A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Thaiföld a Mosoly Országa - Nagykörút pihenéssel Phuket szigetén

Thaiföld, Körutazás Thaiföldön, Körutazás Thaiföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal átszállással, Budapest – Bangkok és Phuket – Budapest útvonalon, a körutazáson légkondicionált autóbuszokkal, helyi repülőjárattal Chiang Mai és Phuket között, illetve csónakkal.

Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli és félpanzió a körutazáson a 11. napig (7 főétkezés)

Program

1. nap: Budapest – Bangkok
Elutazás Budapestről átszállással Bangkokba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Bangkok
Érkezés BANGKOK-ba a déli órákban. Városnézés a thai fővárosban. Az Arany Buddha Templom (Wat Traimit) legértékesebb látnivalója a 3 méter magas és több mint 5 tonna súlyú, 18 karátos tömör aranyból készült Buddha szobor. A Fekvő Buddha Templom és kolostor (Wat Pho) megtekintését követően felkeressük a Wat Arun-t, a Hajnal templomát is. Szállás Bangkokban.

3. nap: Bangkok

Városnézés BANGKOK-ban. A XVIII. század végén épült Királyi Palota pompázatos épületegyüttese és a Smaragd Buddha Templom (Wat Phra Keo) a város legjellegzetesebb szimbóluma. Este fakultatív sétahajózás a Chao Praya folyón zenés folklór műsorral és vacsorával. Szállás Bangkokban.

4. nap: Damnern Saduak úszó piac –  Kwai folyó – Kanchanaburi
Utazás Bangkoktól nyugatra fekvő Kanchanaburi. Először a híres DAMNERN SADUAK úszópiacot keressük fel, ahol csónakra szállva nézzük meg, hogyan árulják a helyi lakosok portékáikat. Továbbutazás a KWAI folyóhoz, a burmai határ közelébe (trópusi esőerdő). A II. világháború idején a japánok vasútvonalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nemzetiségű hadifoglyaikkal. Az embertelen körülmények következtében több mint 100.000 katona vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd megtekintése, majd látogatás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén létrehozott emlékmúzeumban. Szállás KANCHANABURI-ban.

5.nap: Kanchanaburi – Ayutthaya
Utazás az egykori fővárosba, AYUTTHAYA-ba, melynek romvárosa az UNESCO világörökség része. A város évszázadokon keresztül az egyik legjelentősebb ázsiai civilizáció központja volt, mígnem a burmaiak az 1760-as években kifosztották. A trópusi környezetben lévő, kivételesen ép állapotú maradványok – templomok, kolostorok, Buddha szobrok, kis erődök stb lenyűgözik a turistákat. A napot a XIX. század végén épült Nyári palota, a Bang Pa In megtekintésével zárjuk. Szállás Ayutthaya-ban.

6. nap: Ayutthaya – Lopburi – Sukhothai

Körutazásunk következő megállója LOPBURI, egy ugyancsak ősi város, ahol a khmer építőművészet számos remekműve található. A thai uralom előtti khmer éra fővárosának talán legismertebb nevezetessége az úgynevezett Majom templom, melyet ténylegesen majmok laknak. Továbbutazás északra, végtelen rizsföldeken keresztül SUKHOTHAI-ba, az első thai birodalom fővárosába. Szállás Sukhothaiban. 7. nap: Sukhothai – Chiang RaiSUKHOTHAI romvárosa az UNESCO világörökség része. A XIII. században virágzó Sukhothai királyság a thai történelem első nagy korszaka volt. Ellátogatunk az aranykorként emlegetett első független Thai Királyság fővárosának régészeti területére, melyet a XX. század közepéig dzsungel borított. Továbbutazás CHIANG RAI-ba. LAMPANG közelében megnézzük az egyik legszebbnek tartott észak-thai stílusú templomot, a Phra That Lampang Luangot. Szállás Chiang Rai-ban.

8. nap: „Arany Háromszög”

Egész napos kirándulás a híres ARANY HÁROMSZÖG-ben, 3 ország (Burma, Laosz és Thaiföld) közös határvidékén. A térség falvaiban évszázadokon keresztül máktermesztéssel és ópium előállítással foglalkoztak. Hajókázás az országok közötti határt jelentő Mekong folyón majd utazás a burmai határhoz MAE SAI-ba, Thaiföld legészakibb városába. A határ, a piac és az emlékmű megtekintése után folytatjuk kalandozásunkat a hosszú nyakúak falujába, ahol a padongok (hosszúnyakúak) életével ismerkedhetünk meg. A világtól teljesen elszigetelve, a hegyek közt megbúvó kis falvakban az évszázadok során sajátos kultúrák alakultak ki. Szállás Chiang Raiban.

9. nap: Chiang Rai – Chiang Mai
Utazás Chiang Mai-ba. Útközben megtekintjük a Rong Khun templomot. A hófehérben pompázó templom egy thai kortárs festőművész fantáziadús alkotása. Megállunk továbbá Mae Khachan forró gejzírjeinél is. CHIANG MAI-ba érkezve ékesen díszített papírernyőket, fafaragványokat, selyemárukat készítő manufaktúrákba látogatunk el. Fakultatív esti program: Khantoke vacsora thai ételkülönlegességekkel és tradicionális észak-thai táncok bemutatójával. Szállás Chiang Maiban.

10. nap: Chiang Mai
CHIANG MAI Thaiföld második legnagyobb városa, gasztronómiai, kulturális és vallási központja. Több mint 300 buddhista templomnak (Wat-nak) ad helyet, melyek közül a legfontosabbakat keressük fel. Az óvárost szabályos négyzet alakban téglafal és vizesárok veszi körbe, bejárata a Thapee kapu. A nap folyamán ellátogatunk egy közeli orchidea farmra is. Körutazásunk záró programja a dombtetőn magasodó Varázshegy templom, a Wat Phrathat Doi Suthep megtekintése, melyet az ország egyik legszentebb helyének tartanak. Szállás Chiang Mai-ban.

11. nap: Phuket-sziget
Reggel rövid szabadidő, majd a menetrend függvényében átrepülünk PHUKET szigetre. Szállás egy tengerparthoz közeli szállodában.

12.-13. nap: Phuket sziget
Üdülés fakultatív programlehetőséggel. A 13. napon, az esti repülőtéri transzferig a szobákban tartózkodás lehetséges. Hazautazás Budapestre az éjjeli órákban átszállással.

14. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

Repülőtéri illeték: kb. 149.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Félpanziós felár Phuket szigeten: 16.500,-Ft (3 ebéd a szállodában)
Belső repülőjegy: kb. 150,- USD (Utazás előtt, az irodában fizetendő!)
Egyágyas felár: 139.000,- Ft

Fakultatív program: (min. 10 fő esetén és magyar nyelvű idegenvezetővel):
– Műsoros esti hajókázás Bangkokban vacsorával: 70,- USD (helyszínen fizetendő)
– Műsoros Khantoke vacsora Chiang Mai-ban: 40,- USD (helyszínen fizetendő)
– Félnapos szigettúra Phuket-en: kb. 35,- USD (helyszínen fizetendő)

A részvételi díj a belépőjegyek árát tartalmazza.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Kötelező Szervízdíj / Borravaló: 70,- USD (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők stb. részére!)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

UNESCO Világörökségek:

– Ayutthaya: romváros
– Sukhothai: romváros

A változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok