonkaüzembem immár három generáción át gondoskodnak az "Amikor tudod, hogy mit eszel!" szlogenről, amely vezeti őket a sonka elkészítésénél is. Szakértő vezetésével végigsétálunk az érlelőtermeken, ahol a hagyományosan Mura vidéki sonkákat állítják elő, természtközeli környezetben. A látogatás végét kóstolóval, és vásárlással zárjuk.
Indulás haza a délutáni órákban. Visszaérkezés a késő esti órákban a kiindulási helyre.

Kedvezmények: Részvételi díj: 15.990 Ft/fő Akciós ár: 9.190 Ft/fő

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Az ár tartalmazza:

  • az autóbuszos utazás, és az idegenvezetés költségét.

vissza az előző oldalra