A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Az adria ajándéka: Albánia - Montenegro - Korfu

Albánia, Körutazás Albániában, Körutazás Albániában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: repülő+busz
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Mi az ajándék? A program is az, de az útvonalunk mentén sokszor találkozunk az Adria gyönyörű tengerpartjával, horvát, bosnyák, dalmát és montenegrói partokon keresztül jutunk el Albániába. Ezeket a természeti szépségeket még fokozza az Adria és a Jón-tenger találkozásánál Korfu szigete. No és a magyar emlékek! Nincs a világnak olyan „sarka”, ahol ne találkoznánk magyar vonatkozással. Albánia utolsó királynéja Apponyi Géraldine volt, míg Korfu szigetén Erzsébet magyar királyné nyaralóját láthatjuk.

2018. június 8 – 17. (oda autóbusszal – vissza repülővel)


Utazás: légkondicionált autóbusszal és Igoumenitsa – Korfu útvonalon komppal, hazafelé útban Korfu – Budapest útvonalon igény szerint repülővel vagy komppal és autóbusszal

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora), Korfun all inclusive ellátás

 

1. nap: Budapest – Neum (kb. 920 km)
Egész napos utazás Horvátországon keresztül Letenye – Zágráb – Split – Neum útvonalon rövid pihenőkkel. Vacsora, szállás Neumban.

2. nap: Dubrovnik / Raguza – Budva (kb. 200 km)
Irány DUBROVNIK, városnézés a gyönyörű óvárosában. A tengerpart legfestőibb települése máig őrzi középkori városszerkezetét. Velencét az Adria királynőjének nevezik, nyilván nem érdemtelenül, de szerintünk Dubrovnik érdemli meg az Adria hercegnője címet! Szabadidőben fakultatív hajókirándulás a Lokrum-szigetre. Vacsora, szállás Budva környékén.

3. nap: Budva – Kotori-öböl – Perast (kb. 150 km)
Ismerkedés BUDVA óvárosával, majd utazás autóbusszal Perastba, ahonnan hajóval az öbölben található kis szigeten épült Szirti Madonna templomhoz látogatunk. A nap hátralévő részét a lenyűgöző szépségű öbölben található, középkori városfallal körbeépített KOTOR városában töltjük. Gyalogos városnézés az óváros területén. Vacsora, szállás Budva környékén.

4. nap: Shkodra – Kruja – Durres (kb. 240 km)
Az albán határon átkelve, SHKODRA nevezetességeivel ismerkedünk. Itt található Albánia legnagyobb mecsete, legnagyobb katolikus székesegyháza, valamint a püspöki rezidencia épülete (kívülről). Nem hagyhatjuk ki a török kori Mesi hidat sem. Továbbutazás a „Hős város”-ba, KRUJA-ba, ahol szinte minden látnivaló a nemzeti hős, Szkander bég nevéhez kapcsolódik. Sétánkat a bég váránál kezdjük, és a Szkander bég Nemzeti Múzeum épületénél folytatjuk. Szabadidő keretében érdemes megnézni az ortodox templomra hasonlító Bektashi Teqe-t, és bóklászni a több mint 500 éves bazárban. Vacsora, szállás Durrës környékén.

5. nap: Tirana (kb. 90 km)
TIRANA látnivalóit gyalogos városnézés során fedezzük fel: Ethem Bey-mecset, Nemzeti Múzeum (kívülről), Tirana legújabb, ortodox katedrálisa. A Bloku negyed Enver Hodzsa idején a politikai elit lakhelye volt. Ma Tirana nyüzsgő, színes városrésze, tele kis üzletekkel, kávézókkal. Vacsora, szállás Durrës környékén.

6. nap: Berat – Gjirokastra (kb. 300 km)
Utazás BERAT-ba, Albánia legszebb múzeumvárosába. Városnézésünk programjában: vár, Szűz Mária templom az Onufri Ikonmúzeummal, középkori városmag, Király mecset (kívülről) és a bektashi rendhez tartozó Helveti Teqe, a régi XVIII. századi Gorica híd és Gorica negyed. Késő délután ismerkedés GJIROKASTRA nevezetességeivel: bazár-negyed, Etnográfiai Múzeum és a vár megtekintése. Vacsora, szállás Gjirokastrában.

7. nap Butrinti – Igumenitsa – Korfu (kb. 170 km)
Délelőtt az Albánia déli csücskében fekvő BUTRINTI ókori romvárosát, Albánia egyik legfontosabb történelmi emlékét keressük fel, mely a római császárok korában fontos hadikikötőként szolgált. A városban sajátosan keverednek az ókori görög és római emlékek (görög színház, római fürdő, gymnasium, őrtorony stb.), az ókeresztény kor és a Velencei Köztársaság időszakának emlékeivel. Továbbutazás a görög kikötővárosba, Igumenitsa-ba, ahonnan áthajózunk Korfu szigetére. Vacsora, szállás Korfun.

8. nap: Üdülés, pihenés vagy fakultatív kirándulás Korfun (kb. 140 km)
(min. 20 fő esetén) 6.000,- Ft + kb. 15,- € belépődíj
Egész napos ismerkedés a szigettel. Elsőként Erzsébet osztrák-magyar császárné és királyné nyári rezidenciájával, az Achillion palotával. Sissy a görög mitológia rajongója volt, különösen Akhilleuszé, akinek tiszteletére építette a palotát. A királynő tragikus halála után elhagyatottan állt az épület, míg II. Vilmos császár tulajdona lett. Az épületben és kertben emléktárgyakat, mitológiai istenek és istennők szobrait tekinthetjük meg.
Továbbutazás PALEOKASTRITSA-ba, ahol mai napig szerzetesek által lakott ortodox monostor áll. Innen kanyargós út vezet fel a festői szépségű LAKONES faluba, melynek kilátójából a legszebb panorámát csodálhatjuk meg. A sziget északi részén fekszik SIDARI, ahol különleges sziklaformációkat láthatunk. Az évezredek alatt különféle mintázatokat vájt a tenger a lágy homokkőbe, legismertebb ezek közül a „Szerelmesek csatornája”. A hagyomány szerint, ha a szerelmespárok együtt úsznak át a csatornán, örökre együtt maradnak. Vacsora, szállás Korfun.

9. nap: Üdülés, pihenés vagy fakultatív kirándulás Korfun (kb. 80 km)
(min. 20 fő esetén) 6.000,- Ft + kb. 10,- € belépődíj
Irány a Kanoni félsziget, ahol a sziget repülőtere található és Korfu legismertebb nevezetessége, a Vlacherna kolostor. Ismerkedés a fővárossal, KORFU várossal: Régi Erőd, Esplanade tér, Szent Spiridon templom stb. Sokszínűségét viharos történelmének köszönheti, hiszen minden korszakban más veszélyeztette függetlenségét kedvező fekvése miatt. Délután strandolási lehetőség IPSOS hosszan elterülő tengerpartján. Vacsora, szállás Korfun.

10. nap: Korfu – Igumenitsa – Nis (kb. 800 km)
Reggeli után búcsú a szigettől. A csoport kettéválik, a repülőt választó utasok délelőtt hazarepülnek Budapestre, a buszos utasok visszahajóznak a szárazföldre és irány Szerbia! Vacsora, szállás Nis környékén.

11. nap: Nis – Budapest (kb. 650 km)
Hazautazás Újvidék – Szeged – Kecskemét útvonalon. Hazaérkezés Budapestre az esti órákban.


UNESCO Világörökségek:
- Horvátország: Dubrovnik óvárosa
- Montenegró: Kotor természeti és kulturális régió
- Albánia: Berat, Gjirokastra, Butrinti
- Korfu óvárosa

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondicionált autóbusszal
- repülőjegyet Korfu-Budapest útvonalon
- szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást, Korfun all inclusive ellátást
- kirándulásokat a program szerint
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Collonade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- a vacsorához az italt
- repülőtéri illetéket és csomagdíjat: kb. 33.000,- Ft (Indulásig változhat!)
- idegenforgalmi adó: kb. 8,- € (A helyszínen fizetendő!)
- belépőjegyek, hajójegyek valamint a fülhallgató árát: kb. 75,- € és kb. 160,- HRK
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- szervízdíjat / borravalót: 10,- € / fő (A helyiek részére, amely a helyszínen fizetendő!)
- 30 – 34 fő utazása esetén a 14.600,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő egyéb, személyes jellegű kiadásokat