A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Utazás a vulkánok földjén: Costa Rica és Nicaragua

Nicaragua, Körutazás Nicaraguában, Körutazás Nicaraguában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás


Előfoglalási kedvezmény:
2 hónappal indulás előtt: 20 000 Ft/fő
Foglaljon időben, a helyek száma korlátozott!


csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Vulkánok, vízesések, esőerdők, karibi és csendes-óceáni tengerpartok, izgalmas állat- és növényvilág – a természet szerelmesi otthon fogják érezni magukat Costa Ricában! Nicaragua a tavak és vulkánok birodalma és nem utolsósorban Közép-Amerika legszebb gyarmati városait is itt találjuk!

Dátum 2018. január 19-31.
Időtartam 13 nap/11 éj
Utazás Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő Kb. 14 óra
Elhelyezés 3 és 4 csillagos szállodákban és lodge-okban
Ellátás 11 reggeli, 3 ebéd, 3 vacsora
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám 20 fő

PROGRAMLEÍRÁS:

1. nap: utazás San Joséba
Délelőtt elutazás Budapestről zürichi átszállással Costa Ricába. Érkezés a fővárosba, San Joséba a kora esti órákban, transzfer a szállodába, szabad program (1 éj).

2. nap: Tortuguero

Kora reggel indulunk San Joséból Cano Blanco kikötőjébe, útközben megreggelizünk egy helyi étteremben. Hajóval utazunk tovább az érintetlen Tortuguero Nemzeti Parkba, délután az apró Tortuguero faluba látogatunk, ahol a természet az úr, a település csak a tenger felől megközelíthető. Szállás a lagúna és a Karib-tenger közötti földnyelven fekvő hangulatos lodge-ban (2 éj). Ebéd és vacsora a lodge-ban.

3. nap: Tortuguero Nemzeti Park

A Costa Rica karibi tengerpartja mellett 35 kilométer hosszan húzódó Tortuguero Nemzeti Park tájait mangrove erdők, mocsaras területek és érintetlen tengerpartok jellemzik. Délelőtt csónakkal kirándulunk a nemzeti park csatornáin, a helyi élővilágot megfigyelve: majmok, több száz madárfaj, krokodilok, kajmánok, lajhárok, színes békák, jaguárok, gyíkok élnek itt, júliustól szeptemberig pedig zöld tengeri teknősök fészkelnek a tengerpartokon. Délután bejárhatjuk a lodge környékének sétaútvonalait vagy pihenhetünk a medence partján. Ebéd és vacsora a lodge-ban.

4. nap: Arenal vulkán
Reggeli után visszautazás hajóval a kikötőbe, majd busszal folytatjuk utunkat az Arenal vulkán felé, útközben ebéd egy helyi étteremben. Este lehetőség nyílik a fürdőzésre a Paradise Hot Springs forrásainál, megmártózhatnak a természetes termálvízben valamint élvezhetik a trópusi környezetet és a vulkán felejthetetlen látványát (fakultatív program).Szállás La Fortuna-ban (1 éj).

5. nap: Arenal vulkán
A délelőttöt az Arenal vulkánnál töltjük, Costa Rica legaktívabb vulkánja 1633 méter magas és mindössze 7000 éves, ezzel az ország egyik legfiatalabbja. A vulkán lábánál teszünk egy könnyű, kb. 2,5 órás gyalogtúrát, amely során láthatjuk az 1968-as kitörés nyomait is és élvezhetjük a kilátást a szinte tökéletesen szimmetrikus vulkáni kúpra. Délután továbbutazunk a nicaraguai határ felé, szállás a Rincon de la Vieja Nemzeti Park környékén (1 éj).

6. nap: Granada (Nicaragua)
Délelőtt Penas Blancas határátkelőnél lépünk át Nicaraguába, a tavak és vulkánok országába. Közép-Amerika legnagyobb tava, a Nicaragua-tó mentén utazunk tovább, megcsodálhatjuk az Ometepe sziget vulkáni kúpjaira nyíló kilátást. A délutánt az ország legöregebb koloniális városában, Granadában töltjük, séta az óváros gyönyörűen felújított gyarmati épületei között, megcsodálhatjuk a katedrálist és a színpompás lakóházakat. Szállás Granadában (2 éj).

7. nap: Masaya (Nicaragua)
Egész napos kirándulásra indulunk a közeli Masaya vulkánhoz, az ország első nemzeti parkjába. Megcsodáljuk a kilátást a vulkán csúcsáról, láthatjuk az 1946 óta aktív, füstölgő Santiago krátert és a szép Masaya vulkanikus tavat is. Délután a helyi szuvenírekkel ismerkedünk Masaya piacán mielőtt visszautazunk Granadába.
 
8. nap: Monteverde felhőerdő
Délelőtt visszatérünk Costa Ricába és a felhőerdők hazájába, Monteverdébe utazunk. Délután függőhidakon sétálva ismerkedünk a felhőerdő különleges növény- és állatvilágával. A kb. másfél órás, könnyű séta során 8 függőhídon kelünk át, a fák lombkoronájában és fölötte is sétálunk majd, utunkat majmok, lajhárok, madarak kísérik. Szállás Monteverde közelében (1 éj).

9. nap: a Monteverde felhőerdőtől Manuel Antonio tengerpartjáig

Délelőtt könnyű túrát teszünk a Monteverde felhőerdő természetvédelmi területén. Az Atlanti-óceán felől érkező, magas páratartalmú északkeleti passzátszél a magaslaton fekvő trópusi erdőben lecsapódva felhőket hoz létre, ezáltal állandó párás ködbe burkolja az esőerdőt. A páratartalom itt egész évben közel 100%. Délután továbbutazás a Csendes-óceán partjára, a gyönyörű Manuel Antonio Nemzeti Parkhoz. Szállás a tengerpart közelében (3 éj).

10-11. nap: Manuel Antonio
Szabad program, kikapcsolódás a mesés tengerparton. fakultatív programlehetőség: kirándulás a nemzeti parkban.

12. nap: elutazás Costa Rica-ból
Délelőtt visszautazunk San Joséba, délután rövid panoráma városnézés során ismerkedünk meg a főváros legfontosabb látnivalóival, majd transzfer San José repülőterére, este elutazás Zürichbe.

13. nap: megérkezés Budapestre

Továbbutazás Budapestre, érkezés a kora esti órákban.

A részvételi díj tartalma: repülőjegy, szállás 11 éjszakára a megjelölt étkezésekkel, a programleírásban szereplő transzferek és programok belépőjegyekkel, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza:
repülőtéri illeték: kb. 129 000 Ft/fő, borravalók, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.