Hírlevél feliratkozás

Skócia vadregényes tájain - őszi csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2018.09.15-18.

Úticél: Nagy-Britannia, Skócia
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülő
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:

 

Leírás:

Csoportos utunk során Skócia legszebb városaival és tájaival ismerkedhetünk meg. A túránkat az ország legnépesebb városában, Glasgow-ban kezdjük, városnézéssel. Következő állomásunk Fort William, ahol meglátogatjuk a több száz éves Ben Nevis whiskylepárlót és természetesen megkóstoljuk Skócia leghíresebb italát. A Loch Ness partján a romantikus Urquhart várrom mellől figyelhetjük, hogy előbújik-e a szörny. Felfedezzük a Skót Felföld fővárosát, Invernesst és meglátogatjuk Skócia két legszebb kastélyát: a Scone Palace-t és a Blair kastélyt. Utunkat Nagy-Britannia talán legszebb városában, Edinburgh-ban zárjuk, ahol felfedezzük az UNESCO Világörökségeként számon tartott óvárost és megnézzük a híres várat, melynek falai között őrzik a skót koronaékszereket.

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás közvetlen repülőjárattal Budapest és Glasgow között
 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető
 • A részvételi díj tartalmazza a kastélybelépőket és a látogatást a whiskylepárlóban
 • Szállás jó minőségű, középkategóriás szállodákban
 • Városnézés Glasgow-ban és Edinburgh-ban

Programok:
 

szeptember 15., szombat
Elutazás Budapestről Glasgow-ba a Wizz Air légitársaság közvetlen járatával (6:15-8:20). Érkezés után felfedezzük Glasgow főbb látnivalóit: George Square, Városháza, Buchanan Street, Katedrális és a Necropolis, Provands Lordship; majd észak felé utazva változatos, szép tájakat (többek között Loch Lomond híres golfparadicsomát) érintve jutunk el Fort Williamig és ellátogatunk a nagy múltú Ben Nevis whiskyüzembe. Itt megismerkedünk Skócia nemzeti italának történetével, és természetesen kóstolót is kapunk.
Ezután a Felföld kapuja, Inverness felé vesszük az irányt, majd elérjük Skócia leghíresebb és egyben leghírhedtebb tavát, a Loch Nesst. Végig a tóparton haladunk drámai tájakon át, közben megállunk Urquhart romantikus várromjánál, ahonnan elbűvölő a zöld hegyek közé beékelődött Loch Ness kék víztömege, és ahol kiderül, hogy megpillantjuk-e a szörnyet. Szállás elfoglalása Invernessben, a Glen Mhor Hotelben.

szeptember 16., vasárnap
Séta Invernessben, ezt követően a Cairngorms Nemzeti Parkon keresztül buszozva először a kifejezetten érdekes tárlattal rendelkező Blair kastélyt keressük fel, majd a Perth közeli Scone Palace a következő megállónk, mely több évszázadon keresztül a skót királyok koronázó helye volt. Itt megnézzük a palota csodálatos állapotban levő termeit, ahol még Viktória királynő is vendégeskedett. Áthaladunk a Firth of Forth-tengeröböl felett, ahol szép rálátásunk lesz a híres vasúti hídra, mely kecses formájával Skócia egyik jelképe lett. Szállás elfoglalása Edinburgh-ban, a Holiday Inn Express Edinburgh Waterfront szállodában.

szeptember 17., hétfő
Egész napos városnézés Skócia fővárosában, látnivalók: Charlotte Square, Georgian town, Calton Hill, Holyroodhouse palota, Canongate. Délután szabadidő, vagy  fakultatív program keretében felmehetünk a várhegyre, ahol felkeressük Skócia talán leghíresebb épületét, az Edinburgh-i várat. Itt többek között láthatjuk a Lovagtermet és a Szent Margit-kápolnát, illetve megcsodálhatjuk a skót koronaékszereket. A program ára: 7000 Ft/fő

Kora este a mindössze 60 km-re fekvő Glasgow-ba utazunk. Szállás elfoglalása a Premier Inn Glasgow Pacific Quay szállodában.

szeptember 18., kedd
Reggel kiutazás Glasgow repülőterére, ahonnan közvetlen repülőjárattal utazunk haza Budapestre (8:50-12:45).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Glasgow útvonalon, közvetlen repülőjárattal
 • Személyenként egy db kézipoggyász (max. 55x40x23 cm és max. 10 kg)
 • Három éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban
 • Reggeli
 • Utazás különbusszal a program szerint
 • Az összes leírt program belépőkkel (kivéve Edinburgh-i vár)
 • Városnézés Glasgow-ban és Edinburgh-ban
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítás: 1,7%

Egyéb tudnivalók:

 • Egyéni vacsora lehetőség Invernessben, Edinburgh-ban és Glasgow-ban: számtalan étterem és pub áll az utazók rendelkezésére.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 89 000 Ft felár fizetendő.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


vissza az előző oldalra