A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Andalúzia tengerparti pihenéssel

Spanyolország, Andalúzia, Malaga
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Városlátogatás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Malaga, Gibraltár, Cordoba, Sevilla, Granada

Utazás : repülővel

ELLÁTÁS: reggeli és vacsora

SZÁLLÁS: 7 éj 4* (helyi besorolású) szállodában, 2 ágyastusoló/WC-s szobában

1. nap: Budapest – Malaga

Elutazás Budapestről Malagára, menetrend szerinti járattal. Transzfer a közeli szálláshelyre, a szobák elfoglalása. Délután séta a homokos tengerpart mentén több kilométer hosszan elterülő üdülővárosban. Esti programként átsétálhatunk a szomszédos Benalmádena elegáns kikötőjébe, amely az éjszakai élet központja.

2. nap: Egész napos pihenés a tengerparton (mindenkinek)

3. nap: Egész napos pihenés a tengerparton, vagy fakultatív programként ajánljuk, Gibraltár és Ronda.


Fakultatív program ár: 65 €/fő

Reggeli a szállodában, majd Gibraltári kirándulásra hívjuk, az angol fennhatóság alá tartozó „Sziklához” (érvényes útlevél szükséges!). A Costa del Sol (Napos Part) látványos autópályája elegáns üdülővárosok, luxus lakóparkok és golfpályák mentén halad nyugat felé. Gibraltárba érve helyi mini buszokra szállunk át, melyek egy kb. másfél órás kirándulás során elvisznek minket a félsziget legérdekesebb helyeire. A városon keresztül eljutunk Gibraltár legdélebbi pontjára, ahonnan jó időben látszanak Afrika partjai. Felkeressük a Szent Mihály cseppkőbarlangot, és megismerkedünk Gibraltár leghíresebb lakóival, a hegyoldalban szabadon élő majmokkal. A buszos kirándulás után szabadidő a hangulatos, multikulturális városka felfedezéséhez, melynek színes sétálóutcáján egymást érik a vámmentes árukat kínáló üzletek. A visszaúton eltávolodunk a tengerparttól, és kanyargós hegyi utakon utazva felkeressük Andalúzia leglenyűgözőbb fekvésű városát, Rondát. A település a Guadalevin nevű folyócska által kivájt 200 m mély, függőleges falú szurdok két oldalára épült, mely felett egy XVIII. századi híd ível át. Az óváros az andalúz fehér falvak szép példája, melynek sikátoraiban mintha évszázadokkal ezelőtt megállt volna az idő, és még katolikus temploma is a mór időket idézi. A tengerparton egy rövid megálló erejéig útba ejtjük még a Costa del Sol legelegánsabb üdülőhelyének, Marbellának jachtkikötőjét, mely a spanyol hírességek és milliomosok kedvelt találkozóhelye. Este vacsora a szállodában.

4. nap: Egész napos pihenés a tengerparton, vagy fakultatív programként ajánljuk: Córdoba


Fakultatív program ár: 65 €/fő

Reggeli után Córdobába indulunk, a középkori mór kézművesség és kultúra központjába. Andalúziának ez a városa őrizte meg legjobban az arab idők hangulatát, ahol az óváros sikátorainak útvesztőiben ma is szinte Észak-Afrikában érezhetjük magunkat. Córdoba fő látványossága a VIII. és X. század között épült hatalmas mecset, melyet a spanyolok a XVI. században székesegyházzá alakítottak át. A Mezquita körül elterülő óvárost bebarangolva útba ejtjük a zsidónegyed egyetlen kis fennmaradt zsinagógáját, az itt született római Senecának a középkori városfalon kívül található szobrát, valamint a leghangulatosabb sikátort, a Virágok utcácskáját is. Az arab kézműipar hagyománya ma is él a városban. Különösen a híres „kordován”bőrből készült árukat érdemes szemügyre venni szabadidőnkben, ha igazi andalúz emléket szeretnénk hazavinni Córdobából. A hazaúton buszos városnézés keretében ismerhetjük meg a Costa del Sol legnagyobb városát, Malagát. Este vacsora a szállodában.

5. nap: Egész napos pihenés a tengerparton, vagy fakultatív programként ajánljuk: Sevilla

Fakultatív program ár: 70 €/fő

Reggeli a szállodában, majd kirándulás Sevillába. Andalúzia fővárosával ismerkedésünk a folyóparton,a Torre del Oronál indul, majd a történelmi városközpontbanfolytatódik. Megtekintjük a spanyol gótikaremekének számító benne Kolumbusz sírját és a csodálatos Capilla Mayort, mellette a La Giraldat, azaz a harangtornyot. Sétálnunk a Plaza de Espanyán, mely gigantikus méretivel otthont adott a Star Wars néhány jelenetének is. Ezt követően ismerkedünk a romantikus Santa Cruz negyeddel. A kovácsoltvas balkonok, ablakrácsok, festői sikátorok, eldugott kis terek és virágoktól roskadozó pátiók mellett nem hagyjuk ki az Alcazabat, a mór királyi palotát és a katedrálist. Este vacsora a szállodába.

6. nap: Egész napos pihenés a tengerparton, vagy fakultatív programként ajánljuk: Granada

Fakultatív program ár: 78 €/fő

Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás Granadában. Először a város főutcáját, házait tekintjük meg, majd látogatás a fantasztikus Alhambrában, mely a középkori mór palotaépítészet legszebb fennmaradt emléke az egész világon UNESCO Világörökségének része. Alcazaba a legrégebbi része az Alhambrának, mely az Albacín negyedre, a Sacromonte-re és a Sierra Nevada nyolc hófedte csúcsára néz. Palacio Nazaries XIV. században épült palota megszámlálhatatlan teremmel, folyosóval, berakott mennyezettel, festett csempékkel, bonyolult fafaragásokkal és csillogó medencékkel lélegzetelállító látványt nyújt. Az Alhambra keleti oldalán közelíthetjük meg a Generalife-t teraszos kertjeivel, csodálatos illatozó virágaival, vízeséseivel és szökőkútjaival bámulatba ejtően csodálatos.

7. nap: Egész napos pihenés a tengerparton

(mindenkinek)

8. nap: Malaga – Budapest

Reggeli a szállodában, check-out a szállodából, és szabadprogram után transzfer Malaga repülőterére, hazautazás.


A részvételi díj nem tartalmazza: Repülőtéri illeték: kb. 50.000 Ft

Helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára: 114 Euro/fő,

+ fakultatív programok

EGYÁGYAS FELÁR: 78.000 Ft

Hasonló ajánlatok