A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Bosznia felfedezése: Szarajevó - Kravica vízesés - Mostar

Bosznia- Hercegovina, Körutazás Bosznia-Hercegovinában, Körutazás Bosznia-Hercegovinában
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Bosznia-Hercegovina egy csodálatos, újrafelfedezésre váró ország egyedülálló kulturális örökségekkel, melynek keleties, de mégis európai hangulatát egyre többen ízlelik meg ismét.Varázslatos tájak, mesébe illő városok, vendégszerető emberek. Medjugorje Európa egyik legfiatalabb zarándokhelye, mely Hercegovina déli részének egyik főként horvátok lakta térségében található. 1981-ben néhány gyerek állítólag egy égi jelenést látott itt, ezért a település az ország határain kívül is híres Mária-zarándokhellyé vált. Ma a kisváros évente több százezer zarándokot fogad.

Utazás : légkondicionált autóbusszal
ELLÁTÁS: reggeli
SZÁLLÁS:
2 éjszaka Medjugorje környékén ***szállodában
kétágyas tusoló/WC-s szobában.


1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Mohács – Szarejevó - Medugorje

Indulás Debrecenből, majd Nyíregyházáról a kora hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Budapest - Mohács útvonalon. Udvari határátkeléssel érkezés Horvátországba. Eszék útvonalon Samaci határátkeléssel érkezünk Bosznia Hercegovinába. Rövid városnézés Szarajevóban, mely rendkívül színes etnikummal és emiatt változatos kultúrával rendelkezik. A vallási sokszínűségnek teret adó templomok, a török építészet megannyi műemléke, és a Monarchia által hátrahagyott középületek nagy élményt nyújtanak az idelátogatóknak. Megtekintjük a Dzsámit, a bazár világ negyedet, és ellátogatunk Ferenc Ferdinánd trónörökös merényletének színhelyéra. Érkezés Medugorje városába, szállás elfoglalása. (2 éj) Vacsora után esti séta a városközpontban.

2. nap: Medjugorje - Kravica vízesés

Reggeli után közös séta az „Ima és az istentisztelet városában” Medugorje-ban, ahol megtekintjüka zarándokok találkozóhelyéül szolgáló SzentJakab plébániatemplomot. A zarándokhely másiknagy nevezetessége a 7 méter magas, bronzbólkészült Feltámadt Krisztus-szobor. Az 1998 ótaálló alkotásnak csodatevő erőt tanúsítanak, mivelaz a vallástörténet szerint könnyeket hullajtott.Majd fakultatív zarándokprogram a Szűz Mária megjelenések helyére. A történet úgy meséli,hogy Szűz Mária1981-ben megjelent egy csoportgyereknek. A gyerekek közül hárman mindennapüzeneteket kaptak Szűz Máriától, másik háromminden évben ugyanabban az időpontban lépettvele kapcsolatba. Délután utazás az országleglátványosabb vízeséséhez, a festői Kravica vízeséshez. Séta és fényképezési lehetőség a26 méter magas, körülbelül 120 méter széleslátványos természeti jelenségnél. Este visszaérkezésszálláshelyünkre.

3. nap: Mostar – Eszék - Budapest – Nyíregyháza - Debrecen


Reggeli után hazaindulunk. Első megállónk Bosznia legkeletiesebb városa, Mostar. Mostar örökre eggyé vált a több mint 500 éves, UNESCO listás Stari Most híd képével. A Neretva folyó feletti híd lerombolása előtt emberek sokasága jött a városba, hogy megcsodálja szépségeit. A híd helyreállítása utáni állapot emlékezteti az embereket, hogy hogyan is éltek és hogy hogyan fognak egyszer talán újra élni. Koski Mehmed pasa mecsete 1618-ban épült. Minaretéből gyönyörű a kilátás. A mecseten  belül, tömérdek csillár és a színes ablaküvegeken beszűrődő természetes fény által megvilágítottgyönyörű belső építészeti formákat csodálhatunk meg. Rövid szabadprogram, majd Eszék érintésével érkezés Budapestre, majd Nyíregyházára és Debrecenbe az éjszakai órákban.


VACSORA: (2 vacsora) 8.000 Ft
Helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára: kb 35 €

Minimum létszám: 35 fő.
EGYÁGYAS FELÁR: 14.000 Ft
 
Ingyenes fel- és leszállási helyek:

Nyíregyháza, Debrecen, Tiszaújváros, M3 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest


Hasonló ajánlatok