A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Római barangolások

Olaszország, Róma és környéke, Róma
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Egy város megismerésének legjobb módja, ha bebarangoljuk nyüzsgő és sokszínű negyedeit. Róma évente milliókat csábít felfedezésre. Bármerre is járunk a városban, az ókori, a reneszánsz és a barokk idők építészete, művészete, hangulata fogad minket: bazilikák, fényes paloták, diadalívek emlékeztetnek a több ezer éves kultúrára. A város minden történelmi korban megőrizte vezető szerepét, ez ma sincs másként, hiszen az örök város ma is Itália közigazgatási és kulturális fővárosa, és természetesen a katolikus egyház központja.

Utazás: légkondicionált autóbusszal

ELLÁTÁS: reggeli

SZÁLLÁS:

2 éjszaka Bologna környékén *** olasz besorolású szállodában,

2 éjszaka Róma környékén *** olasz besorolású szállodában,

kétágyas tusoló/WC-s szobában


1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Ljubjana –Trieszt – Bologna

Indulás a kora hajnali órákban.Folyamatos utazás rövidpihenőkkel Szlovénián keresztül, érkezés esté-re Bologna környéki szálláshelyünkre. (1éj)

2. nap: Római városnézés–Az Antik Róma 2500 éves csodái

Reggeli után elindulunk. Érkezés Európa egyik műemlékekben leggazdagabb történelmi központjába, Rómába az „örökvárosba” a déli órákban. Az örök város felfedezését az ókorban épült Római Birodalom egyik legfőbb jelképének tartott Colosseumnál kezdjük. Ez a világ legnagyobb eddig épített amfiteátruma. Az épület 60.000 nézőt tudott befogadni,   akik elsősorban a gladiátorharcok miatt látogattak ide. .Más jelentős,ebben az időben épült épületek a Forum Romanum (az ókori Róma fő köztere), a Pantheon (i.e.27-ben emeltette Marcus Vipsanius  Agrippa, valószínűleg a korabeli Róma minden istenének együttes tiszteletére). A barokk stílus legjelentősebb építményei közé tartozik a város egyik jelképe, a Trevi-kút is (Róma egyik legnagyobb és világszinten legismertebb szökőkútja). Este szállás elfoglalása Róma környékén (2éj)

 3. nap: Róma – Vatikán

Reggeli után látogatást teszünk a Vatikánban. Vatikán, a katolikus egyház központja, a pápa székhelye, a világ legkisebb független állama. Vatikáni múzeumok megtekintése.  A Sixtus kápolna ez a mindenkori  pápa  magánkápolnája, és a pápaválasztó konklávé helyszíne is. A Sixtus kápolna mennyezetfreskója Michelangelo egyik műve, a világ egyik legismertebb alkotása. A Szent Péter-bazilika a római katolikus egyház első    számú    szentélye,    a    négy    nagy    bazilika egyike a világ legnagyobb kereszténytemploma, melynek befogadóképessége  körülbelül  60.000 fő. Szent Péter apostol sírjára építették. Délután szabadprogram Róma belvárosában. Este visszatérés a szálláshelyre.

 4. nap: Orvieto – Bologna

Reggeli után Umbrio délkeleti részén található mesebeli kisvárosába ,Orvietoba  indulunk. A vulkáni hegytetőre épült város „Itália  csodája”. Séta a hangulatos középkori óvárosban, melynek során jó néhány 15. században épült épületet csodálhatunk meg: Móra-torony,Hetek palotája,Városháza,Dóm. Szabadprogram, majd este érkezés Bologna környéki szálláshelyünkre. (1éj)

5. nap: Padova - Ljubljana – Budapest – Nyíregyháza – Debrecen

Reggeli után Padovába,Szent Antal apostolkodásának városába érkezünk. A Szent Antal bazilikában megtekintjük sírhelyét.  Az Egyetem ősi épületében az itt tanult híres családok címerei láthatóak. A Scrovegni kápolnában Giotto híres freskósorozatát tekintjük meg. Hazaindulunk  Szlovénián  keresztül. Érkezés Budapestre az esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő éjszakai órákban.

VACSORA: (4 vacsora) 16.000 Ft

Helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára: kb 180 €

Minimum létszám: 35 fő.

EGYÁGYAS FELÁR: 18.000 Ft
 
Ingyenes fel- és leszállási helyek:
 
Nyíregyháza, Debrecen, Tiszaújváros, M3 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest

Hasonló ajánlatok