A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Karácsonyi határtalan barangolás

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

2017. december 23 – 26.

Utazás: autóbusszal.
Elhelyezés: Lenti: Hotel Balance **** 2 ágyas superior szobáiban (balkon, zuh. / WC, hajszárító, minibár, széf, TV, légkondicionáló, Wifi). A szállodából közvetlen átjárás van a Lenti Termálfürdőbe (nyitva tartás függvényében), melynek használatát a részvételi díj tartalmazza. A szálloda saját Wellness részlegének használata szintén térítésmentes a 4. emeleten (36 °C-os élménymedence ülőmasszázzsal és nyakzuhannyal, finn szauna, aromaszauna, gőzkabin, infraszauna). A tartózkodás idejére a fürdőköpeny és törölköző használata térítésmentes.
Ellátás: félpanzió (büféreggeli és büfévacsora ital nélkül).

Program

1. nap: Budapest – Maribor – Lenti (kb. 420 km)

Utazás rövid pihenőkkel MARIBOR-ba, a második legnépesebb szlovén városba. A város fekvése különleges, hiszen a dombvidék, a hegyvidék és a síkság találkozásánál, a Dráva folyó két oldalán alakult ki a település. Séta keretében ismerkedés a belváros látnivalóival, amely 2012-ben elnyerte EURÓPA Kulturális Fővárosa címet. A városnézés után utazás a határ közeli szálláshelyre. Vacsora, szállás magyar területen, Lentiben.

2. nap: Lenti – Dobornak – Lenti (kb. 100 km)
Délelőtt kirándulás a határ közelében található, többségében magyarok lakta DOBORNAK-ban (Dobrovnik) működő, Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozásában. Itt évente csaknem 500 ezer növényt nevelnek. A 14.000 m² alapterületű üvegházában 160 féle orchideát termesztenek trópusi körülményeket biztosítva. Az egyre nagyobb turisztikai érdeklődés miatt egy 500 m²-es trópusi kertet is kialakítottak. Visszatérve a szálláshelyre délután szabadidő, pihenés. Vacsora, szállás Lentiben.

3. nap: Lenti – Graz – Lenti (kb. 290 km)
Egész napos kirándulás GRAZ-ba, Ausztria második legnépesebb városába. A település ma látható épületei, főbb látnivalói János főherceg nevéhez kötődnek. 2003-ban Európa kulturális fővárosa volt, 2010-ben az Eggenberg-kastély is felkerült a világörökségi helyszínek listájára, majd 2011-ben elnyerte az UNESCO „Dizájn városa” címét. Belvárosi séta a Mura folyó partján épült Stájer tartományi fővárosban: Főtér, Városháza, Tartományi Székház, Fegyvertár (kívülről), Szent Egyed Dóm, Schlossberg. Vacsora, szállás Lentiben.

4. nap: Keszthely – Budapest (kb. 260 km)
Délelőtt irány KESZTHELY, a Nyugat-Balaton fővárosa, a Kis-Balaton kapuja. A gyönyörű fekvésű várost sok turista keresi fel, amely nemcsak a Balatonról szól, hanem a műemlékekről, múzeumokról is. Leghíresebb látnivalója a Festetics-kastély. A nemesi család Magyarország egyik legjelentősebb grófi, majd hercegi családja volt. Napjainkban a főúri lak Helikon Kastélymúzeumként ismert. A múzeum állandó kiállításának megtekintése után hazautazás. Érkezés Budapestre a kora esti órákban.


Egyágyas felár: 29.500,- Ft

Idegenforgalmi adó: 1.050,- Ft (18 év felett az irodában fizetendő!)

A részvételi díj a belépők árát, valamint a fülhallgató használatát (kb. 15,- € és kb. 2.500,- Ft) nem foglalja magában!

Kedvezményes, csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.
Az ún. „Átmenő biztosítást” a részvételi díj tartalmazza az 1–3. napokon!

UNESCO Világörökség: Graz: történelmi óvárosa


A változtatás jogát fenntartjuk!


Hasonló ajánlatok