A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

BURMA KÖRUTAZÁS - stílus és minőség 2018

Burma (Mianmar), Körutazás Burmában, Körutazás Burmában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
(12 nap/9 éj vagy 16 nap/13 éj)

Márciusi körutunk, az átlagostól eltérő módon, Bagan és a Shan-fennsík világának színesebb arcára is több időt szán. Így a legérdekesebb helyszíneket gazdag tartalommal megtöltve, mégis kényelmesen, tanulva, szemlélődve fogadjuk be. Utunk zárásaként pedig az opcionálisan foglalható tengerparti pihenőnapokon hagyjuk hatni az élményt.
 
Az út szállásai és éttermei is tapasztalatainkra építő minőségi válogatások.

 
Márc. 12. Budapest – Dubai Repülés Budapestről az Emirates járatával (14:40 – 23:05) Dubai-ba, ahol éjszakai átszállás.

Márc 13. Dubai – Bangkok Továbbindulás Dubai-ból, utazás Bangkokba (03:05 – 12:05). Éjszaka a repülőgép fedélzetén. Megérkezés Bangkokba dél körül, majd transzfer Bangkok központjába. Városnézés Bangkokban: a bangkoki Királyi Palota, majd a Smaragd Buddha templomának világát ismerjük meg. A szentélykörzetet őrző falak, valójában galériák, melyeken a Rattanakosin stílusú Rámajána eposz történeteit ábrázolták. A több mint 160 panel, a háromezer éves hindu eposz thai változatába enged betekintést. A „legszentebb” Smaragd Buddha templom és a reprezentációs palotaépületek után látogatás a Wat Pho templomkomplexumban. A hatalmas fekvő Buddha mellett a templom kertjében barangolunk, amely egyben a thai masszázs tanítóműhelye is. Valamikor itt működött Thaiföld első egyeteme is. A városnézés után vacsora Thaiföld legmagasabb épülete, a Bayoke Sky tetején lévő étteremben. Vacsora közben a Bangkokra néző kilátásban gyönyörködhetünk. Transzfer a szállodába, szállás Bangkokban: Ramada Plaza Menam Riverside 4* (1 éj).

Márc. 14. Bangkok – Mandalay Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás a burmai Mandalay városába. Megérkezés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Délután a környék látnivalóinak felfedezésére indulunk: helyi dzsippekkel felrobogunk a Mandalay-hegyre. Szemlélődünk és gyönyörködünk a panorámában. Lábunk előtt a legendás Irrawaddy-folyam és a gazdag áradásos alföld, Burma angol hódítás előtti fővárosa. Naplementében legurulunk az északi oldalon és bepillantunk egy nyugodt mandalay-i kolostor hétköznapjába, a Shwe Kyin Min teakfaszerkezetű, patinás épületébe ilyenkor érkeznek esti imára a szerzetesek. Élvezzük, ahogy est borul a kántáló szerzetesek kolostorára. Vacsora és szállás Mandalay-ben: Hotel Shwe Pyi Thar 4* (3 éj)

Márc. 15. Mandalay – Mingun Reggeli után Mandalay erődjébe gurulunk és a rekonstruált palotában barangolunk. Később a palota egyetlen, eredeti teakfa épületét, a Shwenandaw-kolostort csodáljuk meg, majd látogatás a világ legnehezebb könyvlapjaival büszkélkedő Kuthodaw Payában. Itt valósult meg Mindon király nagy álma: a buddhista „szentírás”, a Tripitaka minden sorát 729 hatalmas márványtáblába vésték és kicsiny sztúpákat formáló házaikkal alkotják a kertet a központi sztúpának. Majd az erődtől északra található Kyauk Taw Gyi templomot keressük fel. Itt találjuk Burma legnagyobb és talán legszebb, egy márványtömbből kifaragott ülő Buddha szobrát. Később megismerkedünk az aranyfüst készítéssel. Délben Mingunba hajózunk, ahová a világ legnagyobb sztúpáját tervezték a XVIII. század végén, s bár a sztúpa sohasem készült el, maga a hatalmas, földrengés repesztette alapzat is lenyűgöző látványt nyújt. További látnivalók: a 90 tonnás Mingun-harang és a Mya Thein Tha pagoda, amely a Meru hófehér hegyeként, a hindu-buddhista világ közepét szimbolizálja. Naplementés visszacsordogálás az Irrawaddyn. Vacsora a Little bit of Mandalay-ben, szállás.

Márc. 16. Mandalay – Amarapura – Inwa Reggeli után Mandalayből indulva az ősi királyvárosokat fedezzük fel, de először megállunk Mandalay legértékesebb templománál, a Mahamuninál. A különleges stílusú épületekből álló komplexum a „nagy erejű” Buddha szobor mellett „sarokba lökött” páratlan angkori bronz szobrokat is őriz. Első királyvárosunk Amarapura lesz: Itt egy hatalmas kolostor életébe leshetünk be: a Mahagandayonban a délelőtti érdemszerző ételosztásakor érkezünk. A Myitgne folyón átkelve érjük el az egykori Inwát (Ava), aminek emlékei között lovaskocsival zötyögünk keresztül, megállunk a Bagaya Kyaung ősi tíkfakolostornál, ahol kis szerencsével az iskolás gyerekek hétköznapjaiba is bepillanthatunk, majd látogatást teszünk a Nanmyin őrtoronynál, és a Maha Aungmye Bonzan kőkolostornál. Amarapura a ragyogó burmai brokátselyem-szövők hagyományos központja, mi sem hagyjuk ki egy manufaktúra meglátogatását. Utolsó állomásunk U Bein ősi tíkfa hídja, amelyen a lemenő nap fényében sétálunk át. Visszautazás Mandalay-be, vacsora a Green Elephant étteremben, szállás.

Márc. 17. Mandalay – Popa-hegy – Bagan Reggeli után megismerkedünk az aranyfüst készítéssel és a város legjobb fafaragó műhelyébe is bepillantunk. Busszal a középkori burmai királyság fővároskörzetébe indulunk, de útban Bagan felé kis kerülővel kirándulunk a burmai szellemek (natok) legjelentősebb kultuszhelyére, a Popa-hegy vulkanikus kúpjához. Késő délután érünk Baganba, ahol a lenyűgöző Shwezigon aranysztúpáján visszaverődő lemenő nap fényét csodáljuk meg. Vacsora és szállás Baganban: Aye Yar River View Resort 4* (2 éj)

Márc. 18. Bagan – Ballonozás Opcionális napfelkeltés hőlégballonozás Bagan felett. Reggeli után egész napos kalandozás a középkori Délkelet-Ázsia legfényesebb buddhista városában. Kis lovaskocsikkal indulunk a bagani síkra: árnyékos zötykölődésünk kézzel művelt kis mezőgazdasági parcellák között halad. Lábnyújtós felfedezésre szánt állomásaink: a hatalmas Sulamani, a terület déli „bástyája" a gyönyörű Dhammayazika, végül szállásunk felé visszakanyarodva a robusztus Dhammayangyi. A nap közepén szállásunk kertjében és medencéjében pihenünk. Délután buszunkkal kirándulás délre: megálló a pazar festményeiről híres Gubyaukgyi-templomnál (Myinkaba), a Brahma domborműveiről nevezetes Nanpayanál, végül bepillantás a bódhiszatva freskóiról nevezetes, királynői Abeyadanába. Új Baganba érve ismerkedés a burmai lakktárgykészítés hagyományos módszereivel. Naplemente a Shwesandaw „piramisáról”. Vacsora a Nandar Étteremben, szállás Baganban.

Márc. 19. Bagan – Heho – Nyaung Shwe – Inle-tó Reggeli előtt érdemszerző kikocsizás Új Baganba, ahol a hajnali alamizsnagyűjtésben vehetünk részt. Reggeli után transzfer, majd repülés a San-fennsíkra. Hehóból utazás az Inle-tó bázisvárosáig. Útban megálló Shwe Yaunghwe „ovális ablakú” kolostoránál, majd ha tehetjük betérünk a helyi múzeumba, melyet a nyaungshwei thai herceg egykori palotaromjaiból alakítottak ki, majd sétálunk Nyaung Shwe piacát. Nyaungshwe városkából csónakos transzfer a szállásra. Délután kihajókázunk és betekintünk az Inthák falvaiba (pl. Yawma) és az úszókertekkel ismerkedünk. Szállásunkra visszatérőben látogatás a Nga Phe „ugró macskák” kolostorában. Naplementében visszérkezünk cölöplábakon álló szállásunkra. Vacsora és szállás a tónál: Myanmar Tresure Resort 4*+ (2 éj)

Márc. 20. Inle-tó – In Dein – Taunggyi – Inle-tó Reggeli után csónaktúra a tó délnyugati partvidékén fekvő In Dein falvába. Séta a falu körül, ahol a bambuszerdő felett, dús vegetációval ölelt 16. századi sztúpákat találunk. Utunk a tavon folytatjuk: Se Gaungban a kovácsokkal, Nan Panban a csónakkészítőkkel és a szivarsodrókkal találkozhatunk. Délebbre a lótusz- és selyemszövő manufaktúrákba nézünk körül. Kis szerencsével a - tóvidékre is lehúzódó - Padongok „hosszú nyakú” asszonyait is láthatjuk. Visszaútban megállunk az Inle-tó legjelentősebb helyén, a Phaungdaw U pagodánál, ahol a hívők folytonos aranylemez-adományától „aranygolyókká változott” Buddha szobrok és a hintát formázó, fesztiváli bárka vár ránk. Visszatérés a szállásra. Vacsora és szállás a tónál.

Márc. 21. Inle-tó – Heho – Yangon Reggeli után hajós, majd buszos transzfer Hehóba. Repülés Yangonba (09.25-10.35). Transzfer a királyi tó pártjának oázisában fekvő szállásunkra, ahol pihenünk egy kicsit. A délutánt, estét a Shwedagon pagodának szenteljük. A naplemente órái nemcsak a fotósoknak jelentenek nagy élményt, a csendes környezet és a buddhista rituálék olyan környezetet jelentenek, amely lehetővé teszik, hogy megismerkedjünk ezzel a világcsodával. Megvárjuk, míg az esti, ünnepi fénybe öltözik a komplexum és mécsesek ezrei ragyogják be a Shwedagont. Vacsoránk ezért a szokottnál később kezdődik majd a Green Elephant étteremben. Szállás Yangonban: Kandawgyi Palace 4*+ (1 éj)

Márc. 22. Yangon Reggeli után meglátogatjuk a gyarmati városrészt: utunk a zsinagógánál kezdjük, majd a Sule Pagoda irányában elérjük a brit gyarmati közigazgatás központi épületeit. Később riksába ülünk és így folytatjuk utunk a belvárosban, ahol gyarmati épületek sora következik. Érintjük a patinás Strand hotelt, majd a délelőttöt az 1926-ban épült Scott Market (Bogyoke Aung San piac) árkádjai alatt zárjuk. Visszatérünk a szállásra, ahol délután szabadprogram, pihenés a medence partján a hosszú repülőút előtt. Este transzfer a repülőtérre, útban megállunk vacsorázni a Golden Duck étteremben. Búcsú Burmától. *Tengerparti hosszabbítási lehetőség.

Márc. 23. Yangon – Dubai – Budapest Éjszaka indulás Burmából, utazás Dubai-ba, éjszaka a repülőgép fedélzetén. (02:10 – 06:05) Reggel érkezés Dubai-ba, ahol átszállás. Dubai-ból repülés Budapestre (08:25 – 11:40). Megérkezés a délelőtti órákban.


Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Opcionális, előre foglalható bagani hőlégballonozás
102500
Felár 13-14 fő jelentkezése esetén: 11.000 Ft/fő
Felár 11-12 fő jelentkezése esetén: 48.000 Ft/fő
Felár 9-10 fő jelentkezése esetén: 92.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 201.000 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:
szállást kétágyas elhelyezéssel a program szerinti szállodákban, transzfereket, programokat, a belépők költségét, angol és magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza:
10 vacsora árát (66.000 Ft), vízumdíjat (16.000 Ft/fő), borravalót (50 USD – a helyszínen fizetendő), kombinált (utazásképtelenségi és BBP) biztosítást (34.300 – 36.600 Ft/fő részvételi díjtól függően, parttal: 43.125 Ft) és az opcionális hőlégballonozás díját (89.900 Ft)

 

Tengerparti hosszabbítás (4 éj)

repülőkkel, transzferekkel, reggelis ellátással


Hosszabbítás program:


márc. 22. Yangon Városnézés a csoporttal Yangonban, majd transzfer a szállodába, pihenés. Szállás Yangonban, a Kandawgyi Palace szállodában (1 éj).

márc. 23. Yangon – Ngapali Yagonból repülés (13.00-13.50) Burma legkellemesebb tengerpartjára, majd transzfer a szállodába. Szállás Ngapalin: Amazing Ngapali 4*/deluxe seaview http://www.amazingngapaliresort.com/

márc. 24. Ngapali Pihenés a parton reggelis ellátással. Szállás Ngapalin

márc. 25. Ngapali Pihenés a parton reggelis ellátással. Szállás Ngapalin.

márc. 26. Ngapali – Yangon Reggeli után pihenés a parton, majd délután repülés a fővárosba(14.10-16.00).

márc. 27. Yangon – Dubai – Budapest Éjszaka indulás Burmából, utazás Dubai-ba, éjszaka a repülőgép fedélzetén. (02:10 – 06:05) Reggel érkezés Dubai-ba, ahol átszállás. Dubai-ból repülés Budapestre (08:25 – 11:40). Megérkezés a délelőtti órákban.