A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Csodás toszkán tájakon

Olaszország, Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Cinque Terre - Firenze - Lucca - Pisa - Torre del Lago

Valamennyi olasz tartomány közül Toscana az, amellyel világszerte magát Itáliát azonosítják, amelyet költők és művészek emeltek a dicsőség legmagasabb csúcsaira, ahol az olasz nyelv bölcsője ringott.Toscana, az etruszkok egykori hazája, elbájolja a látogatót szelíd lankáival és kulturális kincseinek gazdagságával. A nagy műemlékvárosok - Firenze, Pisa - óvárosaiban egymást érik a templomok, kolostorok és paloták. Toscanában élt és dolgozott Giotto, Botticelli és Michelangelo is. E gyönyörű vidékről eszünkbe jut még a palio és Puccini, és akkor még nem szóltunk kitűnő borairól és élénk kulturális életéről.

Utazás: légkondicionált autóbusszal
ELLÁTÁS: reggeli
SZÁLLÁS: 4 éjszaka *** olasz besorolású szállodában Montecatiniben,
kétágyas tusoló/ WC-s szobában

1 nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Montecatini
Indulás a kora reggeli órákban. Utazás Szlovénián át, rövid pihenőkkel. Az esti órákban érkezünk Montecatinibe, szállás elfoglalása. (4 éj)
 
2 nap: Firenze: a reneszánsz kor ”Athénja”
Reggeli után a „reneszánsz bölcsője”-ként ismert Toszkán régió kulturális fővárosába, Firenzébe érkezünk. A legenda szerint az Arnó folyó partján fekvő város egy liliomos mezőn épült fel. Megismerkedünk a híres Medici család történetével,
akik hosszú éveken keresztül uralkodtak a városban. A reneszánsz szülőföldjének, Firenzének egész belvárosa az UNESCO Világörökség része. A páratlan szépségű XIII. századi Dóm, Campanile, a világhírű keresztelőkápolna, Piazza Signoria, Palazzo Vechio (régi városháza), Santa Croce templom, Ponte Vechio (aranyművesek hídja) a város szimbóluma, mely az Arnó folyó felett helyezkedik el. Szabadidőben lehetőség van meglátogatni a Pitti Palota változatos  gyűjteményét, és a világhírű Uffizi képtárat, ahol Leonardó, Michelangelo és Raffaelló képei mellett Mátyás királyt, valamint Báthori Istvánt ábrázoló képet is látni fogunk. Szabadprogram, vásárlási lehetőség Firenze belvárosában, vagy a bőráruiról híres piacon. Felmegyünk a Michelangelo kilátóba, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Mediciek városára. Este szállás elfoglalása.
 
3 nap: Lucca, Pisa, Viareggio és Torre del Lago

Reggeli után Toszkána egyik legszebb, a száz torony városának is ismert Luccába indulunk, ahol egy csendes kisvárosi hangulat vár ránk. A város nevezetességei mellett ezen a reggelen bepillantást kaphatunk az olaszok mindenapjaiba. Dóm, és harangtorony, csodaszép kereskedőházak, egyházi épületek, és a városfal teljes gyűrűje kápráztat el bennünket. Innen, az egykor jelentős tengeri hatalmú városba Pisaba érkezünk. A csodák mezején megtekintjük Olaszország legszebb románkori, páratlan értékű reneszánsz épületegyüttesét (székesegyház, keresztelő kápolna, harangtorony). Lehetőség van felmenni a híres ferdetoronyba. Utunk következő állomása a festői Versíliai-parton fekvő üdülővároska, Viareggio, melyet a helyi karneválja tett híressé. Sétálunk tengerpartján, megtekintjük nevezetes épületeit. Továbbindulva Puccini városát, Torre del Lago-t keressük fel. Meglátogatjuk az egyik leghíresebb olasz zeneszerző villáját, ahol a Pillangókisasszony, a Tosca, a Bohémélet ma is népszerű dallamait komponálta (a ház ma múzeum, Puccini sírja is itt található). Este visszaérkezés szálláshelyünkre.
 
4 nap: La Spezia és Cinque-Terre öblei

Reggeli után a Ligur-tenger partján fekvő UNESCO által védettnek nyilvánított természeti parkot, tenger öblöket keressük fel, mely öt tengeröböl által körbezárt települést rejt. (Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare.) A sziklák oldalában megbúvó kis színes halászfalvakat hajóúton fedezzük fel. A Cinque Terre tájának szépsége számos írót, költőt megihletett. Séta a nem mindennapi látványt nyújtó „szerelmesek útján”, jó idő esetén fürdőzési lehetőség a sós
tengerben. Este szállás elfoglalása.
 
5 nap: Montecatini – Budapest – Nyíregyháza - Debrecen

Reggeli után hazaindulunk. Szlovénián át Tornyiszentmiklós határátkelővel rövid pihenőkkel érkezünk Budapestre a késő esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő éjszakai órákban.


VACSORA: (4 vacsora) 19.500 Ft
Helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára: kb 80 €

Minimum létszám: 35 fő.
EGYÁGYAS FELÁR: 15.000 Ft

 
Ingyenes fel- és leszállási helyek:
 
Nyíregyháza, Debrecen, Tiszaújváros, M3 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest

Hasonló ajánlatok