A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Becherovka Miskolci Farsang 2018

Magyarország, Észak-Magyarország, Miskolc
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Fesztiválok
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás


Utazás: autóbusszal


Program



Az 1999-ben első alkalommal megrendezett „Miskolci Tél – Kocsonyafesztivál” mára egy egyedülálló, nagy látogatottságú és elismert országos rendezvény lett. A „Miskolci Tél” alapötletét egy régi miskolci közmondás ihlette: „Pislog, mint miskolci kocsonyában a béka.”. A fesztivál ideje alatt a belváros hatalmas lacikonyhává alakul, ahol finomabbnál finomabb kocsonyák és lacipecsenyék várják az érdeklődőket. Természetesen a vegetáriánus ételek kedvelőiről sem feledkeztek meg, mert hús nélküli, pl. gyümölcsből készült kocsonyákat is kínálnak a „vásári forgatagú” belvárosban.

Utazás DIÓSGYŐR városába, amely hazánk egyik történelmi települése. Ma Miskolchoz tartozik. A szocialista időkben a vár mellett az ország egyik legjelentősebb gyára, a Diósgyőri Acélművek miatt volt ismert. Középkori vára a magyar királyok és királynék kedvelt tartózkodási helye volt. Fénykora I. Lajos király uralkodása alatt kezdődött, amikor Miskolc városát és környékét a diósgyőri uradalomhoz csatolták. Jelentőségéből a magyar-lengyel perszonálunió megszűnésével vesztett. Ezután elsősorban a magyar királynék jegyajándéka, „tűpénze” és nyaralóhelyeként ismerték. Kirándulásunk első programja látogatás a várban, amely felújítása után ismét megnyílt a látogatók előtt.

Továbbutazás MISKOLC belvárosába. A régészeti leletek tanúsága szerint a terület ősidők óta lakott, s ez Magyarország legrégebben lakott területe is. A települést Nagy Lajos király emelte városi rangra. A település gyors fejlődését kedvező adottságai, a kereskedelmi útvonalak csomópontja hosszú időkre meghatározta. A Rákóczi-szabadságharc idején a fejedelem is járt a városban, hiszen itt rendezte be főhadiszállását. A háborúk, valamint a szocialista városrendezés is meghatározta a település mai szerkezetét. A jelenlegi történelmi belváros műemlék jellegű épületekben kevésbé gazdag, mint más városoké. A XIX. század hangulatát tulajdonképpen csak a sétálóutca jellegű főutca és az ennek folytatásában elterülő Városház tér őrzi.

Az egyéni szabadidő előtt látogatás az Ortodox templomban és Múzeumban. Itt őrzik a „Kazanyi Madonna” ikon egyik másolatát is, melynek eredetije Szentpéterváron a Kazanyi Székesegyházban található.

Szabadidőben mindenkinek lehetősége lesz elvegyülni a belváros területén található lacikonyhák között és saját ízlés, tetszés és természetesen saját pénztárca függvényében kóstolni a különböző „miskolci kocsonya finomságokat”.

Hazautazás a késő délutáni órákban. Érkezés Budapestre az esti órákban.

A részvételi díj a belépőjegyek árát (kb. 2.800,- Ft) nem tartalmazza!

(Diák- vagy nyugdíjas igazolvánnyal egyes helyeken kedvezményeket vehetnek igénybe!)

A változtatás jogát fenntartjuk!


Hasonló ajánlatok