Hírlevél feliratkozás

3 Nap-3 Főváros-Ljubljana-Zágráb-Belgrád

Úticél: Szerbia, Belgrád
Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
Időtartam: 2 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2018-11-02

 

1.nap: Budapest- Ljubljana- Zágráb
Kora reggeli találkozónk után megkezdjük utazásunkat az Alpok és az Adria között fekvő Szlovéniába. Európa legkisebb országa mindig is büszke volt egyedülálló örökségére. Fővárosa, Ljubljana tökéletes példa a német, mediterrán és szlovén kultúra keveredésére. A középkori vár alatt meghúzódó óváros barokk, reneszánsz és szecessziós épületek egyvelege. Érkezés délután Ljubljanába. Városnézés a Szávába ömlő Ljubljanica folyó két partján fekvő városban. Óvárosa nagyrészt gyalogos terület, tele lenyűgöző épületekkel. Ljubljana arculatának kialakítása a város leghíresebb szülöttjének, Joze Plecniknek köszönhető, aki az esztétikumra és a harmóniára gondosan ügyelve végezte a tervezést. A lassú folyó átkanyarog a városon, bájos hídjai tovább fokozzák a romantikus hangulatot. A folyóparton hangulatos éttermek és kávézók sorát találjuk. Városnézésünk után továbbutazás a Zágráb közeli szállásra.

2.nap: Zágráb-Belgrád
Városnézés Horvátország fővárosában, Zágrábban, mely az ország északnyugati részén, a Száva partján fekszik. A város a Medvednica-hegység lábánál fekszik, és az ország leghosszabb folyója szeli át. A város kezdetben két, a Száva folyó melletti hegyek csúcsára épített középkori erődvárosból állt, a barokk korszakban azonban már fontos kereskedelmi központtá vált. Zágráb ma Horvátország kortárs kulturális, művészeti, sport- és tudományos életének központja, ám múltja sem nem merült feledésbe. Középkori tornyok, XIX. századi paloták, szabadtéri piacok és ősi katedrálisok egyvelegével várja azokat, aki felfedezésére indulnak. Látogatásunk alkalmával a magyar vonatkozású történelmi emlékhelyeket is felkeressük, nem maradhat ki a város jelképe a Sveti Stjepan katedrális, más néven Szent István-székesegyház sem. Gyalogos sétánk után továbbutazás. Szállásunk Szerbia fővárosa és egyben legnagyobb városa, Belgrád mellett lesz. Vacsora a híres Skadarlija-n lesz, Belgrád leghangulatosabb utcájában, ahol a balkáni konyha ízeivel ismerkedünk, mediterrán hangulat közepette.

3.nap: Belgrád-Budapest
Reggeli után Belgrád különleges hangulatú városa vár ránk mely lüktet, pezseg, elvarázsol, akár a várban sétálunk, akár utcáit, parkjait járjuk. Történelme során Belgrád a keleti és nyugati kultúra választóvonalán helyezkedett el, Európa egyik legrégibb városa. A középkori Belgrád-Nándorfehérvár vára évszázadokon át döntő szerepet játszott Nyugat határán. Falai között élethalál harcok folytak, így ennek nyomán omlatag tornyok vagy kikezdhetetlen tömör bástyák maradtak csak meg. A mai vár a XVIII. századi átépítéskor nyert képet mutatja, melybe a középkori bástyákat, kapukat és a falak egy részét is belefoglalták. A híres Kalemegdán a Száva torkolatánál vár bennünket magyar emlékeivel együtt. Rövid séta keretén belül ismerkedünk meg a várossal (Koronázó-templom, várnegyed) majd megkezdjük utazásunkat Magyarországra.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Utazás: autóbusszal    Szállás:  *** szálloda    Ellátás:  reggeli

Részvételi díj: 39.900,-Ft/fő
Félpanziós felár: 9.000,-Ft/fő, Egyágyas felár: 8.000,-Ft/fő
Biztosítás: 1.650,-Ft/fő (március), 1.695,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 1,5%

Tájékoztató a belépőkről és egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő Audio-guide 900,- Ft/fő
Ljubljanai vár siklóval 10 EUR
Helyi idegenvezetés-Belgrád 3 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!


Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:06:00
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:40
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:30
Balatonlelle-Marche: 08:05
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:40

Leszállási lehetőségek a hazaúton:
Szeged-Shell benzinkút, Bajai út 2-4
Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenő.

vissza az előző oldalra