A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Tavaszi szünet Ománban - csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Omán Szultánság, Körutazás Ománban, Körutazás Ománban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel


Előfoglalási kedvezmény:
3 hónappal indulás előtt: 18 000 Ft
2 hónappal indulás előtt:   9 000 Ft

 

 

Dátum: 2019. április 17 - április 23.

Időtartam: 7 nap/5 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: Kb. 7 óra odaúton, 6 óra visszaúton

Elhelyezés: 3 és 4-csillagos szállodákban, 1 éjszaka sivatagi táborban

Ellátás: Reggeli, 1 vacsora, 1 ebéd

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 20 fő

 

A tradicionális arab világ hangulata elevenedik meg körutazásunk során Omán sivatagi erődjei, oázisai, és bazársorai között járva! Különleges élményt ígér a Wahiba sivatagban töltött éjszaka és egy kis tengerparti pihenés sem maradhat ki a programból!

 

Tavaszi szünet Ománban ajánlatunk programleírása


1. nap: utazás Muscatba

Kora délután elutazás Budapestről isztambuli átszállással Muscatba, érkezés a késő éjszakai órákban, transzfer a szállodába. Szállás Muscatban (2 éj).

 

2. nap: Muscat

Délelőtt első utunk a lenyűgöző Sultan Qaboos Nagymecsethez vezet, amely az egyik legnagyobb a világon. A mecset 6 éven keresztül épült, ma Omán egyik büszkesége, Swarowski csillárok és perzsaszőnyegek ékesítik. Délután folytatjuk Muscat felfedezését, a buszról megtekintjük a külföldi nagykövetségek negyedét és a lenyűgöző épületeket, majd rövid megálló a szultán palotájánál és az azt övező Mirani és Jalali erődöknél. Látogatást teszünk a kikötőnél, majd a Muttrah szukban vásárolhatunk ománi különlegességeket.

 

3. nap: Muscattól a Wahiba sivatagig

A reggelit követően útnak indulunk a Wahiba sivatag felé. Útközben több megállót is beiktatunk, ellátogatunk Quriyat halászfaluba, Fins Beach-re és a Bimah víznyelőhöz. Sur városa Omán hajógyártási iparának hagyományos központja, láthatjuk, hogyan épülnek a hagyományos dhow hajók és megfigyelhetjük a halászokat is munka közben. Ebéd Sur-ban, majd utazás a Wahiba sivatagba, amelyet Al Wasil-nál érünk el, itt izgalmas utazás veszi kezdetét terepjárókkal a sivatag aranyszínű homokdűnéin a sivatagi táborba. Vacsora arab fogásokkal, kávéval és datolyával, majd szállás a sivatagi táborban (1 éj).

 

4. nap: a Wahiba sivatagtól Nizwáig

Reggel még kiélvezhetjük a különleges sivatagi környezetet, részt vehetünk néhány izgalmas fakultatív programon, mint a tevegelés a sivatagban vagy megnézhetjük a napfelkeltét a homokdűnék között! Délelőtt búcsút intünk a sivatagnak és a gyönyörű Bani Khalid vádihoz látogatunk, ahol akár a fürdésre is lehetőség nyílik a kristálytiszta vízben! A déli órákban továbbutazunk Nizwa oázisvárosa felé. Látogatás az erődben, amelynek masszív tornyából belátni az egész várost, majd vásárlási lehetőség a bazárban, amely az itt kapható szépen kidolgozott ománi tőrökről (a khanjar) és a díszes ezüstékszerekről ismert. Szállás Nizwában (1 éj).

 

5. nap: Jebel Shams és Mussanah

Reggeli után az ősi, vályogtéglából épített épületeiről híres Al Hamra falu felé, majd a Jebel Shams hegységbe vezet utunk az ománi Grand Canyon-hoz, amely lélegzetelállító látványt nyújt. Továbbutazunk az Indiai- óceán felé, bejelentkezés a tengerparti szállodába, késői ebéd. Délután szabad program, pihenés a tengerparton vagy a medencénél. Szállás Mussanah tengerpartján (1 éj).

 

6. nap: Mussanah és Nakhl

A délelőtt a pihenésé, szabad program a tengerparton. Délután kirándulást teszünk a lenyűgöző Nakhl erődhöz és a közeli meleg vizű forrásokhoz. Este vacsorázási lehetőség, majd transzfer a muscati repülőtérre, elutazás Isztambulba a késő éjszakai órákban.

 

7. nap: érkezés Budapestre

A reggeli órákban továbbutazás Isztambulból Budapestre.

Részvételi díj tartalma: repülőjegy, szállás 5 éjszakára a megadott ellátással, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 115 000 Ft/fő, ománi vízumdíj: kb. 16 000 Ft/fő, borravalók, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Hasonló ajánlatok