A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Prága - Drezda - Berlin

Csehország, Prága, Prága
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
501 éve történt, hogy Luther Márton a 95 tételét kitűzte a wittenbergi vártemplom kapujára. 301 éve történt, hogy megszületett Mária Terézia Ausztria főhercegnője, később Ausztria uralkodója és Magyarország királynéja.
Édesapja VI. Károly halála után kitört az un. Osztrák örökösödési háború. Fő ellenlábasa, a porosz király volt, és ennek a háborúnak egyik sikeres hadi eseménye a magyar Hadik András nevéhez fűződik, aki Mária Terézia tábornokaként, pontosan 261 évvel ezelőtt megsarcolta Berlint! Mi most békés szándékkal keressük fel a szász fővárost, Drezdát, a porosz fővárost, Berlint, és természetesen Wittenberget is a lutheránus vallás születésének kiinduló helyszínét.


Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 3-4 csillagos szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban

Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió


1. nap: Budapest – Prága (kb. 580 km)
Utazás rövid pihenőkkel a cseh fővárosba. Rövid séta az „Arany Prága” óvárosában. Útba ejtjük a Károly hidat, a Lőportornyot és persze a híres cseh sörökből is kóstolhatunk. Szállás Prága külvárosában.

2. nap: Szász-Svájc – Drezda (kb. 250 km)
Az Elba völgyében fekvő „Szász-Svájc”-ba látogatunk. A folyó két partján lévő természeti szépségek, az ég felé meredező, 420-nál több bizarr sziklaalakzat, völgyek, vízesések, várak és kastélyok elbűvölik az utazót. A környék leglátványosabb várát, KÖNIGSTEIN-t egykor különleges engedéllyel lehetett csak látogatni — mi most megnézhetjük! Innen teszünk egy kitérőt, hogy a Nemzeti Park fantasztikus szikláit megcsodáljuk BASTEI kilátójánál. Königsteinbe visszatérve hajóra szállunk, hogy ízelítőt kapjunk az Elba látványos szakaszaiból. Szállás Drezda külvárosában.

3. nap: Drezda – Meissen (kb. 200 km)
Délelőtt városnézés a szász fővárosban, az Elba kanyarulatában fekvő DREZDÁ-ban, mely nemcsak kereskedővárosként, de a német kultúra fellegváraként is hírnevet szerzett. Ismerkedés a főbb látnivalókkal autóbusszal és gyalogosan: Zwinger, Grünes Gewölbe (megtekintése egyénileg), Frauenkirche, Opera stb. Délután irány MEISSEN, az európai porcelángyártás jeles városa. Látogatás a Porcelán manufaktúrában, melyet a Blaue Schwerte (kék penge) védjeggyel ellátott porcelánok tettek világhírűvé. Szállás Drezda külvárosában.

4. nap: Spreewald – Berlin (kb. 250 km)
Ma ismét a természeté a főszerep! Berlin folyója, a Spree - mielőtt elérné a várost - látványos tájegységet alkot. A SPREEWALD-ban (Spree-erdő) a Spree és Malxe folyók számtalan ágra, kis érre szakadnak, itt csak vízi-úton lehet közlekedni. Mi is csónakba szállunk, hogy élvezzük táj szépségét. Délután irány BERLIN, Németország legnagyobb városa, mely 1991-ben kapta vissza fővárosi rangját. Városnézés: Unter den Linden, Humboldt Egyetem, Brandenburgi kapu, Alexander Platz, Chekpoint Charlie, Reichstag (kívülről) stb. Szállás Berlin környékén.

5. nap: Berlin
Az egész napot BERLIN-ben töltjük. Délelőtt látogatást teszünk az egykori nyugat-berlini területre: Győzelmi oszlop, Műszaki Egyetem, Schiller Színház, Operaház, Charlottenburg (kastélypark), Kurfürstendamm, Holocaust Emlékhely, Dóm stb. Délután szabadidő keretében egyénileg felkereshetjük a Museuminsel-en található múzeumok egyikét (pl. Bode Múzeum, Pergamon Múzeum, Régi Múzeum, Új Múzeum stb.). A Spree folyóról is érdemes felfedezni a várost, valamint a híres, hírhedt TV-toronyból is ajánlott lenézni. Szállás Berlin környékén.

6. nap: Potsdam – Wittenberg (kb. 200 km)
A legnagyobb keleti tartomány, Brandenburg fővárosát, POTSDAM-ot keressük fel, mely a XX. század történelmébe a potsdami egyezménnyel, az azt megelőző 1945-ös konferenciával írta be a nevét (Cecilienhof kívülről). II. (Nagy) Frigyes építtette fel itt a „porosz Versailles”-t. A XVIII. században nem csak katonavárosként, hanem a művészetek és a tudomány központjaként is ismert volt a település, ahol a francia börtönből szabadult Voltaire is menedéket talált. Látogatás a Sanssouci kastélyban. Potsdam és Lipcse között megállunk WITTENBERG városában. Élete nagy részét itt töltötte Luther Márton, s 501 évvel ezelőtt itt tűzte ki a várkapujára a 95 tételt tartalmazó írását, mely a reformáció elindítója volt. Szállás Lipcse külvárosában.

7. nap: Lipcse – Budapest (kb. 800 km)
Ismerkedés LIPCSE főbb nevezetességeivel: Ó-városháza, Tamás templom, Nikolaikirche, egyetem stb. A település az NDK-s idők óta a német nyelvű könyvkereskedelem egyik legfontosabb központja. Hazautazás Drezda – Prága útvonalon pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.


UNSECO Világörökségek:
- Potsdam és Berlin városának kastélyai és parkjai
- Berlin: Múzeum-sziget és modern stílusú lakótelepei
- Berlin modern épületei a XX. században az un. Bauhaus
- Luther városa Wittenberg

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondicionált autóbusszal
- szállást *** / **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- reggelit
- kirándulásokat a program szerint
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- félpanziós felárat: 41.400,- Ft
- belépő- és hajójegyek, valamint a fülhallgató árát: kb. 100,- €
- kedvezményes csoportos útlemondás biztosítás díját (1,5 %)
- 30 – 34 fő indulása esetén a 6.600,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Hasonló ajánlatok