A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

BURMA KÖRUTAZÁS - stílus és minőség

Burma (Mianmar), Körutazás Burmában, Körutazás Burmában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Októberi körutunk az átlagostól eltérő módon, Bagan és a Shan-fennsík világának színesebb arcára egyaránt több időt szán. Továbbá a legértékesebb helyszíneket is gazdagon, mégis kényelmesen, tanulva-szemlélődve, kis létszámú csoporttal látogatja meg. Utunk zárásaként pedig az opcionálisan foglalható tengerparti pihenőnapon hagyjuk hatni az élményt.

Az út szállásai és éttermei is tapasztalatinkra építő minőségi és stílusos válogatások. A körutat a térséget jól ismerő, évtizedes idegenvezetői tapasztalattal rendelkező történész-muzeológus kollégánk, Száva Borbála vezeti. Személye garancia arra, hogy az utazás egyben értő megfigyelés, megismerés is legyen.



Okt. 24. Budapest – Dubai – Bangkok Indulás Budapestről délután 16:00-kor az Emirates járatával. Érkezés az Emirátusok nagyvárosába, Dubai-ba 23:20-kor, átszállás a bangkoki gépre 03:40-kor. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

Okt. 25. Bangkok – Mandalay Érkezés délután bangkoki átszállással Mandalay-be.  Transzfer a szállásra. Vacsora és szállás: Hotel Shwe Pyi Thar 4*

Okt. 26. Mandalay – Mingun Reggeli után Mandalay erődjébe gurulunk és a rekonstruált palotában barangolunk. Később a palota egyetlen, eredeti teakfa épületét, a Shwenandaw-kolostort csodáljuk meg. Látogatás a világ legnehezebb könyvlapjaival büszkélkedő Kuthodaw Payában. Itt valósult meg Mindon király nagy álma: a buddhista „szentírás”, a Tripitaka minden sorát 729 hatalmas márványtáblába vésték és kicsiny sztúpákat formáló házaikkal alkotják a keretét a központi sztúpának. Felkeressük a Kyauk Taw Gyi templomot, ahol Burma legnagyobb és talán legszebb, egy márványtömbből kifaragott ülő Buddha szobrát találjuk. Délután Mingunba hajózunk, ahová a világ legnagyobb sztúpáját tervezték a XVIII. század végén, s bár a sztúpa sohasem készült el, maga a hatalmas, földrengés repesztette alapzat is lenyűgöző látványt nyújt. További látnivalók: a 90 tonnás Mingun-harang és a Mya Thein Tha pagoda, amely a Meru hófehér hegyeként, a hindu-buddhista világ közepét szimbolizálja. Délután visszatérés Mandalay-be:  Naplementében bepillantunk egy nyugodt kolostor hétköznapjába, a a Mandalay-hegy tövében megbújó  Shwe Kyin Min teakfaszerkezetű, patinás épületébe, ahová ilyenkor érkeznek esti imára a szerzetesek. Élvezzük, ahogy est borul a kántáló szerzetesek kolostorára.Vacsora a Little Bit of Mandalay-ben. Szállás Mandalay-ben.

Okt. 27. Mandalay – Amarapura – Inwa Reggeli után Mandalayből indulva az ősi királyvárosokat fedezzük fel, de először megállunk Mandalay legértékesebb templománál, a Mahamuninál. A különleges stílusú épületekből álló komplexum a „nagy erejű” Buddha szobor mellett „sarokba lökött” páratlan angkori bronz szobrokat is őriz.  Első királyvárosunk Amarapura lesz: Itt egy hatalmas kolostor életébe leshetünk be: a Mahagandayonban a délelőtti érdemszerző ételosztásakor érkezünk. A Myitgne folyón átkelve érjük el az egykori Inwát (Ava), aminek emlékei között lovaskocsival zötyögünk keresztül, megállunk a Bagaya Kyaung ősi tíkfakolostornál, ahol kis szerencsével az iskolás gyerekek hétköznapjaiba is bepillanthatunk, majd látogatást teszünk a Nanmyin őrtoronynál, és a Maha Aungmye Bonzan kőkolostornál. Amarapura a ragyogó burmai brokátselyem-szövők hagyományos központja, mi sem hagyjuk ki egy manufaktúra meglátogatását.  Utolsó állomásunk U Bein ősi tíkfa hídja, amelyen a lemenő nap fényében sétálunk át. Vacsora a Green Elephantben. Szállás Mandalay-ben.
 
Okt. 28. Mandalay – Popa-hegy – Bagan Reggeli után megismerkedünk az aranyfüst készítéssel és a város legjobb fafaragó műhelyébe is bepillantunk. Busszal a középkori burmai királyság fővároskörzete felé vesszük az irányt, de útban Bagan felé kis kerülővel kirándulunk a burmai szellemek (natok) legjelentősebb kultuszhelyére, a Popa-hegy vulkanikus kúpjához.  Késő délután érünk Baganba, ahol a lenyűgöző Shwezigon aranysztúpáján visszaverődő lemenő nap fényét csodáljuk meg.  Szállás és vacsora Baganban: Ayeyar Riverview Resort 4*

Okt. 29. Bagan – Ballonozás Opcionális napfelkeltés hőlégballonozás Bagan felett. Reggeli után egész napos kalandozás a középkori Délkelet-Ázsia legfényesebb buddhista városában. Kis lovaskocsikkal indulunk a bagani síkra: árnyékos zötykölődésünk kézzel művelt kis mezőgazdasági parcellák között halad. Lábnyújtós felfedezésre szánt állomásaink: a hatalmas Sulamani, a terület déli „bástyája" a gyönyörű Dhammayazika, végül szállásunk felé visszakanyarodva a robusztus Dhammayangyi és a legszentebb, Ananda templom és méltánytalanul elhanyagolt, gyönyörű freskókat rejtő kolostora. Délután buszunkkal kirándulás délre: megálló a pazar festményeiről híres Gubyaukgyi-templomnál (Myinkaba), a Brahma domborműveiről nevezetes Nanpayanál, végül bepillantás a bódhiszatva freskóiról nevezetes, királynői Abeyadanába. Új Baganba érve ismerkedés a burmai lakktárgykészítés hagyományos módszereivel. Naplemente a Shwesandaw „piramisáról”. Vacsora bábműsorral a Nandar étteremben. Szállás Baganban.

Okt. 30. Bagan – Heho – Nyaung Shwe – Inle-tó Reggeli előtt érdemszerző kikocsizás Új Baganba, ahol a hajnali alamizsnagyűjtésben vehetünk részt. Reggeli után transzfer, majd repülés a San-fennsíkra. Hehóból utazás az Inle-tó bázisvárosáig. Útban megálló Shwe Yaunghwe „ovális ablakú” kolostoránál, majd ha tehetjük betérünk a helyi múzeumba, melyet a nyaungshwei thai herceg egykori palotaromjaiból alakítottak ki, majd sétálunk Nyaung Shwe piacát. Nyaungshwe városkából csónakos transzfer a szállásra. Délután kihajókázunk és betekintünk az Inthák falvaiba (pl. Yawma) és az úszókertekkel ismerkedünk. Szállásunkra visszatérőben látogatás a Nga Phe „ugró macskák” kolostorában. Naplementében visszérkezünk cölöplábakon álló szállásunkra. Vacsora és szállás a tónál: Myanmar Tresure 4*+

Okt. 31. Inle-tó – In Dein – Taunggyi – Inle-tó Reggeli után csónaktúra a tó délnyugati partvidékén fekvő In Dein falvába. Séta a falu körül, ahol a bambuszerdő felett, dús vegetációval ölelt 16. századi sztúpákat találunk. Utunk a tavon folytatjuk: Se Gaungban a kovácsokkal, Nan Panban a csónakkészítőkkel és a szivarsodrókkal találkozhatunk. Délebbre a lótusz- és selyemszövő manufaktúrákba nézünk körül. Kis szerencsével a - tóvidékre is lehúzódó - Padongok „hosszú nyakú” asszonyait is láthatjuk. Visszaútban megállunk az Inle-tó legjelentősebb helyén, a Phaungdaw U pagodánál, ahol a hívők folytonos aranylemez-adományától „aranygolyókká változott” Buddha szobrok és a hintát formázó, fesztiváli bárka vár ránk. Visszatérés a szállásra. Vacsora és szállás a tónál.

Nov.1. Inle-tó – Heho – Yangon
Reggeli után hajós, majd buszos transzfer Hehóba. Repülés Yangonba (09.25-10.35). Meglátogatjuk a gyarmati városrészt: a Sule pagodát és a brit gyarmati közigazgatás központi épületeit majd a patinás Strand hotelt. Transzfer a királyi tó pártjának oázisában fekvő szállásunkra, ahol pihenünk egy kicsit. A délutánt, estét a Shwedagon pagodának szenteljük. A naplemente órái nemcsak a fotósoknak jelent nagy élményt, a csendes környezet és a buddhista rituálék olyan környezetet jelentenek, amely lehetővé teszik, hogy megismerkedjünk ezzel a világcsodával. Megvárjuk, míg az esti, ünnepi fénybe öltözik a komplexum és mécsesek ezrei ragyogják be a Shwedagont. Vacsoránk ezért a szokottnál később kezdődik majd a Green Elephant étteremben. Szállás Yangonban: Kandawgyi Palace 4*+

Nov.2. Yangon - Bangkok Reggeli után szabadprogram (javasolt a híres Scott piac meglátogatása), illetve pihenés a medence partján a hosszú repülőút előtt. Este transzfer a repülőtérre, útban megállunk vacsorázni a Green Elephant étteremben. Búcsú Burmától. *Tengerparti hosszabbítási lehetőség. Repülés este Bangkokba.

Nov.3. Bangkok - Dubai – Budapest Éjszaka 02:00-kor indulás Bangkokból hazafelé. Érkezés Dubai-ba 05:50- kor, majd átszállás, továbbindulás 08:25-kor Budapestre. Megérkezés 11:40-kor.
 


Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Opcionális, előre foglalható bagani hőlégballonozás
102500
13-15 fős felár: 20.000 Ft/fő
10-12 fős felár: 97.000  Ft/fő
Egyágyas felár: 165.000  Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: Repülőjegyet (illetékkel), a fenti szállást kétágyas elhelyezéssel, belépők költségét, angol és magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: 10 vacsora árát (73.000Ft), vízumdíjat (16.000 Ft/fő), borravalót (50 USD helyszínen), kombinált (utazásképtelenségi és BBP) biztosítást (34.150 Ft/fő, parttal: 41.825 Ft) és az opcionális hőlégballonozás díját


Opcionális, előre foglalható bagani hőlégballonozás: 102.500 Ft/fő

A felkelő nap aranysárgán ragyogó fényében emelkedhetnek fel az amúgy is lélegzetelállító látványt nyújtó ősi terület fölé. A páratlan kaland így nem csak a legismertebb, legjelentősebb vallási épületek titkaiba enged bepillantást, de az emberi léptékkel óriásinak számító építészeti teljesítmény szinte egészére rálátást enged. A ballonokra csak korlátozott létszámban juthatunk fel, ezért fontos az előjelentkezés.

 

*Tengerparti hosszabbítás (3 éj):


repülőkkel, transzferekkel, reggelis ellátással

Nov. 2. Yangon – Ngapali Yagonból repülés (13.00-13.50) Burma legkellemesebb tengerpartjára, majd transzfer. Szállás Ngapalin: Amazing Ngapali 4*/deluxe seaview

Nov. 3. Ngapali Pihenés a parton reggelis ellátással. Szállás Ngapalin

Nov. 4. Ngapali
Pihenés a parton reggelis ellátással. Szállás Ngapalin.

Nov. 5. Ngapali – Yangon-Bangkok
Reggeli után pihenés a parton, majd délután (14.10-16.00) repülés a fővárosba és tovább Bangkokba.

Nov. 6. Bangkok – Dubai – Budapest Éjszaka 02:00-kor indulás Bangkokból hazafelé. Érkezés Dubai-ba 05:50- kor, majd átszállás, továbbindulás 08:25-kor Budapestre.

Megérkezés 11:40-kor.