A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Belgrád és a Vajdaság

Szerbia, Vajdaság, Újvidék
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

utazás módja: busz
időtartam: 3 nap / 2 éj
szállás: háromcsillagos szálloda
Ellátás: svédasztalos reggeli
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél, vagy érvényes plasztik kártyás személyi igazolvány
Szerbia hivatalos fizetőeszköze: RSD

Felszállási lehetőségek:
05:45 Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt

PROGRAM:

1. nap

Indulás a felszállási helyszínnél megadott időpont szerint. Utunk első állomása Szabadka, ahol ízelítőt kapunk a magyar szecesszió építészetéből. Megtekintjük a helyi múzeumot, megcsodálhatjuk a Városháza épületét és dísztermét.  Ezután Palicsra utazunk, sétálhatunk egyet a tóparti szép parkban vagy elfogyaszthatunk egy kávét/üdítőt a monarchia korabeli szecessziós fürdőházban. Palics után Zentára buszozunk, az 1697-es, sorsdöntő jelentőségű zentai csata Emlékkilátójához. Interaktív szemléltető eszközök, térképek és egy terepasztalon hadrendbe állított "ólomkatonák" ezrei jelenítik meg előttünk az eseményeket.

Estére érkezünk belgrádi szálláshelyünkre.

2. nap

Belgrádi sétánkat a Szent Száva görögkeleti templom megtekintésével kezdjük, mely az egyik legnagyobb a világon. Egyelőre csak az altemploma készült el teljesen, gazdagon aranyozott freskóinak látványa egyedülálló élményt jelent.

A következő látnivaló a zimonyi ezredévi emlékmű. Belgrádba visszatérve a nándorfehérvári csata színhelyén megismerkedünk a nevezetes csata részleteivel. 1456. július 22-én itt győzedelmeskedtek Szilágyi Mihály várvédői, Hunyadi János felmentő vitézei és Kapisztrán János keresztes seregei a Nándorfehérvárt ostromló II. Mehmed szultán óriási túlerőben levő hadai felett.

A Mihály szerb fejedelemről elnevezett sétálóutcán, a belgrádi "korzón", reggeltől késő estéig nagy a nyüzsgés: itt találhatók a legcsillogóbb divatáruházak és a legnépszerűbb kávéházak. A város szívében van egy kis utcácska, amelyen végig sétálva úgy érzi magát az ember, mintha visszarepült volna a 19. századba. A hajdani bohém negyedben virágdíszbe öltözött hangulatos kisvendéglők sora várja a turistákat, roston vagy kemencében sült helyi étel-különlegességeiket vétek volna nem megkóstolni.

Estefelé térünk vissza szálláshelyünkre.

3. nap


Reggeli után Újvidék felé indulunk. Útközben megtekintjük a Tarcal-hegység egyik eldugott völgyében álló Hopovó kolostort. A bizánci építészet tipikus jegyeit őrző görögkeleti templom elődje a 16. században épült, mai formáját a 18. században nyerte el. A Tarcal-hegység egyik legjelentősebb szerb vallási központjaként tartják számon. Freskói a középkori egyházi festészet legjobb darabjait idézik.

Utunk ezután Péterváradra vezet. A Duna Gibraltárjának is nevezett vár környékén több emlékezetes csata is zajlott a törökök idején és az 1848-49-es szabadságharcban. Várfalairól szép kilátás nyílik Újvidékre és a vajdasági "Dunakanyarra".

Ezután átkelünk a Dunán és utolsó állomásként Újvidéket látogatjuk meg.

Újvidéki programunkat rövid bevásárlással zárjuk, majd hazaindulunk. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a forgalmi viszonyoktól függően az esti órákban.


A részvételi díj tartalmazza: utazás busszal oda-vissza, idegenvezetés, 2 éj háromcsillagos szállodában,  svédasztalos reggeli, kirándulások a program szerint, idegenforgalmi adó.

TÁRSÍTÁS VÁLLALÁSA ESETÉN FELÁRAT NEM KELL FIZETNI. (TÁRSÍTÁS KÉTÁGYAS SZOBÁBAN.)

Audio guide készülék (fülhallgató) bérelhető: 1050 Ft / fő / 3 nap
Audio gudie készülék bérlése nem kötelező, foglaláskor, de legkésőbb a hátralék befizetésével egyidőben kérjük igényelni és befizetni.

Tájékoztató össz. belépőjegy ktg. a teljes programra (2018. évi árak alapján)
1000 RSD

Hasonló ajánlatok