Hírlevél feliratkozás

Malájzia - Borneó - Brunei Szultánság - Szingapúr - Langkawi-sziget

Úticél: Malajzia, Körutazás Malajziában
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Egyéni
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Városlátogatás
Indulás:

 

Brunei - Labuán sziget - Miri Niah Nemzeti Park - Kuching orángután rezervátum - Kuala Lumpur - Melaka - Cameron hegység - Penang sziget - George Town - Lankawi szigete

Tervezett program:

Malajzia már fekvését tekintve is különös ország: egyik része a Thai-Maláj-félszigeten, másik része Borneó szigetének kb. 1/3-át teszi ki és ebbe a részbe ékelődik be a pici Brunei is. Az emberek szédítően sokfélék: malájok, kínaiak, hinduk, valamint a borneói őslakos sabah és sarawak törzsből valók. A félsziget a maláj, kínai és indiai kultúra jegyeit hordozza magán, itt található a minden tekintetben modern főváros, Kuala Lumpur. Míg maláj Borneón találjuk talán az ország legérdekesebb látnivalóit: dzsungelt, gránitcsúcsokat, és a borneói orangutánokat, melyek csak Borneó szigetén honosak. A történelmi hatások elkerülhetetlenül rányomták bélyegüket Georgetown (Penang) és Melaka építészetére. Malajziában egész évben meleg és párás a levegő. A hőmérséklet általában 20 és 30°C között van, a páratartalom pedig 90%-os.


 

1. nap, Október 26. (csütörtök): Budapest …


Elrepülés Budapestről az Emirates légitársaság menetrendszerinti járatával, érkezés Dubaiba, majd továbbrepülés Kuala Lumpuron keresztül Labuán szigetére. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap, Október 27. (péntek): … Labuán sziget (Malajzia)

Megérkezés Labuán szigetére. Szállás Labuánon.

 

3. nap, Október 28. (szombat): Labuán – Brunei Szultánság


Reggeli után ismerkedés a szigettel. Labuan szigete, a filmekből ismert, Sandokan rejtekhelye volt, ma pedig off-shore cégeiről híres/hírhedt. Ismerkedés a sziget szárazföldi és tengeri élővilágával. Napközben ebéd, majd délután áthajózás a Brunei szultánságba.

 

4. nap, Október 29. (vasárnap): Brunei Szultánság


Reggeli, majd délelőtt városnézés, mely során megtekintjük a Királyi Koronaékszereket és az Omar Ali Saiffuddien Mecsetet, mely Brunei leghíresebb látványosságának számít aranykupolájával és itáliai márvány borításával. Ezután a Brunei folyón helyi „vízitaxival” egy cölöpökre épült házhoz csónakázunk, ahol helyi süteményeket és teát szolgálnak fel. Ezt követően megnézzük a Jame Asr Hassanil Bolkiah Mecsetet, melyet Hassanil Bolkiah szultán uralkodásának 25. évfordulójára emeltek 1994-ben, végül pedig fotóstop a Szultáni Palotánál (Istana Nurul Iman). Vacsora, szállás Bruneiben.

 

5. nap, Október 30. (hétfő): Miri Niah Nemzeti Park


Reggeli, majd utazás a Niah Nemzeti Parkhoz, ahol egy rövid hajókázás során átkelünk a folyón, és sétát teszünk a pallózott úton a Niah barlang bejáratához. A barlang arról a fecskefajtáról híres, melyből a világ egyik legdrágább ételét, a fecskefészek-levest készítik. A barlangban még kb. 40.000 éves kőkori falfestményeket is láthatunk. Ezt követően megtekintjük Délkelet-Ázsia legnagyobb taoista templomát.  Vacsora, szállás Miriben.

 

6. nap, Október 31. (kedd): Miri-Kuching


Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Kuchingba. Érkezést követően városnézés Kuchingban, mely során megismerjük a maláj Sarawak állam fővárosát. Meglátogatjuk a kínai negyedet, a városról elnevezett Macska emlékművet (malájul a macskát „kuching”-nak hívják), a színes Tua Pek Kong szentélyt, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az alattunk elterülő városra, majd megnézzük a világhírű Sarawak Múzeumot. A folyó túloldalán ellátogatunk a különleges Macska Múzeumba, majd megtekintjük a varázslatos Állami Mecsetet és az Astanat, az egykori kormányzói rezidenciát. Ezután teszünk egy sétát az óvárosban, a piacon a fűszer- és textilárusok között. Elhaladunk a nemzeti örökség épületei mellett: látjuk a Pavilont, a Négyzetes tornyot, a postát, és a Charles Brooke Emlékművet. Vacsora, szállás Kuchingban.

 

7. nap, November 1. (szerda): Kuching Semenggoh Orangután Központ – Sarawak Skanzen – Kuching


Reggeli, majd ellátogatunk a Semenggoh Orangután Központba, ahol az árván maradt vagy fogságból kiszabadított fiatal orangutánokat szoktatják vissza a vadonba. Etetési időben megfigyelhetjük a főemlősök viselkedését és jellemvonásaikat. A parkban más állatokat is láthatunk, pl. gibbonokat és maláj medvéket. Délután folytatjuk utunkat a Sarawak Skanzenbe, mely elnyerte az „ezt látni kell” jelzőt. A skanzenben épült 7 házban megismerhetjük Borneó szigetének többnemzetiségű kultúráját, történelmét, hagyományait és építészetét. Végül megnézünk egy különleges kulturális műsort. Napközben ebéd. Szállás Kuchingban.

 

8. nap, November 2. (csütörtök): Kuching – Szingapúr


Reggeli, majd elrepülés Szingapúr városállamba.  Érkezést követően városnézés, mely során láthatjuk többek között a Merlion Parkot és a Merliont, mely nemzeti jelképük a helyieknek. Szállás Szingapúrban.

 

9. nap, November 3. (péntek): Szingapúr – Melaka (Malajzia)


Reggeli, majd informális városnézést követően indulás Melakaba. Malajzia legrégibb városába, mely fekvésének köszön­hetően a középkor óta Délkelet-Ázsia egyik leg­fon­to­sabb keres­ke­delmi köz­pontja. Már az euró­paiak megje­le­nése előtt a kína­iak, majd az arabok gyarma­to­sí­tot­ták, az 1500-as évektől pedig előbb a por­tugál, aztán a holland, végül az angol gyarmat­bi­ro­dalom fontos városa volt. Mind­egyik gyarma­to­sító rajta hagyta a nyomát a tele­pü­lésen, így szám­ta­lan szép épüle­ttel, tör­té­nel­mi emlékkel rendel­kező város, mely az UNESCO vi­lág­örök­ség része. Megtekintjük többek között a Szent Pál templomot (Malajzia legrégebbi keresztény temploma), a Stadhuys épületet (az egykori holland kormányzósági épület), a Christ Church-t (holland stílusban épült templom, ahol az Utolsó vacsora mása is megtalálható). Megnézzük a Cheng Hoon Teng templomot (a legrégebbi kínai templom Melakában), a Jonker Street-et (antik bazár), elhaladunk a régi szultáni palota mellett, a Melaka folyó és a Jonker Street meglátogatása után, (látnivalók sorrendjei felcserélődhetnek). Vacsora, szállás Melakaban.

 

10. nap, November 4. (szombat): Melaka – Kuala Lumpur


Reggeli, folytatjuk utunkat Kuala Lumpur felé. Kuala Lumpurban a híres Petronas Ikertornyok meglátogatása ahol a 41 és 42. emeletek között épült „Skybridge”-ről az egész város belátható. A nap további részében Kuala Lumpur brit gyarmati emlékeivel ismerkedünk: séta során (Függetlenség tere, Sultan Abdul Samad Building, Royal Selangor Club - kívülről). Vacsora, szállás Kuala Lumpurban. 

 

11. nap, November 5. (vasárnap): Lata Iskandar vízesés, Cameron-hegység pillangófarm


Utazás Kuala Lumpurtól észak felé autópályán, majd kanyargós hegyi utakon a Cameron-hegységbe. Látogatás egy teaültetvényen, majd pihenő a Lata Iskandar vízesésnél. A Cameron-hegység 1500 méter magasan fekvő han­gu­la­tos üdülő­he­lyei egész évben ide­ális klímát bizto­sí­tanak, a nappali csúcs­hő­mér­sék­let szinte mindig 20 és 25 Celsius fok között van. Is­mer­ke­dés Tanah Ratával, a hegység fő üdülő­he­lyével, majd lá­to­ga­tás egy pillan­gó­farmon, ahol sokféle egzo­tikus élőlényt mutatnak be. Vacsora, szállás a Cameron-hegység egyik szállodájában.

 

12. nap, November 6. (hétfő): Sam Poh Tong barlangtemp­lom, Kuala – Kangsar és Sepetang, Penang


Utazás tovább észak felé. Leereszkedünk a Cameron-hegységből, majd Ipoh városa mellett megné­zünk egy nagyon érdekes kínai budd­hista barlang­temp­lomot (Sam Poh Tong). A temp­lom épü­let­együt­te­séhez tartozó dísz­kert az egyik leg­szebb egész Malaj­ziában. Ezután Perak tarto­mány szultán­jának szék­vá­ro­sával, Kuala Kangsarral is­mer­ke­dünk. Fotó­szünet az ezer­egy éj­sza­ka mesé­ire emlé­kez­tető Ubudiah-mecsetnél, vala­mint a régi és az új szul­táni palotánál. A világ egyik leghosszabb hídján keresztül (13,5 km) megérkezünk Penang szige­tére. Vacsora, szállás Penangon.

Észak-Malajzia két legjelentősebb szigete, Langkawi és Penang jellegben lényegesen különbözik egymástól. Penang erősen városias, langkawi gyérebben lakott és a sok érintetlen dzsungeles erdő titokzatosságot kölcsönöz a szigetnek. A helyiek maguk is „Kis mennyországnak” nevezik a szigetüket.

 

13. nap, November 7. (kedd): Penang - George Town


Reggeli után felfedezzük Penang fővárosát, George Town-t. Penang sziget az első ázsiai brit gyarmat volt, George Town is a gyarmati emlékeket idézi fel épületeivel, utcáival, nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Megtekintjük a Cornwallis erődöt, ahová az első penang-i brit kolóniát alapító Francis Light kapitány érkezett 1786-ban. Megnézzük a Wat Chayamangkalaram templomot, ahol a világ harmadik leghosszabb Megvilágosodott Buddha szobra található. A szemben álló burmai stílusú Dhammikarama templomban pedig a több mint 8 m magas, gyönyörű Buddha szobor áll. Túránkat a Khoo Kongsi klán házánál fejezzük be. A Chew Clan Jetty, a csónak kikötő, a városháza és „kis India” mellett haladunk el. Vacsora. Szállás George Town-ban.

 

14. nap, November 8. (szerda): Langkawi szigete


Reggelit követően Penang kikötőjébe indulunk, hajóra szálljunk, és közel 3 órás tengeri hajókázás után elérjük a paradicsomi szépségű Langkawi szigetét, mely UNESCO védettség alatt áll természeti képződményei miatt. Transzfer a szállodába, majd pihenés a homokos tengerparton. Vacsora, szállás Langkawi szigetén.

Langkawi a legnagyobb sziget egy ugyancsak Langkawinak nevezett szigetcsoport részeként. A szigetcsoport kereken száz mészkőszigetből áll. A sziget központi városa Kuah, ami Langkawi délkeleti részén fekszik. Langkawi Malajzia legjelentősebb nyaralóhelye.

 

15. nap, November 9. (csütörtök): Langkawi


Reggeli a szállodában, majd kirándulás a Langkawi Égi Kilátóhoz, amely a sziget legérdekesebb látnivalója. Ehhez a 708 méterrel a tengerszint felett épített kilátóhoz libegővel juthatunk fel, ahonnan 360 fokos lélegzetelállító panoráma tárul elénk. Vacsora, szállás Langkawi szigetén.

 

16. nap, November 10. (péntek): Langkawi tengerparti pihenés …


Reggeli, majd pihenés, fürdés a tengerparton. Délután transzfer a repülőtérre, elrepülés átszállásokkal (Kuala Lumpur, Dubai) Budapestre. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

17. nap, November 11. (szombat): … Budapest


Hazaérkezés Budapestre.

 

/A program látnivalói, napok felcserélődhetnek!/

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-     Melaka és George Town történelmi városai

-     Langkawi szigete

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Szolgáltatások:

  • - közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú komfortos busszal, csónakkal, hajóval
  • - elhelyezés középkategóriájú (kb. 3+-4*-os) szállodákban, lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
  • - magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig


Részvételi költség:

  •     Nemzetközi és belső repülőjegyek illetékekkel és üzemanyagfelárr: 288.000 Ft
  •     Helyszínen fizetendő ki- és belépési illetékek, kb.: 35 USD (változó)
  •     Helyszíni belépők, nemzeti park belépők és étkezések: 285 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
  •     BBP Atlasz Classic utasbiztosítás: 9.350 Ft -tól
  •     Sztornó biztosítás: 15.020 Ft (részvételi díjre, repjegyekre és illetékekre)
  •     Egyágyas felár: 235.000 Ft
  •     12-17 fő közötti felár: 55.000 Ft


A 285 USD a belépőket, a nemzeti park belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek:  kb. 35 USD /változó/

Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő


További tudnivalók:

Minimum létszám: 18 fő

- 12-17 fő közötti felár: 55.000 Ft

Figyelem!  Ezen programunk fizetési és lemondási feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek.


vissza az előző oldalra