A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Plitvicei tavak és Zágráb

Horvátország, Plitvicei-tavak, Plitvice
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Horvátország 7 Nemzeti Parkja közül a legjelentősebb a Plitvicei tavak vidéke. A nemzeti park több mint 200 négyzetkilométeren terül el. Bármilyen évszakot is válasszunk a kiránduláshoz, mindenképpen különleges élményben lesz részünk. Tavaszi olvadáskor megduzzad a patakok vize, nyáron zöldell a táj, míg ősszel az ezerszínű természet tárul elénk.

Utazás : légkondicionált autóbusszal

ELLÁTÁS: reggeli

SZÁLLÁS: 2 éjszaka **/*** horvát besorolású szállodában Krk szigeten vagy a Plitvicei tavak környékén,
kétágyas tusoló/WC- szobában


1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Trsat vára – Rijeka

Indulás a kora hajnali órákban.  Kora délután érkezés a Rijeka fölé magasodó középkori Trsat várába, mely a Frangepán és a Zrínyi családok lakhelyéül szolgált. Udvarából gyönyörködünk a Kvarner-öböl fantasztikus panorámájában, majd leereszkedünk a hegyről és megnézzünk a legnagyobb Monarchia-korabeli kikötővárost az Adriai tenger partján fekvő Rijekát (Fiume). Ismerkedünk a Korzó és óváros nevezetességeivel - városi torony az órával, Szt. Vitus-dóm, Magasztos Mária-templom és a ferde torony stb.) Este szállás elfoglalása a Krk szigeten vagy a Plitvicei tavak környékén. (2 éj)

2. nap: Plitvicei Nemzet Park (UNESCO Világörökség)


Reggeli után a Plitvicei Nemzet Parkba indulunk. Horvátország legismertebb természeti értéke a zuhatagos festői tavakból egybekovácsoló „Vizi csoda”. A tóvilág alsó részén a nagy vízesés a leglenyűgözőbb látvány. A kristálytiszta tavakban pisztrángok úszkálnak, közelről szemlélhetjük meg a tórendszert kialakító geológiai folyamatokat. A tavak között gyalogosan és hajóval közlekedünk. E vízi csodát, valamint a páratlan szépségű növényvilágot számtalan fából készült, a tavak felszíne felett átvezető hidak ívelik. A völgykatlan 1979 óta az UNESCO Világörökség része. Este szállás elfoglalása.

3. nap: Karlovac - Zágráb – Budapest – Nyíregyháza - Debrecen


Reggeli után hazaindulunk. Útközben megállunk a Dinári-hegység lábánál elterülő Karlovacban (Károlyváros). Az egykori török támadásoknak ellenálló várak megmaradt sáncai mai meghatározó képe a belvárosnak. A vár körüli sétány Európában is egyedülálló, legszebb része a Nagy Promenád. Következő megállónk Horvátország fővárosa, Zágráb. Gyalogos városnézés keretében ismerkedünk az óváros magyar vonatkozású emlékeivel. Megtekintjük a hangulatos Jellasics főteret, a Szent István katedrálist. Élvezzük az óváros és a várnegyed szépségét, nosztalgiázunk a történelem nagy eseményei között, hiszen nem csak a város alapítása fűződik magyar király nevéhez, hanem sok más tett is. Rövid szabadprogram után hazaindulunk, Nagykanizsa útvonalon érkezünk Budapestre a késő esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő éjszakai órákban.


VACSORA: (2 vacsora) 8.500 Ft

Helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára: kb 70 €

Minimum létszám: 35 fő.
EGYÁGYAS FELÁR: 13.500 Ft
 
Ingyenes fel- és leszállási helyek:

 
Nyíregyháza, Debrecen, Tiszaújváros, M3 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest

Hasonló ajánlatok