A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Horvátország magyar emlékei

Horvátország, Körutazás Horvátországban, Körutazás Horvátországban
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Két ország két nyelvet beszélő népe élt egy korona alatt évszázadokig. Ez magyarázza a magyar vonatkozású emlékek gazdagságát és sokszínűségét. Csáktornya, Károlyváros, Zágráb emlékei mellett természetesen a magyar nyaralók körében is rendkívül népszerű tengerparti településeket is meglátogatjuk utunk során. /Zadar,Sibenik, Primosten,Trogir, Split

Utazás : légkondicionált autóbusszal
ELLÁTÁS: reggeli
SZÁLLÁS: 4 éjszaka *** szállodában, Zadar környékén, kétágyas tusoló/WC-s szobában.


1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Letenye – Csáktornya – Varasd – Károlyváros – Zadar
 
Indulás Debrecenből és Nyíregyházáról a hajnali órákban Budapest – Letenye útvonalon. Csáktornyán, Muraköz központjában a Zrínyiek vármúzeumát tekintjük meg, majd továbbutazunk Varasdra. Városnézés Horvátország „barokk fővárosában” (Draskovics, Patacsics paloták, Cillei-Erdődy várkastély, barokk templomok).  Ezt követően séta Károlyvárosban, a katonai kísértetváros erődítményrendszerének felkeresése. Este a szállás elfoglalása Zadar környékén (4 éj).
 
2. nap: Zadar – Sibenik – Primosten

Reggeli után ismerkedés Zadarral, Dalmácia legészakibb városával. Gyalogos városnézés keretén belül a legfontosabb nevezetességek felkeresése (Könyves Kálmán és Nagy Lajos emlékei a templomokban, római és olasz építmények, monarchia kori templomok, erődítményrendszer a félszigeten, kikötők). Majd érkezés a szép fekvésű Sibenik városába (székesegyház, Rektorpalota, hegyi erődök, műemlékek a sikátorokban). Napunkat a hangulatos Primosten településsel zárjuk (a volt halászfalu felfedezése, fürdőzési lehetőség a tengerben, séta a magyar tengerkedvelők kedvelt kisvárosában). Este a szállás elfoglalása.
 
3. nap: Nin – Biograd – Krka Nemzeti Park

Reggeli után elutazás Nin településre (felkeressük a világ legkisebb székesegyházát), majd a közös magyar-horvát királyok koronázási városába,  Tengerfehérvárba (Biograd) látogatunk.  Délután kirándulás a Krka Nemzeti Parkba, mely Dalmácia egyik kihagyhatatlan látnivalója. Egyik legszebb része a Skradinski Buk vízesésrendszere (17 kisebb-nagyobb zuhatag), ahol a folyó feletti fahidakon sétálva gyönyörködhetünk a különös természeti csodában (vízesések, tavak, Tesla vízmű, vízimalom, fakultatív likőrözés). Este a szállás elfoglalása.
 
4. nap: Klis vára – Trogír – Split

Reggeli után első állomásunk a hegyeket ékesítő Klis vára, melyben a mongolok elől menekülő IV. Béla két lányát is elvesztette. Majd városnézés Trogírban, az ékszerdoboz műemlékvárosban (IV. Béla relikviájának megtekintése). Mai utolsó programunk Split, Dalmácia fővárosa. Itt építette fel Diocletianus császár gigantikus méretű palotáját, mely a Világörökség része. Székesegyháza IV. Béla gyermekeinek koporsóját rejti. A piac szomszédságában álló palotanegyed hangulata egészen egyedülálló. Kikötője, a város nyüzsgése a római műemlékek között leírhatatlan.
 
5. nap: Zágráb – Letenye – Budapest – Nyíregyháza – Debrecen

Reggeli után Zágráb felé vesszük utunkat. Városnézés és szabadidő a gyönyörű fővárosban (Szent László alapította székesegyház, Jellasics főtér, Petőfi leszerelésének helyszíne, piac). Majd indulás Magyarországra. Érkezés Budapestre az esti órákban Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.


VACSORA: (4 vacsora) 17.500 Ft
Helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára: kb 80 €

Minimum létszám: 35 fő.
EGYÁGYAS FELÁR: 21.500 Ft

Ingyenes fel- és leszállási helyek:
 
Nyíregyháza, Debrecen, Tiszaújváros, M3 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest

Hasonló ajánlatok