A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Szicília - Málta

Olaszország, Szicília, Szicília
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás


Utazás:
Budapest - Catania - Málta - Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal. A körút során légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió (8 alkalommal vacsora a 2. estétől)


1. nap: Budapest – Catania

Repülés Cataniába az esti órákban közvetlen járattal. Transzfer a Taormina környéki szállodába.
A késői érkezés miatt ezen az estén nincs vacsora.

2. nap: Siracusa
SIRACUSÁ-t a görögök alapították, de a rómaiak hódításával is virágzott. Legendás polgára volt Archimédesz, a természettudós itt dolgozta ki a nevét viselő fizikai törvényt. Főbb látnivalók: Görög színház, római amfiteátrum, Aretusa forrása, Szent János katakomba, és a legújabb kori zarándok templom, Madonna delle Lacrime, amelyet II. János Pál pápa őszentsége avatott fel. Szállás Taormina környékén.

3. nap: Etna – Taormina
Kirándulás az ETNA-ra, Európa legmagasabb, aktív vulkánjára. Fakultatív lehetőség: utazás kabinos felvonóval és terepjáróval kb. 3.000 méteres magasságba. A festői TAORMINA-ban a város nevezetességét, a görög színházat tekintjük meg, mely Csontváry festménye alapján ismerős számunkra. Szállás Taormina környékén.

4. nap: Vulcano – Lipari (Eoli-szigetek)

Szicília észak-keleti kikötőjéből, Milazzoból indulva, mintegy egyórányi hajóút után érjük el a kis szigetcsoportot a türkizkék Tirrén-tengeren, mely több elszórt sziklaszirtből és hét festői szépségű szigetből áll. Körbehajózzuk a VULCANO szigetet, majd irány a LIPARI sziget, ahol kikötünk. Látogatás a Régészeti Múzeumban. Szabadidő után visszatérünk hajóval Milazzoba, onnan pedig autóbusszal a Taormina környéki szálláshelyünkre.

5. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás az Alcantara szurdokba és Savocába
Pihenés vagy fakultatív kirándulás az Etnáról lezúduló olvadékvíz vájta kemény bazaltsziklák közé, az Alcantara szurdokba, ahol őshonos szicíliai növényeket is láthatunk. A szurdok megközelítése lifttel és lépcsőn keresztül történik. A patak vize még a forró nyári hónapokban is igen hideg. Továbbutazás a hegyek között megbújó kisvárosba, SAVOCA-ba, ahol a Keresztapa című filmeposz első részének egyes jeleneteit forgatták. Amennyiben a pihenést választják a tengerparton, „vízicipő” ajánlott a kavicsos tengerpart miatt. Szállás Taormina környékén.

6. nap: Piazza Armerina – Agrigento
Irány a déli part! AGRIGENTO ókori görög templom-együttese a kor legjelentősebb archeológiai emlékhelye. Továbbutazás PIAZZA ARMERINA városába. A pezsgő életű, virágzó, vidékies kisváros részben középkori, részben barokk épületeinek köszönheti sajátos hangulatát. A római korból fennmaradt Villa Casale-t a XX. században feltárt mozaikjai tették világhírűvé. Szállás Palermo környékén.

7. nap: Palermo – Monreale
Ismerkedés PALERMO belvárosával. A város ötvözi az európai és keleti vonásokat, az arab hatástól a normannig, stílusjegyeiben a barokktól a szecesszióig. Városnézés: Normann palota, székesegyház, Piazza Pretoria stb. Délután látogatás a román építőművészet egyik csodálatos alkotásában, a MONREALE-i Dómban. Szállás Palermo környékén.

8. nap: Cefalu – Messina – Catania – Málta
Első állomásunk a festői fekvésű CEFALÚ. A hangulatos tengerparti kisváros egy meredek sziklatömb lábánál épült ki. Dómja Szicília egyik legfontosabb normann kori műemléke. Továbbutazás Szicília harmadik legnagyobb városába MESSINA-ba. Este transzfer a reptérre, repülés Málta szigetére. A későesti érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás.

9. nap: Mdina – Rabat – Mosta
Egész napos kirándulás során elsőként látogatás Ta’Qali kézműves faluban, ahol üvegfúvó munkások és más kézművesek munkavégzés közben láthatók, kitűnő vásárlási lehetőség is egyben. Következik MDINA, az egykori főváros, mely a „hallgatag város” néven ismert, és máig megőrizte középkori hangulatát. Folytatás RABAT-ban a Római villa és Szt. Pál katakombáinak megtekintésével. Végül MOSTA, a dóm hatalmas kupolája méretét tekintve harmadik Európában. Szállás.

10. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás Gozo szigetére
Pihenés vagy fakultatív kirándulás a szomszéd szigetre, az Odüsszeiából Kalüpszó-szigeteként ismert GOZO-ra. Nevezetességei közül kihagyhatatlan a megalít kórból fennmaradt Ggantija-templom, Victoria, a sziget „fővárosa”, benne a Citadella és a Székes-egyház, Ta’ Pinu bazilika, a legfontosabb zarándokhely, és ha időnk engedi, akkor még Kalüpszó barlangját is megnézzük. Délután utazás vissza Máltára. Szállás.

11. nap: La Valetta - Kék-barlang – Marsaxlokk - Budapest
Városnézés Málta és 2018. Európa Kulturális fővárosában, LA VALETTÁ-ban. Elsőként a Barracca kert, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Nagy Kikötőre, majd a sziget legimpozánsabb templomát, a Szt. János társkatedrálist nézzük meg. Fotószünet a Kék-barlangnál, majd továbbutazás MARSAXLOKK halászfaluba, séta és vásárlási lehetőség. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban, menetrend függvényében.


A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondicionált autóbusszal
- repülőjegyet Budapest – Catania és Málta - Budapest útvonalon
- szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- reggelit
- kirándulásokat és városnézéseket a program szerint
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:

- fakultatív félpanziót Szicília szigetén (6 vacsora a 2. estétől): 23.500,- Ft / fő
- fakultatív félpanziót Málta szigetén (2 vacsora): 14.400,- Ft / fő
- repülőtéri illetéket és csomagdíjakat: kb. 49.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- belső repülőjegy Máltára és csomagdíjakat: kb. 29.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- idegenforgalmi adó Máltán: kb. 3,- € / fő, az esetlegesen bevezetésre kerülő idegenforgalmi adót Szicília szigetén
- belépőjegyek- és a Lipari-szigetek hajójegy árát, valamint a fülhallgatót: kb. 135,- € / fő + az etnai terepjáró és felvonó árát: kb. 65,- € / fő, Máltán a belépőjegyek árát (kb. 40,- €)
- fakultatív kirándulás Szicília: Alcantara szurdok és Savoca belépővel (min. 15 fő esetén): kb. 35,- €
- fakultatív kirándulás Gozo szigetére (min. 15 fő esetén): 50,- € + kb. 20,- € belépőkre, hajójegyre
Kérjük az utazás megkezdése előtt írásban jelezzék irodánkban, részt kívánnak-e venni ezen a programon. Döntésük visszavonhatatlan.
- kedvezményes csoportos útlemondás biztosítás díját (1,5 %)
- szervízdíjat / Borravalót: 20,- € / fő (helyi gépkocsivezető stb. számára)
- minimális utaslétszám hiányában, 20 - 24 fő indulása esetén az 22.800,- Ft-os / fő
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 84.800,- Ft

Hasonló ajánlatok