A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Guatemala, Honduras és Belize

Honduras, Honduras, Honduras
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY
Foglaljon 45 000 Ft kedvezménnyel december 15-ig!


Csoportos körutazás tengerparti pihenéssel


A Közép-Amerika legizgalmasabb országaiban tett utazás során színpompás indián piacok, maja romvárosok, vulkánok, sűrű dzsungelek és mesés tengerpartok ígérnek felejthetetlen élményeket!

Dátum: 2018. február 16-március 2.
Időtartam:
15 nap/13 éj
Utazás:
Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: Kb. 14 óra
Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban
Ellátás: reggeli
Idegenvezetés: A csoportot helyi magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Minimum létszám: 20 fő
 
 
Programleírás
:

1. nap: utazás Guatemalába
Elutazás Budapestről a reggeli órákban két átszállással Guatemalavárosba. Érkezés az esti órákban, transzfer a szállodába (1 éj).

2. nap: Atitlán-tó

Délelőtt elutazás a gyönyörű környezetben fekvő Atitlán-tóhoz. A tavat három vulkán, a San Pedro, a Toliman és az Atitlán veszik körül. Hajókirándulásra indulunk a tavon, ellátogatunk Santiago Atitlán faluba, itt megismerkedhetünk a helyiek szokásaival, hagyományaival, hitvilágával. Vásárlási lehetőség a színes helyi kézműves piacokon. Szállás Panajachel-ben (1 éj).


3. nap: Chichicastenango

Reggeli után továbbutazás a festői természeti környezetben, hegyek és völgyek között fekvő Chichicastenango városkájába. Guatemala fennsíkján, 1965 méterrel a tengerszint felett fekszik a Quiché indiánok vallási központja. Fő látványossága a 400 éves Santo Tomas templom, amely előtt hetente kétszer látványos kézműves piacot tartanak. Délután elutazás Guatemala korábbi fővárosába, Antiguába. Szállás Antiguában (1 éj).

4. nap: Antigua

A délelőttöt a gyönyörű Antiguában töltjük, a város Guatemala legnépszerűbb látványossága. Gyalogos városnézés a belvárosban, a fő nevezetességek, mint a katedrális, a kormányzói palota, a Santa Clara kolostor mind a főtér közelében sorakoznak. Délután Hondurasba utazunk, szállás Copánban (1 éj).

5. nap: Copán és Quirigua

A délelőttöt Copán romvárosában töltjük. A maja civilizáció egyik jelentős városa volt Copán, virágkora az 5. és 9. század közé tehető. A város központi része az Akropolisz, melynek templomai, teraszai és terei fejlett építészeti tudásra vallanak. Itt található a történelmi jelentőségű, hieroglifákkal díszített lépcsősor is, ami a maja birodalom uralkodóinak életét meséli el. Délután visszautazunk Guatemalába és az ősi Quirigua városába látogatunk, az egykori maja város főleg látványos sztéléiről híres. A maja kor legnagyobb sztéléje az itt talált, úgynevezett E sztélé, magassága több mint tíz méter. Szállás Livingston kikötővárosában (1 éj).

6. nap: Rio Dulce és Flores

Délelőtt hajókirándulás a Rio Dulce folyón, mangrove erdők között, majd látogatás a San Felipe erődben. Délután Floresbe utazunk, a különleges fekvésű város a Petén Itza tó szigetén épült. Flores varázslatos hatást kelt macskaköves utcáival, piros tetős gyarmati épületeivel és a spanyol stílusú főtéren álló templommal. Szállás Flores városában (2 éj).

7. nap: Tikal

Hajnalban kelünk, hogy a napfelkeltét már Tikal hatalmas piramis templomairól nézhessük meg. Ez a város a maja kultúra bölcsője, területével és kifinomult építészetével is kiemelkedik a többi közül. A romvárost El Peten sűrű dzsungele veszi körbe, megismerkedünk az esőerdő élővilágával is.

8. nap: Xunantunich

Reggeli után továbbutazás Belize-be, a határátlépést követően Xunantunich romvárosába látogatunk. A város a klasszikus maja korszakban élte virágkorát, fő látnivalója a Castillo elnevezésű piramis. Délután transzfer Belize City kikötőjébe, elutazás vízitaxival Ambergris Caye szigetére. Szállás a szigeten (4 éj).

9-11. nap: Ambergris Caye

Egész napos szabad program, kikapcsolódás a tengerparton, lehetőség kajakozásra, snorkelezésre.

12. nap: Lamanai

Kora reggel visszahajózunk Belize City-be, onnan továbbutazunk Lamanai felé. Csónakokba szállunk és így keressük fel a maja romvárost, mely Belize legszebb maja emléke. Visszatérve buszunkhoz egy óra múlva elérjük a mexikói határt. Határátlépés után már csak 15 perc utazás a chetumali szálloda (1 éj).

13. nap: Tulum

Chetumal várostól busszal jó háromórányira van első megállónk, Tulum. A tengerparti sziklaszirtre épült maja város fekvése miatt vitathatatlanul a legszebb. Délután továbbutazás, szállás Cancúnban (1 éj).

14. nap: Cancún

Egész napos szabad program, kikapcsolódás a tengerparton, késő délután transzfer a repülőtérre, elutazás Frankfurtba, éjszaka a repülőn.

15. nap: hazaérkezés

Továbbutazás Budapestre, érkezés a délutáni órákban.

Részvételi díj tartalma: repülőjegy, szállás 13 éjszakára reggelivel, a programleírásban szereplő transzferek és programok belépőjegyekkel, helyi magyar idegenvezető a programok során, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 149 000 Ft/fő, guatemalai kilépési illeték: kb. 19 USD/fő, hondurasi kilépési illeték: kb. 36 USD/fő, Belize-i kilépési illeték: kb. 26 USD/fő, borravalók, mexikói turistakártya: 25 USD/fő, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.