A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Svájc, az alpok országa

Svájc, Körutazás Svájcban, Körutazás Svájcban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Az Európa szívében fekvő kis ország látogatói csupa nagyszerű dolgot találnak itt: lélegzetelállítóan szép alpesi hegyeket, páratlan téli üdülőhelyeket, meseszép falvakat és városokat, kristálytiszta vizű tavakat, régi várakat és katedrálisokat. Ezen a körúton utasaink Svájcnak a német és olasz részéből kapnak ízelítőt, de a legnagyobb élmény az Alpok és a  tóparti városok elbűvölő eleganciája lesz.

Utazás: légkondicionált autóbusszal
ELLÁTÁS: reggeli
SZÁLLÁS:
2 éjszaka Innsbruck környékén 3 csillagos tiroli panzióban
3 éjszaka Közép-Svájcban, svájci-lakban, kétágyas tusoló/WC-s szobában.


1.  nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Győr – Hegyeshalom – Innsbruck
Elutazás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora hajnali órákban, érkezés Tirol tartomány fővárosába,  Innsbruckba a délutáni órákban. 1 órás városnézés idegenvezetéssel: Mária Terézia utca, diadalív, Aranytető, várostorony, Hofkirche. A városnézés után rövid szabadprogram, majd továbbutazás az alpesi szállásunkhoz (1 éj).

2.  nap: St. Gallen – Schaffhausen – Zürich

Reggeli után utazás az Arlberg-hágó – Feldkirch – Bodeni-tó útvonalon St. Gallenbe. Felkeressük Európa egyik legjelentősebb Benedek-rendi apátságát, mely 1983 óta az UNESCO Világörökség része. Temploma és 160 000 kötetes könyvtára méltán érdemli ki csodálatunkat. Ezt követően továbbutazunk a schaffhauseni Rajna-vízeséshez, majd délután idegenvezetős városnézést tartunk  Zürichben (Grossmünster, Fraumünster, tópart, Bahnhofstrasse). Késő délután továbbutazás gyönyörű útvonalon a szállásunkhoz, mely tóparton, hatalmas hegyekkel körülölelt völgyben helyezkedik el (3 éj).

3.  nap: Lauterbrunnen – „Jungfrau csoport” – Trümmelbach gleccservízesések

Reggeli után utazás a „Jungfrau csoport” 4000 m magas hegyei között fekvő Lauterbrunneni völgybe, Európa talán legszebb gleccservölgyébe. Az út mindkét oldalán gyönyörű vízesések találhatók. Lehetőség van a Jungfrau fogaskerekű vasúttal a Kl. Scheiddegg kilátópont elérésére. Délután tekintjük meg a Trümmelbach gleccservízeséseket (10 vízesés egy hegy belsejében). Este a csillámló vizű Thun-i és Brienzi-tó között fekvő Interlaken városba érkezünk, ahonnan híresen szép kilátás nyílik a hófödte csúcsokra. Szállás elfoglalása.

4. nap: Luzern - hajókirándulás a Vierwaldstatti tavon
Pihenés az Alpokban.
„A” fakultatív program: Reggeli után elutazunk az egyik leghangulatosabb svájci városba, a gyönyörű fekvésű Luzernbe (útközben megtekintjük Tell Vilmos emlékművét Altdorfban). Séta a Pilatus (2121 m) tövében épült település óvárosában, ahol a város sajátos jelképeit (Kappelbrücke, Gleccserkert, Oroszlános emlékmű, amely XVI. Lajos svájci gárdistáinak állít emléket) tekintik meg. Délután rövid szabadprogram (vásárlási lehetőség), majd a Vierwaldstatti tavon egy 3 órás romantikus hajókirándulás keretén belül érkezünk vissza szálláshelyünkre. A panoráma egy életreszóló élmény.
„A” fakultatív program ára: 3.000 Ft/fő + hajójegy.

„B” fakultatív, bővített program (min. 15 fő jelentkezése esetén indul): a luzerni városnézést követően autóbuszba szállunk és elutazunk Svájc fővárosába, Bernbe.  Ismerkedés az óvárossal, egyedülállóan elegáns épületeivel, árkádok sokaságával, amelyet az UNESCO a Világörökség részének nyilvánított (Medveárok élő medvékkel, Einstein háza kívülről, városháza, parlament, óratorony, számos szoborszökőkút). Este visszaérkezés a szálláshelyre.

„B” fakultatív program ára: 8.500 Ft/fő + belépők

5. nap: Szent Gotthárd hágó – Luganó-tó
– Swissminiatur  – Via Mala szurdok
– Liechtenstein (mini állam)
Reggeli után elutazás a szállodából a Szent Gotthárd-hágó útján, vadregényes alpesi tájakon keresztül Ticino kantonba, az olasz Svájcba. Délelőtt ismerkedés Luganóval, a Luganó-tó partján fekvő mediterrán hangulatú várossal. A közös séta után szabadidő, illetve lehetőség a közeli Melidében a „Swissminiatur” megtekintésére. Ez egy park, ahol a híres svájci turistahelyek 1:25 arányú makettjei vannak kiállítva. Az olaszos tartományból továbbutazunk Liechtenstein irányába. Útközben a San Bernardino alagúton átkelve pihenőt tartunk a Rajna festői szépségű szurdokánál, a Via Malánál. A késő délutáni órákban városnéző kisvonat segítségével ismerkedünk Liechtenstein fővárosával, Vadúzzal, majd utazás Voralbergen át a tiroli szállodába (1 éj).

6. nap: Rattenberg – Hegyeshalom – Budapest – Nyíregyháza – Debrecen

Délelőtt séta egy középkori hangulatú tiroli kisvárosban, az Inn partján fekvő Rattenbergben, (likőrkóstolás, üvegműhely megtekintése, ahol nagyon izléses termékek vásárlására is van lehetőség), majd indulás Magyarországra. Érkezés Budapestre az esti órákban, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő éjszakai órákban.


VACSORA: (5 vacsora) 27.500 Ft
Helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára: kb 160 CHF + fakultatív programok

Minimum létszám: 35 fő
EGYÁGYAS FELÁR: 30.000 Ft

Ingyenes fel- és leszállási helyek:
Nyíregyháza, Debrecen, Tiszaújváros, M3 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest

Hasonló ajánlatok