A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Máramaros-Moldva, erdei vasúttal a havasokban

Románia, Körutazás Erdélyben, Körutazás Erdélyben
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Leírás
Időpont: 2018. augusztus 11-15. (5 nap/4 éjszaka)
Elhelyezés: faluturizmusban és szállodában***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban.
Ellátás: reggeli, vagy félpanzió
Utazás: autóbusszal


Program:

1. nap. Korai indulás Budapestről. Csengersimai határátkelés után rövid városnézés Szatmárnémetiben: főtér, Püspöki székesegyház, Vécsey-ház (itt tárgyalták a szatmári béke pontjait). A Szamos völgyében utazva elérjük Nagybányát, ahol meglátogatjuk a híres nagybányai festőiskola remekműveiben bővelkedő Képtárat, majd az Ásványmúzeumot, mely főleg a város környékéről származó csodaszép "bányavirágokkal" gyönyörködtet. A máramarosi megyeszékhelyről a közeli Koltóra utazunk, itt megnézzük a Teleki-kastélyt, ahol Petőfi és Szendrey Júlia töltötték mézesheteiket. Szállásunk is Koltón lesz.

2. nap. A Gutin-hágón átkelve beérünk a hegyek közé és felkeressük az Iza völgyében a világörökség részét képező fatemplomokat: Desze, Jód, Izakonyha. Borsafüreden, a Radnai-havasok népszerű üdülőhelyén felvonóval 2,1 km hosszan további 500 m-t megyünk felfelé, megízleljük a magashegyi fenyvesek világát. Napunk hátralévő részében átkelünk a Borsa-hágón a Máramarosi-havasok túloldalán fekvő Sucevitára, ahol szállásunk lesz.

3. nap.
Napunk első programjaként megnézzük a világörökség részét képező moldvai kolostorok közül a sucevitait, majd Kacsikára, a moldvai lengyel, csángó katolikusok legfontosabb búcsújáró helyére utazunk. Megtekintjük a katolikus templomot, aztán továbbutazunk a XVI. sz-i freskókkal díszített, erődfalakkal körbevett Humor kolostorhoz. A közelben lévő voroneti kolostort Moldva fénykorában emeltette Nagy István fejedelem (Ştefan cel Mare). A templom épületét alapvetően meghatározza bámulatos külső festése. Késő délután ismét átkelünk a Borsa-hágón és elfoglaljuk szállásunkat Felsővisón.

4. nap. Napunkat vonatozással kezdjük, első utunk a „Mokanica” gőzös felsővisói indulási helyéhez vezet, ahonnan a Vasér-folyó mentén a Máramarosi-havasok egyik vadregényes völgyébe utazunk. Az egyszerű, fapados szerelvényen utasaink visszazökkennek a máramarosi emberek monarchia korabeli világába., csodálatos havasok között, bővízű patakok mentén utazunk. A végállomásnál levő pihenőhelyen alkalmunk lesz finom miccset, vagy más húsételt kóstolni. A vonat délutáni visszaérkezése után Máramaroszigetre megyünk. Rövid ismerkedés a várossal, szabadpromram a rendelkezésre álló idő függvényében, majd szállásunkra, Koltóra utazunk.

5. nap. Reggel első utunk Kismajtényba vezet a Rákóczi-féle szabadságharc fegyverletételének emlékművéhez. Nagykárolyban a szépen rendbe hozott Károlyi kastélyt nézzük meg, aztán Kaplonyba megyünk, ahol felkeressük a Károlyi család kriptáját, a család majd negyven tagjának nyughelyét. Utunkat érvidéki barangolással zárjuk: Érmindszenten Ady Endre szülőházát látogatjuk meg, Érsemjénben meg a Kazinczy Ferenc, Fráter Lóránd és Csiha Kálmán Emlékmúzeumot keressük fel, majd irány haza, érkezés Budapestre az esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza Szállás faluturizmusban és szállodában***, reggeli, autóbusz, idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza
Útlemondási biztosítás, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, vacsora, belépők (kb. 90 RON) és a vonatjegy (nyugdíjasoknak 52 RON, teljesárú 67 RON)

Hasonló ajánlatok