A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Mianmar (Burma) körutazás és pihenés a Bengáli-öbölben

Burma (Mianmar), Körutazás Burmában, Körutazás Burmában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Indulás 2018.február 3.

Érkezés 2018.február 15.

Időtartam 13 nap/11 éjszaka

Utazás módja repülő, menetrendszerinti járaton, átszállással

Helyi közlekedés légkondicionált autóbusz a körutazáson/belföldi repülőjáratok

Elhelyezés 3-4* hotelek

 
Mianmar (Burma) körutazás és pihenés a Bengáli-öbölben


Mianmar, vagy ismertebb nevén Burma Délkelet-Ázsia második legnagyobb országa, a théraváda buddhizmus egyik hazája. Politikai helyzete sok évig elszigetelte a külvilágtól, ma azonban látogatható az ország, ahol buddhista templomok, szentélyek, gyarmati és modern épületek, emberek, tavak és piacok sorjáznak egymás után. Myanmarban a buddhizmus nem hétvégi vallásként funkcionál, hanem a mindennapi kapcsolatok része, így már érthető a számtalan templom fontossága a hétköznapi életben. Utunk során nem csak a festői szépségű látnivalókkal ismerkedünk meg, hanem bepillanthatunk egy különös ország mindennapjaiba is.

 
Mianmar (Burma) körutazás – Utunk látnivalói

  •     Yangon
  •     Bagan
  •     Popa-hegy
  •     Mandalay
  •     Amarapura
  •     Sagaing
  •     Ava
  •     Inle-tó
  •     Bengáli-öböl


Program:

1.nap Budapest > Yangon

Indulás Budapestről a déli órákban, átszállás Dohában. Éjszaka a repülőn.

2.nap Yangon

Érkezés a kora reggeli órákban Yangonba, Myanmar fővárosába. Transzfer a szállodába, bejelentkezés a hotelbe, majd rövid pihenés után először a Bogyoke Aung San piaccal fogunk megismerkedni, mely még a brit koloniális időkben épült. Estefelé megtekintjük a helyi buddhisták legszentebb helyét, a Shwedagon pagodát. Az aranyfüsttel borított 99 méter magas sztúpában őrzik Buddha nyolc hajszálát. A legendák szerint a pagoda legalább 2500 éves, bár valószínűleg építését csak az i.sz.VI. században kezdték meg. Több ezer arany tégla és drágakő díszíti, a hozzátartozó csaknem száz templommal és pavilonnal együtt a burmaiak legfontosabb nemzeti szentélye.

Szállás: Yangon (2 éj)

3.nap Yangon

Egész napos sétás-gyalogos városnézéssel folytatjuk Yangon felfedezését. Myanmar egykori fővárosa az Irrawady hatalmas deltájának keleti részén, a Rangun nevű folyóág mellett épült. A várost a 18. században alapították, az utolsó burmai dinasztia az ország egyesítése után ide tette át a székhelyét, amely a Yangon, azaz „a harc vége” nevet kapta. Programunk során először a Sule pagodát keressük fel, majd a Buddha relikviát őrző Botataung pagodát. Délután a mesterségesen kialakított Kandawgyi-tóhoz látogatunk, mely az Inya-tóbol kapja a vizet, és a brit gyarmati időkben tiszta ivóvízzel látta el a várost.

Szállás: Yangon

4.nap Yangon > Bagan

Reggeli után utazás repülővel Baganba, amely több király idejében is az ősi Burma fővárosa volt és több ezer pagodájával Ázsia legnagyobb régészeti körzete. Egész napos városnézésünk gazdag programot kínál, mely felöleli Bagan leghíresebb látnivalóit: Shwezigon pagoda, a freskóiról híres Wetky-inn Gubyakgyi templom, Hti-Lo-Min-Lo és Manuha templom, Ananda pagoda, Oak-Kyaung kolostor. Késő délután az egyik pagodából gyönyörködhetünk a naplementében.

Szállás: Bagan (2 éj)

5.nap Bagan > Mount Popa > Bagan

Utazás a Bagantól alig 50 km-re található Popa hegyhez, melynek tetején egy buddhista szentély található. A cukorsüveget formázó hegy még időszámításunk előtt egy vulkánkitörés során jött létre, és a Natok, az ősi szellemek lakhelye. A hegyen álló templomot csak az odavezető 777 lépcsőn keresztül lehet megközelíteni, mezítláb. A hegytetőn templomok, buddhaszobrok, adománygyűjtő perselyek és tiszta időben gyönyörű kilátás fogadja a látogatót. Mielőtt Baganba visszatérnénk, még útba ejtünk egy helyi farmot, ahol bemutatják, hogyan készítik a pálmafák nedvéből a barna cukrot.

Szállás: Bagan

6.nap Bagan > Mandalay > Amarapura > Mandalay

Reggel elrepülünk Mandalay-ba, mely Myanmar északi részének kereskedelmi központja, az ország második legnagyobb városa, melyet Mindon király alapított 1857-ben a Buddhizmus 2400.-dik évfordulójára. Érkezésünk után utazás a közeli Amarapurába, mely korábban rövid ideig főváros is volt. Megnézzük az U Bein hidat, mely a maga 1200 méterével a világ legrégibb és leghosszabb teakfa hídja, majd látogatást teszünk a a Mahamuni pagodában, melynek óriási Buddha szobrához ezrek zarándokolnak. Programunk következő megállói a Kuthodaw pagoda és a Golden Palace kolostor, majd mielőtt a szállodába visszatérünk, még meglátogatunk egy aranyműves műhelyt is.

Szállás: Mandalay (2 éj)

7.nap Mandalay > Ava > Sagaing > Mandalay

Reggeli után hajókirándulás az Ayeyarwaddy-folyón Mingunba. Utána Sagaing Hill felé utazunk, mely a hírnevét a közel 700 kolostorának köszönheti. Megnézzük a Kaungmudaw pagodát, majd megállunk Avában, mely közel 360 évig volt Burma fővárosa. Bár az 1838-as földrengés erősen megrongálta, néhány látványossága, mint a földrengés miatt megdőlt Nan Mynt torony, vagy a teakfából faragott Bagaya kolostor turisták ezreit vonzza a romvárosba.

Szállás: Mandalay

8.nap Mandalay > Heho > Inle-tó

Reggel repülés Hehoba, majd érkezés után nem sokkal vízre szállunk, hogy közelről is megismerjük az ország második legnagyobb tavát. A tavon lakó innshák részint kertészek, akik bambuszrudakkal a tó fenekéhez rögzített úszó kerteket művelnek, részint halászok, akik híressé váltak a fél lábbal evező stílusukkal. Meglátogatunk egy kézműves termékeiről nevezetes falut, ahol valószínűleg találkozhatunk a hosszúnyakú padaung törzs néhány tagjával is. A zarándokhelyeket ma sem hagyjuk ki, a Phaungdaw Oo pagoda gazdagítja buddhista szentélyeink mai tárházát.

Szállás: Inle-tó (1 éj)

9.nap Inle-tó > Yangon > Ngwe Saung Beach (Bengáli-öböl)

Reggeli után visszarepülünk Yangonba, majd onnan egy kb. 5 órás buszos utazással jutunk el a Ngwe Saung tengerpartra, mely a Bengáli-öböl legszebb része. Bejelentkezés a szállodába, majd pihenés.

Szállás: Ngwe Saung Beach ( 3 éj)

10.nap Ngwe Saung Beach

Pihenés a Bengáli-öbölben.

Szállás: Ngwe Saung Beach

11.nap Ngwe Saung Beach

Pihenés a Bengáli-öbölben.

Szállás: Ngwe Saung Beach

12.nap Ngwe Saung Beach > Yangon

Délután elhagyjuk a szállodát, majd autóbusszal visszatérünk Yangonba.

Szállás: Yangon (1 éj)

13.nap Yangon > Budapest

Indulás a repülőtérre a reggeli órákban, dohai átszállás után érkezés Budapestre a késő délutáni órákban.


A részvételi díj tartalmazza

  •     nemzetközi repülőjegy+illetékek
  •     légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
  •     4 belföldi repülőjegy: Yangon-Bagan /Bagan-Mandalay / Mandalay -Heho/ Inle (Heho) – Yangon
  •     elhelyezés 3-4* szállodákban
  •     félpanziós ellátás
  •     belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
  •     magyar idegenvezető, csoportkísérő

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

  •     vízum, kilépési illetékek: kb. 50 Usd
  •     storno+BBP biztosítás
  •     egyéni kiadások, borravaló…