A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

USA körutazás - Vadnyugati kalandozások

Amerikai Egyesült Államok, Körutazás Amerikában, Körutazás Amerikában
  • Szálláskategória: Motel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

USA  körutazás – A Nyugati Part természeti csodái

Ki ne olvasott volna gyermekkorában indiánkönyveket? Ki nem látta filmeken a híres Golden Gate-et? Ki ne izgulta volna végig Maci Laci kalandjait a Yellowstone Nemzeti Parkban? S ki ne vágyna a Vadnyugatra?… A San Franciscóból kiinduló Salt Lake City-ig tartó túrán ezeket a varázslatos helyszíneket járjuk be, s a felsoroltakat még olyan érdekességek tetézik, mint a Grand- és Bryce Canyon, Las Vegas, a Nagy-meteoritkráter, a Mesa Verde Nemzeti Park sziklákba vájt házai, vagy a hatalmas Hoover-gát. Körutazásunk 7 államot érint, melyek a következők: California, Nevada, Arizona, Colorado, Utah, Wyoming, Montana

USA körutazás – Utunk látnivalói

  •     San Francisco
  •     Sequoia Nemzeti park
  •     Kings Canyon Nemzeti park
  •     Mammoth Lakes
  •     Yosemite Nemzeti Park
  •     Mono Lake
  •     Halál Völgye
  •     Las Vegas
  •     Hoover-gát
  •     Bryce Canyon
  •     Zion Nemzeti Park
  •     Grand Canyon
  •     Monument valley
  •     Mesa Verde Nemzeti Park
  •     Moab
  •     Capitol Reef nemzeti Park
  •     Salt lake City

USA  körutazás – Utunk során felkeresett Világörökségei


  •     Mesa Verde Nemzeti Park
  •     Grand Canyon
  •     Yosemite nemzeti Park

Program:

1. nap Budapest > San Francisco

Indulás átszállással San Franciscóba a reggeli órákban. Érkezés után felvesszük a gépkocsikat és a belvárosi szállásra hajtunk. Esti séta a városban: Kínai-negyed, a piramis alakú Transamerica épület, az egykori ENSZ székház, a Capitolium-szerű City Hall.

Szállás: San Francisco (1 éj)

2. nap San Francisco > Fresno

Reggel felkeressük a világ legmeredekebb utcáját (Lombard Street), ahol a híres helyi közlekedési eszköz, a filmekből jól ismert Cable Car is jár. Megtekintjük a hatalmas öblöt a Golden Gate híddal és Harbour Bridge-dzsel, s távolról a Presidiót (1776-ban épült erődöt), majd a tengerparti sétányon, azaz a Fishermen Warf-on megkóstolhatjuk a különféle tengeri herkentyűket. Innen látható a hírhedt börtönsziget, az Alcatraz, ahonnan soha egyetlen rabnak sem sikerült megszöknie. Délben Fresnóba indulunk, ahová már az esti órákban érkezünk.

Szállás: Fresno (1 éj)

3. nap Fresno > Mariposa

Sequoia és Kings Canyon Nemzeti Parkok, ahol Földünk legnagyobb testű növényei, az akár száz méter feletti magasságot is elérő óriás mamutfenyők élnek. Gyalogtúra a két-háromezer éves gigászok között: General Sherman – ez a világ legnagyobb tömegű élőlénye -, General Grant, a „Nemzet Karácsonyfája” és az „alagútfa”.

Szállás Mariposa (1 éj)

4. nap Mariposa > Mammoth Lakes

Ezen a napon a nyugati országrész egyik leghíresebb és leglátványosabb nemzeti parkjában, a Yosemite-ben kóborlunk. Megnézzük a Menyasszonyi Fátyol és a Yosemite-vízesést, az El Capitan félelmetes sziklatömbjét, a Yosemite folyó völgyét és a hatalmas gránitképződményt, a Féldómot. Délután átkelünk a Tioga-hágón a Sierra Nevada keleti oldalára. Türkizkék tengerszemek és fenyőerdők mentén haladunk.

Szállás: Mammoth Lakes (1 éj)

5. nap Mammoth Lakes > Ridgecrest

Először kirándulást teszünk az „Ördög távírópóznájának” nevezett bazaltorgonákhoz, majd a Mono Lake-hez megyünk, amely nevét a partvidékén hatalmas mennyiségben élő legyekről kapta. Séta a hatalmas tufaképződmények között, Délután már déli irányban haladunk a Sierra Nevada mentén. Jobb oldalunkon magasodik a havas hegység legkiemelkedőbb csúcsa, a Mt.Whitney. Késő délutáni terepszemle Alabama Hillsnél, számos cowboy film forgatási helyszínén.

Szállás: Ridgecrest (1 éj)

6. nap Ridgecrest > Las Vegas

Hosszú napnak nézünk elébe! Először is átkelünk a Halál Völgyén, ahol botladozunk az „Ördög golfpályáján” és ujjunkról nyalhatjuk az Egyesült Államok legmélyebb pontja, a Badwater Lake sós vizét, de akár a homokdűnéken is sétálhatunk. Aztán megpihenünk a Zabriskie Pointnál, egy Antonioni filmből ismert magaslaton. Estére a fény és pompa városába, Las Vegasba érkezünk. Városnézés: gigászi szálloda-kaszinók, valamint a Freemont Street, ahol szerencsésebb társaink némi zsebpénzt nyerhetnek a fényárban úszó szerencsebarlangokban…

Szállás: Las Vegas (1 éj)

7. nap Las Vegas > St. George

Délelőtt rövid séta a városban, majd folytatjuk utunkat. Első állomás a Mead-tó partján épült Hoover-gát. (Ez a világ egyik legnagyobb műszaki létesítménye: 221 m magas, 17 turbinájának teljesítménye 2080 MW, építésekor 2,6 millió köbméter betont dolgoztak bele.) Fakultatív program keretében akár a turbinaterembe is leereszkedhetünk (kb. 10 USD). Estére a utahi St. George-ba érünk, ahol kivételesen két éjszakát töltünk.

Szállás: St.George (2 éj)

8. nap St. George

Kirándulás a mintegy 10 millió éves Bryce Canyonhoz, melynek szépsége a Grand Canyonéval vetekszik. Az 1928-ban alapított nemzeti park évente majdnem kétmillió turistát fogad. Útközben a Vörös Canyonnál félelmetes ingóköveket látunk. Gyalogtúra a hegyes homokkő képződmények, az ún. hoodoo-k között.

Szállás: St.George

9. nap St. George > Grand Canyon

Mai első látványosság a megkövült ősi homokdűnék világa, a Zion Nemzeti Park. Utána hosszú út elé nézünk, mire eljutunk a Grand Canyonig. Menet közben a Glen Canyon vidékén egy kilátónál piknikezünk, már innen is látjuk a monumentális Powell-gátat. Aztán egy órás gyalogtúra a Patkó-kanyarnál, a Colorado-folyó legfestőibb szakaszánál. Ha marad időnk, a Page közelében lévő Antelope-kanyon erozív szurdokában gyalogtúrát tehetünk. (A terület gazdái az indiánok, s kizárólag az ő vezetésükkel léphetünk a területre. A túra ára kb. 50 USD).

Szállás Tusayan (1 éj)

10. nap Grand Canyon > Flagstaff

Ma az Egyesült Államok geológiailag egyik legérdekesebb, egyben leghíresebb táján, a Grand Canyonnál kezdünk. Busszal járjuk be a kanyon déli peremét, ahonnan a szurdokot felépítő szinte összes földtani réteg átlátható, megkülönböztethető. Ha marad időnk, a következő fakultatív programok kivitelezhetők: repülés a kanyon felett (kb. 150 USD), és kirándulás a Winslow közeli Nagy-meteoritkráterhez (25 USD).

Szállás Flagstaff (1 éj)

11. nap Grand Canyon > Cortez

Egy hosszú autózás után rácsodálkozunk a Monument Valley különleges szikláira, melyeket egy Marlboro reklámból és számos western filmből már jól ismerünk. Megpihenünk egy hatalmas ingókőnél, a Sombrerónál, s megtekintünk egy másik fantasztikus sziklaformációt, az ún. Navajó- ikreket. Olajfúrókutak mellett, a négy állam határvidékén (Utah, Arizona, Új-Mexikó és Colorado) haladva a nap végére a coloradói Cortezbe érünk.

Cortez (2 éj)

12. nap Cortez

Egész napos látogatás a Mesa Verde Nemzeti Parkban, ahol az anaszázi indiánok a hegyoldal szikláiba építették erődszerű településeiket. Kiemelt látványosságok: Spruce Tree House, Balkony House – sziklába vájt egykori települések, sok mászással, helyenként izgalmas pillanatokkal.

Szállás: Cortez

13. nap Cortez > Moab > Salina

Első pihenőnk a Wilson Arch hatalmas boltíve alatt lesz, aztán elhaladunk a Church Rock mellett. A mai napra is jut két nemzeti park: a fantasztikus sziklaíveiről ismert Archies (Delicate Arch – távolról -, az Ördög veteményeskertje, valamint a Capitol Reef Nemzeti Park, amely egy hatalmas szinuszos törésvonal által keletkezett. Az itteni főbb látnivalók: Navajo dóm, indián sziklarajzok és Sulphur Creek a „lúdnyak”-kanyarral. Ezután egy folyóparti ligetben piknikezünk, s ha szerencsénk van, szarvasokat és/vagy őzeket láthatunk.

Szállás: Salina (1 éj)

14. nap Salina > Salt Lake City

A déli órákra érjük el Salt Lake City-t, Utah állam fővárosát. Üldöztetésük során, hosszú vándorlást követően ezen a vidéken lelték meg végleges otthonukat a mormonok. Hogy jobban megismerjük e vallás követőinek történelmét és szokásait, ellátogatunk a modern vallási központba. Meghallgatjuk a Tabernaculum különleges akusztikáját, ahol a híres mormon kórus szokott próbálni és fellépni és kívülről fotózzuk a hires mormon templomot. Ellátogatunk az ultramodern konferencia központba, s megnézzük a mormon vezető, Brigham Young egykori házát, s számos feleségének otthonát. Utolsóként felhajtunk Utah – a Capitoliumhoz hasonlító – parlamentjéhez.

Szállás: Salt Lake City (1 éj)

15. nap Salt Lake City > Budapest

A menetrend függvényében a repülőtérre hajtunk, majd átszállások után a következő nap a Liszt Ferenc légikikötőbe érkezünk.

16. nap Budapest

Érkezés Budapestre.


A részvételi díj tartalmazza

  •     Nemzetközi repülőjegyek + illetékek kb. 280-300.000 Ft
  •     Szállás motelekben kétágyas elhelyezéssel
  •     Utazás bérelt mikrobusszal és/vagy személyautóval
  •     Belépők az állami kezelésben lévő nemzeti parkokba
  •     Magyar csoportkísérő

A részvételi díj nem tartalmazza- Árak/fő

  •     ESTA beutazási engedély 10.000 Ft
  •     Belépők (a nemzeti parkokon kívül) kb.300-400 USD
  •     Étkezések
  •     Storno biztosítás+BBP biztosítás
  •     Személyes jellegű kiadások
A részvételi díj minimum 5 fő esetén érvényes.

A programban feltüntetett árak 1 USD = 280 Ft árfolyamig érvényesek

Hasonló ajánlatok