A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Bécs - Rubens kiállítás

Ausztria, Bécs és környéke, Bécs
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
RUBENS
EURÓPA FESTŐFEJEDELME
BÉCS - SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Utazás:
autóbusszal

Program:

BÉCS a megunhatatlan császárváros, mindig tartogat valami meglepetést! A 2017. év téli nagy szenzációjaként ismét Rubens kiállítást szerveznek a festő 440 éves születési évfordulójának tiszteletére.

Peter Paul Rubens kora művészetének legjelentősebb alakja volt, a XVII. századi flamand festészet egységes arculatának megteremtőjeként is említik. Sajátos egyéni stílusa nagy hatást gyakorolt az európai festészet fejlődésére. Követként politikai feladatokat is sikerrel megoldott.

Rubens művészete négy, jól körülhatárolható szakaszra osztható. Az első az itáliai út előtti időszak, amikor az ifjú mester képei teljes egészében a flamand festészet hatását tükrözik, még nem találta meg egyéni hangját. A második korszak egybeesik az itáliai és a spanyolországi utazásokkal. Amikor 1600-ban Itáliába utazott, szinte azonnal bekerült a mantovai herceg csillogó, művészekkel és műremekekkel zsúfolt udvarába, ahol megismerkedik a legjelentősebb olasz festők műveivel, amelyek a későbbiekben hatással lesznek rá. A következő korszak Antwerpenbe való visszatérésétől stílusának végleges kialakulásáig eltelt időszak. Művészetének utolsó korszaka az 1620-tól haláláig eltelt időszakra tehető.

A bécsi Szépművészeti Múzeum más galériáktól, múzeumoktól kölcsönbe kapott alkotásokkal készül a festő munkásságának sokszínűségét bemutatni, valamint más művészek alkotásait is (festmények, szobrok stb.) felhasználja Rubens sajátos ábrázolásának, kifejezésének a megértéséhez.

A kiállítás megtekintése után, akinek kedve tartja, még a Szépművészeti Múzeum állandó kiállítását egyénileg is felfedezheti.

Délután egyéni szabadidő a belvárosban.


A belépőjegy, a tárlatvezetés és a fülhallgató árát (kb. 15,- €) a részvételi díj nem foglalja magában!

Az ún. „Átmenő biztosítást” a részvételi díj tartalmazza!

A változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok