A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

NYARALÁS EXTRÁKKAL ÉSZAK MADAGASZKÁRON

Madagaszkár, Körutazás Madagaszkáron, Körutazás Madagaszkáron
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Budapesti indulással!

Időpont:
2017.01.15-től 2017.12.15.-ig
Időtartam: 13 nap / 11 éjszaka
Utazás: budapesti indulással, menetrendszerinti járattal, átszállással
Szállás: 3*-os, 4*-os szállodákban  
Ellátás: Félpanziós ellátás

 
1. nap: UTAZÁS ANTANANARIVOBA

Elutazás az esti órákban Budapestről a Türkish Airlines menetrend szerinti járatával, átszállással Isztambulban.

2.nap: ÉRKEZÉS ANTANANARIVOBA

A repülőjárattól függően, de valószínűleg a délutáni/esti órákban fogunk megérkezni Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtéren már vár minket sofőrünk s autónk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő elegáns szállodánkba. A késői érkezés miatt a főváros megtekintését az elutazás napjára hagyjuk.
Vacsora és szállás: Hotel Sakamanga

3. nap:ANTANANARIVO – DIEGO SUAREZ

Miután megreggeliztünk a szállodában, elindulunk ismét a repülőtérre, hogy belföldi repülőjárattal elrepüljünk Madagaszkár egyik legészakibb csücskébe, Diego Suarez városába. Érkezéskor autónk már ott vár minket a reptéren, hogy elvigyen bennünket szállodánkba. Elfoglaljuk szobáinkat, majd egyből indulunk városnézésre a városban és környékén. Diego Suarez gyarmati-katonai múlttal rendelkezik, a francia haditengerészeti flotta régi, gyarmati stílusban épült kikötővárosa. Az eredeti városfalak és a régi kikötő ma is látható. Megtekintjük a Cukorsüveg hegyéről híres, gyönyörű színekben bővelkedő Diego-i öblöt: a partvonal buja, élénkzöld növényzete a türkizkék, csillogó tengerrel és a napsütés ragyogó sárga fényeivel alkot kontrasztot.
Vacsora és szállás: Imperial Hotel***

4. nap:DIEGO SUAREZ ÉS KÖRNYÉKE – A HÁROM ÖBÖL FELFEDEZÉSE

A mai napon reggeli után csodás kirándulásra indulunk a környéken: ‘A három öböl felfedezése’ a mottónk. A napot Diego három híres öblének felfedezésével töltjük: Bay Dunes, Bay Pigeons, Sakalava Bay. Mindegyik a gyönyörű Ramena tengerparton található: gyönyörű tájak, fantasztikus panorámák, hagyományos ősi halászfalvak, csodálatos tengerpartok váltják egymást túránk során, hogy estére a természet szépségeivel eltelve érjünk vissza szállásunkra.
Vacsora és szállás: Imperial Hotel***

  5. nap:DIEGO SUAREZ ÉS KÖRNYÉKE – SMARAGD-TENGER

Reggeli után újabb csodás kirándulás vár ránk: az úgynevezett Smaragd-tengerhez kirándulunk. Az elnevezés a tenger színére utal: a kis mélységnek és a homokos fenéknek köszönhetően a tenger felső rétege itt csodálatos, csillogó smaragdhoz hasonlatos színű. Hatalmas, nagyon jó állapotban lévő korallzátony választja el az öblöt az Indiai óceántól. Az itt található kis szigetek többsége természetvédelmi terület, turisták számára nem látogatható, kivéve néhány kis lakatlan szigetecskét, ahova halászhajóval vagy kishajóval lehet kikötni. A hely szépsége, a nyugalom és a béke szinte természetfeletti. Délutánra nem tervezünk fix programot, hogy mindenki igénye és kedve szerint használja ki utolsó délutánunkat Diego Suarez-ben: fürdőzés, tengerpart, csónakázás, búvárkodás, városi séta, stb.

Vacsora és szállás: Imperial Hotel***

6. nap:DIEGO SUAREZ – MONTAGNE D’AMBRE NEMZETI PARK

Reggeli után kicsekkolunk szállodánkból és elindulunk dél-nyugat felé, mai úticélunk a Montagne d’Ambre (“Borostyán-hegy”) Nemzeti Park. A Diego Suarez-től 40 kilométerre található Borostyán-hegy egy esőerdővel borított vulkanikus hegy, buja növényzettel, sűrű erdőségekkel. A park növény-és állatvilága rendkívül gazdag, és sok endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható fajt láthatunk itt: többek között hét lemúrfajt (makik) és több mint ezer növényfajt. A tájkép buja és változatos: öt vulkanikus eredetű tavat, több vízesést is láthatunk. A túrát a helyszínen az időjáráshoz és a résztvevők fizikai állapotához igazítva tervezzük meg.

Vacsora és szállás: Nature Lodge Öko-Hotel

7. nap:MONTAGNE D’AMBRE – ANKARANA

Ma a reggelink után időben indulunk el, hogy Madagaszkár két fantasztikus, egyedi tájvidékét fedezzük fel ezen a napon: az úgynevezett “tsingy”-ket. Először a Vörös Tsingy természetvédelmi területre megyünk, hogy megismerjük ezt az egyedülálló természeti képződményt. A Tsingy szó magyar jelentése: “ahol nem sétálhatsz mezítláb”. Bejárjuk a homokkőből, márgából és mészkőből álló mesebeli képződményt, amelyhez hasonlót ezenkívül mindössze négy másik országban találunk a világon. A vörös tsingy egy “bevezető” az igazi, nagy madagaszkári tsingy-be, amelyet ezután fogunk meglátogatni. A két tsingy különbözik színét és a hegymászás nehézségi fokát tekintve. Folytatjuk utunkat Ankarana-ba, hogy felfedezzük a hatalmas, szürke madagaszkári “Tsingy”-t az Ankarana masszívumban. Karszt tájak, felvidéki mészkő alakzatok, lenyűgöző „tsingy” csúcsok és tűhegyes mészkő „erdők” jellemzik a területet.  Csipkézett és kilyuggatott belseje láttán az ideutazók könnyen a Holdon érezhetik magukat. Túránk során számos lemúrfajt, kanyont, érdekes madárfajt és barlangot is látunk. Mindkét túrát a helyszínen az időjáráshoz és a résztvevők fizikai állapotához igazítva szervezzük meg.
Vacsora és szállás: Hotel Relais de Ankarana

8. nap:ANKARANA – ANKIFY – NOSY BE

A mai napon el fogjuk hagyni a madagaszkári fő szigetet, hogy áthajózzunk a világ egyik legszebb szigeteire, a Nosy Be szigetcsoportra. Ankify faluból indul hajónk, amely a szigetcsoport fő szigetének fővárosába, Hell-Ville- be érkezik. Elfoglaljuk szállásunkat gyönyörű, exkluzív tengerparti hotelünkben, és a délután folyamán már adjuk át magunkat a csodás hely varázsos hangulatának. Nosy Be szigete nem véletlenül kerül be minden évben a világ 10 legszebb szigete közé a Tripadvisor vezető utazási internetes oldal listáján. Az itt töltött napok alatt élvezzük puha, fehér homokos, végtelen strandjait, miközben a parton lustálkodó makik nézegetnek minket, fürdőzőket. Étkezésünket, ha szeretnénk, a homokos tengerparton szolgálják fel, természetesen az aznap halászott tenger gyümölcseiből... és miért is ne kóstoljuk meg a frissen fogott langusztát, amelyet az itthonihoz képest tizedáron kaphatunk meg? Merészkedjünk beljebbre a kristálytiszta türkizkék vízben és fedezzük fel a sokszínű, csodálatos korallzátonyokat és színes lakóit, amelyek e szigeteket a világ egyik első számú búvárparadicsomává teszik: a merülő helyek gyönyörű színes korallokkal borítottak, némely korallvirág a 2-3 méteres átmérőt is elérheti. A korallzátonyok „megszokott” színes halfajtái, nagy halrajai mellett (papagájhalak, barrakudák, fűrészes sügér, Picasso-hal, csíkossügér, stb.) láthatunk leopárd cápákat, szirti cápákat, óriás sting-rájákat, sas-rájákat, sokfajta teknőst, melyek közül hatalmas méretével a zöld teknős a legkülönlegesebb. A mantákkal való találkozás is gyakori. A fő attrakció ezeken kívül a hosszúszárnyú bálnák (augusztus és november között) és a cetcápák (májusban és október-novemberben) látogatása a szigetcsoporthoz! Ha a bálnaszezonban érkezünk, ki ne hagyjuk a bálnamegfigyelő túrát, hogy megtekintsük a hosszúszárnyú bálnákat, amint kisborjaikkal játszadoznak és szerelmi táncukat mutatják be… Az este elérkeztével a helyi, cukornádból készült rumokat kóstolgatva élvezzük a minket körülvevő hihetetlen nyugalmat... és miközben a varázsos naplementében gyönyörködünk, szívjuk be az ylang-ylang ültetvények bódító, trópusi illatát.
Vacsora és szállás: Nosy Be Hotel&Spa****

9. nap:NOSY BE – SZIGET-KÖRÚT

Reggelink után egy napos kirándulásra, sziget-körútra indulunk, amely során felfedezzük a sziget fantasztikus illatait, ízeit és látványát és megértjük, miért hívják Nosy Be-t az « Illatok szigetének ». Megtekintjük a szigetcsoport fővárosát, Hell-Ville- t, amely nem az ördög lakóhelyéről, hanem a brit Hell tábornokról kapta a nevét. Meglátogatunk néhány apró halászfalvat is, ahol betekintést nyerünk a sziget lakóinak mindennapi életébe. A helyi kézműves piacon gyönyörűbbnél gyönyörűbb termékek közül választhatunk, miközben gasztronómiai kiváncsiságunkat is kielégíthetjük a helyben készült méz, fűszerek, különböző finomságok megkóstolásával. A kirándulás végén felmegyünk a Passot-hegyre, a sziget legmagasabb csúcsára, ahonnan a teljes vulkáni tó lélegzetelállító panorámájában nézzük végig a naplementét. Kirándulásunk az ebédünket is tartalmazza, mely során a madagaszkári konyha remekeit kóstoljuk.
Vacsora és szállás: Nosy Be Hotel&Spa****

10. nap:NOSY BE – HAJÓKIRÁNDULÁS NOSY KOMBA ÉS NOSY TANIKELY SZIGETEIRE

Reggeli után ma hajókirándulásra indulunk, hogy felfedezzük a környező csodálatos szigeteket. Egy napos hajókirándulás keretében látogatjuk meg Nosy Komba és Nosy Tanikely két kis szigetét. Elsőként a kicsi és gyönyörű Nosy Tanikely szigetén kötünk ki, amely neve azt jelenti : « a kis föld szigete ». Ez a Nosy Be szigetcsoport leglátogatottabb szigete. A teljes sziget egy tengeri rezervátum, egy természetes akvárium: itt találhatók a régió legszebb búvár-helyei, így a hely a snorkellezés és búvárkodás (külön kérés esetén beilleszthető a programba) ideális helyszíne. Az egészséges korallnak köszönhetően tengeri teknősök és különböző színes halfajták sokasága él itt. A sziget csúcsán található, 1908-ban épült világítótoronyból szuper kilátás nyílik az egész szigetcsoportra. Piknik ebédünket Tanikely egyik legszebb, fehér homokos strandján fogyasztjuk el. Ebéd után továbbhajózunk Nosy Komba szigetére, amely jelentése: « a makik (lemúrok) szigete ». Ahogyan a neve is jelzi, Nosy Komba számos lemúr lakóhelye, akik a helyi « fady » -nak (malgas nyelven tabut jelent) köszönhetően a lakosok körében is védettséget élveznek, akik szent állatként tisztelik őket. Néhány banán segítségével nagyon eredeti fotókat készíthetünk az így hozzánk csábított makikról ! Megcsodálhatjuk ezenkívül a helyi asszonyok kézzel hímzett termékeit, valamint a férfiak által fából faragott dekorációs szobrocskákat. Nosy Komba szigete is bővelkedik a gyönyörű strandokban, meg is mártózunk a türkizkék vízben. Aki szeretne, a sziget legmagasabb, 622 méter magas csúcsára is felmászhat. Hajóval térünk vissza szállodánkba.
Vacsora és szállás: Nosy Be Hotel&Spa****

11. nap:NOSY BE

A mai nap a szabadságé: nincs szervezett program, mindenki kedvének és igényeinek megfelelően szervezheti ezt a napját. Élvezzük a szabadságot, álljunk át a madagaszkári ritmusra és érezzük át a helyiek mottóját: “mora- mora”, azaz lassan-lassan… Programjavaslatok: búvárkodjunk palackkal, vagy szemüveggel a színekben tobzódó korallzátonynál, vegyünk részt egy tradicionális halászaton, vagy akár modern, motorcsónakos, mélytengeri halászaton, egy csónakkirándulás keretében próbáljuk ki a pirogue-ot és csodáljuk meg a helyi halászok lenyűgöző és erős izmokat igénylő navigációját, ahogy a vitorla forgatásával változtatják az irányt és a sebességet, vagy hajózzunk ki motoros csónakkal és figyeljük meg a  hatalmas púposhátú bálnák játékát, ugrásait, családi életét (a bálnaszezonban: augusztus és november között). Meglátogathatjuk a szigetcsoport egyik tagján, a LOKOBE szigeten található természetvédelmi területet is, ahol megismerhetjük a szigetcsoport állat- és növényvilágát: a park idegenvezetője részletesen bemutatja nekünk a különböző növényfajokat, és az állatvilág felejthetetlen meglepetéseit: találkozunk makaó lemúrokkal, boákkal, brokesia kaméleonnal és végtelen számú gekkóval, melyek éneke kíséri utunkat. Vagy: egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra és hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök végtelen moraját...
Vacsora és szállás: Nosy Be Hotel&Spa****

12. nap:NOSY BE - ANTANANARIVO Belföldi repülőjárat

Reggelink után Nosy Be fővárosában, Hell-Ville- ben repülőre szállunk, hogy visszarepüljünk az ország fővárosába, Antananarivo-ba. Az autónk Antananarivo-ban a reptéren vár minket, hogy elvigyen szállodánkba, és a nap maradék részében is rendelkezésünkre áll. A járat érkezésétől függ, hogy lesz-e más programunk még ezen a napon. Ha időnk engedi, ma meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot (ha a járat később érkezik, akkor a holnapi programunkba iktatjuk be). A parkban kilenc fajtát képviselő lemúrok élnek, teljesen szabadon. A látogatók itt abszolút testközelből ismerkedhetnek meg a hatalmas madagaszkári sziget legjellemzőbb állatfajával, és a közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk! A Lemúr Parkot azzal a céllal hozták létre, hogy egyrészt minél több látogató megismerhesse ezt a csodálatos, egyedülálló és barátságos élőlényt, másrészt hogy az évek múlásával a születések számának növekedésével minél több a parkban született lemúrt telepítsenek vissza eredeti élőhelyükre.
Vacsora és szállás: Hotel Sakamanga

13. nap:ANTANANARIVO – ....... – BUDAPEST

Reggeli után városnézésre indulunk a dimbes-dombos Antananarivoban : megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az « alsó » és « felső » várost, valamint, ha időnk engedi, a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotát. A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak : megtekintjük a Benyovszky utcát is! Végül a hatalmas kézműves, tradicionális piacon megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők), madagaszkári vanília és fűszerek, stb. Délután / este autónk és idegenvezetőnk kikísér minket a repülőtérre, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre.

A részvételi díj tartalmazza: a nemzetközi és a belföldi repülőjegy díját (kb. 350.000 Ft/fő-től), a szállásokat a megjelölt három-és négycsillagos hotelekben és lodge-okban (kétágyas szobában), félpanziós ellátást (reggeli és vacsora), a bérelt jármű költségeit az út teljes idejére (üzemanyaggal, sofőrrel),  angol nyelvű idegenvezetőt az érkezéstől elutazásig, belépőt az összes programra, nemzeti parkokban a helyi guide díját, valamint a túraszervezés díját.

A részvételi díj nem tartalmazza:   az ebédek és az italok költségét, az esetleges fakultatív programok költségeit, a biztosítást és a borravalókat.

Egyágyas felár: 155.400 Ft/fő

Hasonló ajánlatok