Hírlevél feliratkozás

Az elbűvölő Kambodzsa - egyéni körutazás angol idegenvezetéssel

Úticél: Kambodzsa, Körutazás Kambodzsában
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 9 éj
Típus: Egzotikus út, Körutazás
Indulás: 2018-03-20

 

Leírás:

A viharos - és gyakran tragikus történelmű ország mindennapjaiba és világhírű látnivalóival ismerkedhetnek meg az egyéni körutazás során. Phnom Penh-ben, a fővárosban Kambodzsa múltjáról és jelenéről egyaránt jó áttekintést kaphatunk, és sokat megérthetünk erről a különösen érdekes országról. Kambodzsa és talán Délkelet-Ázsia legjelentősebb látnivalója Angkor, a IX. és XIII. század között épített város, amely korának legnagyobbjai közé tartozott. A dzsungel által körülvett műemlékegyüttes az UNESCO Világörökség része, kiemelkedő látnivaló. 

Programok:
 

Első nap
Elutazás Phnom Penh-be két átszállással.

Második nap
Megérkezés Phnom Penh-be, Kambodzsa fővárosába, transzfer a szállodába. Délután az art deco stílusú nagyszabású piacot látogatjuk meg, majd rövid hajókázás keretében a naplementében élvezhetjük a várost. Szállás Phnom Penh-ben: River Home Hotel River Home Hotel.

Harmadik nap
Városnézés Phnom Penh-ben: Tuol Sleng, a véres Vörös Khmerek rémtetteit bemutató múzeum, a Nemzeti Múzeum, ahol Angkorból származó szobrok is láthatók. A Királyi Palota megtekintése után visszatérés a szállodába. Szállás Phnom Penh-ben.

Negyedik nap
Elutazás Battambang felé, útközben Ondong Rossey vörös kerámiákat készítő művészfaluba látogatunk, majd Kompong Luong úszó falvait fedezzük fel fából készült csónakunkból. Ebéd, majd továbbutazás. Megérkezés Battambangba késő délután. Szállás a francia koloniális építeszetéről és buddhista templomairól ismert városban: Classy Hotel.

Ötödik nap
Rövid gyalogos városnézés Battambangban, majd a rizsföldekkel körülvett Banan-templomot tekintjük meg, melyet "kis Angkornak" is neveznek. Borkóstoló az ország egyetlen borászatában. Délután a környék falvaival ismerkedünk, majd igazán mulatságos élményben lesz részünk: kipróbáljuk a bambuszvonatot, melyen a helyiek áruszállításra használtak, ma inkább a turisták örömére közlekednek. Szállás Battambangban.

Hatodik nap
Elutazás Siem Reap-be, délután már Angkor Thom ősi városával ismerkedünk meg. Elsőként Bayon templomának felkeresése, amely több száz faragott kőarccal díszített gigantikus oszlopaival, és falait borító domborműveivel a 12. századi Angkor mindennapjaiba enged bepillantást. Ismerkedés a Mennyei Palota romjaival, az Elefántos terasz és a leprás király teraszának lenyűgöző szobraival.
Vacsora és Aspara táncbemutató: a khmer konyha remekei mellett az egykori angkori királyok udvarában népszerű táncban gyönyörködhetünk. Szállás Siem Reap-ben: Angkor Paradise Hotel.

Hetedik nap
Kora reggel indulunk a szállodából, hogy a világ legrégibb vallási építményénél gyönyörködhessünk a napfelkeltében. Angkor - a khmer építészet és szobrászat különleges "templomvárosa" - ma Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb turistalátványossága. Délelőtt az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított varázslatos Angkor Wat felfedezése, melyet egykoron a földi mennyországként tiszteltek. A palota Angkor legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt épülete, amely közel 210 hektáros területen fekszik.
Ezután a XII-XIII. század fordulóján épült Ta Prohm mahájána buddhista templom-kolostorhoz látogatunk, melynek különlegessége, hogy ma is úgy látható, ahogy a régészek az őserdő mélyén rátaláltak, hatalmas fák fogságában, indákkal benőve. Egy másik perspektívából is megnézzük a romvárost: a városfal melletti sáncárokban csónakázunk egy kis templomig, ahonnan a tömeget elkerülve gyönyörködhetünk a naplementében.
Szállás Siem Reapben.

Nyolcadik nap
Reggel a legkisebb, ám legdíszesebb hindu templomot a Sívának ajánlott Banteay Sreit, más néven a Nők Citadelláját látogatjuk meg.
Délután a khmer művészettel és kézművességgel ismerkedünk, majd Siem Reap piacára is benézhetünk.
Este egy khmer, stílusokat és műfajokat vegyítő cirkuszelőadást nézünk meg. Szállás Siem Reap-ben.

Kilencedik nap
Transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre két átszállással.

Tizedik nap
Megérkezés Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Phnom Penh és a Siem Riep-Budapest útvonalon, két átszállással
 • Repülőtéri transzferek
 • Szállás középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobában
 • Büféreggeli
 • A programban szereplő összes transzfer, kirándulás, városnézés
 • Belépőjegyek
 • Angol nyelvű idegenvezetés


Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 139 000 Ft/fő
 • Vízumdíj
 • Útlemondási biztosítás (választható) 1,7%

Egyéb tudnivalók:

 • Magasabb kategóriájú szállodákra kérje munkatársaink ajánlatát.
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes.
 • Az ajánlat nem érvényes kiemelt időszakokban (Szilveszter, kínai új év). Ezekre az időszakokra kérje munkatársaink ajánlatát!
 • Kedvezmények:

  Kedvezmény négy fő együttes foglalása esetén, két darab kétágyas szobában: 30 000 Ft/fő

  Kedvezmény hat fő együttes foglalása esetén, három darab kétágyas szobában: 50 000 Ft/fő

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


vissza az előző oldalra