A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

USA nyugati part - NEMZETI PARKOK - GRAND CANYON

Amerikai Egyesült Államok, Körutazás Amerikában, Körutazás Amerikában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás


Utazás: Budapest – San Francisco és Los Angeles – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés:  középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás:  reggeli.

Program


1. nap: Budapest – San Francisco
Repülés San Franciscóba, átszállással. Érkezés helyi idő szerint a délutáni órákban, transzfer a szállodába. Szállás San Francisco környékén.

2. nap: San Francisco

Egész napos városnézés SAN FRANCISCO-ban: Lombard Street, Coit Tower, Kínai városrész, Union Square, Golden Gate híd, Móló, jó idő esetén a Twin Peaks (Iker csúcsok). Fakultatív hajókirándulás az öbölben, ahonnan az Alcatrazt, a hajdani börtönszigetet is megszemlélhetjük. Szállás San Francisco környékén.

3. nap: Yosemite Nemzeti Park

Látogatás a YOSEMITE Nemzeti Parkban, mely a világ egyik legszebb hegyvidéke, a magas sziklafalak, festői völgyek, óriásfenyők és vízesések birodalma. Tavasszal a vízesések, míg ősszel a rozsdaszínbe öltözött táj nyújt különleges élményt. Szállás Fresno környékén.

4. nap: Death Valley – Las Vegas

Utazás a DEATH VALLEY Nemzeti Parkon keresztül, amely a legforróbb, legszárazabb és a legmélyebben fekvő sivatag Észak-Amerikában. A világon itt a legmagasabb az átlaghőmérséklet, pl. 1913-ban 57 oC-ot mértek. Itt forgatták a világhírű „Jézus Krisztus Szupersztár” című filmet. A Badwater (rossz víz), Devil’s Golf Course (az ördög golfpályája), Zabriskie Point kilátópontokról csodás panorámában gyönyörködhetünk. Szállás Las Vegas-ban.

5. nap: Zion Nemzeti Park – Valley Of Fire

Irány Utah állam legnépszerűbb természeti képződménye, a ZION Nemzeti Park. A vidék gazdag ökoszisztémájáról a folyó menti vad mezők és a pompás növényzet tanúskodnak. Továbbutazás Nevada állam legrégebbi nemzeti parkjába, a VALLEY OF FIRE STATE PARK-ba, mely nevét a vörös homokkő alakzatokról kapta. Szállás Las Vegas-ban.

6. nap: Grand Canyon

A Colorado völgyéhez érkezve a természet egyik legnagyszerűbb alkotása, a GRAND CANYON tárul elénk. A folyó vájta kétezer méteres szurdok páratlan élményt nyújt. Fakultatív programként helikopterrel leereszkedhetünk a völgybe és motorcsónakról is megcsodálhatjuk a világhírű kanyont. Vagy a Hualapai indián rezervátum területén épült SKYWALK U alakú kilátó üvegpadlóján át, 1.200 m-es magasságból, a meredek sziklafal teljes mélységét érzékelve szemlélhetjük a kivételes tájat. A Colorado folyó híres völgyzáró gátja a HOOVER DAM, amelyet az USA 31. elnökéről neveztek el és az 1930-as években mérnöki csodaként ismerték el. Szállás Las Vegasban.

7. nap: Calico Ghost – San Diego

Dél-Kalifornia, forró sivatagait sajátos, kísérteties szépség jellemzi, csipkés kanyonok, meredek dombok tagolják. Las Vegastól elbúcsúzva, megállónk CALICO „szellemvárosánál”, mely a XIX. század második felében virágzó ezüstbányász város volt. A XIX: század végére az ezüst elveszítette értékét, a bányák egymás után bezártak, a város pedig viszonylag rövid idő alatt elnéptelenedett. A látogatással hű képet kapunk az „Újvilág” XIX. század végének életéről. Továbbutazás az óceán partjára San Diego-ba. Szállás.

8. nap: San Diego

SAN DIEGO Kalifornia második legnagyobb városa. Arculatát mindig a tenger határozta meg. Pompás természetes kikötője vonzotta a spanyolokat és az aranykeresőket. Több mint 110 km hosszú partját nagyszerű strandok, sziklafalak, kis öblök, tengerparti üdülők tagolják. Itt játszódik a XX. század legjobb vígjátékai közé sorolt, „Van, aki forrón szereti…” című film, Marilyn Monroe főszereplésével. A mexikói határ közelében fekvő település több látnivalót kínál: Balboa park, „Gázlámpás negyed”, történelmi városközpont. A délutáni órákban utazás Los Angeles-be. Szállás.

9. nap: Los Angeles

Városnézés a filmgyártás fővárosában, LOS ANGELES-ben, programunk során érintjük Hollywoodot, Beverly Hillst, a híres Rodeo Drive-ot, a divatos boltok főutcáját, teszünk egy sétát a „Hírességek sugárútján”, a Hollywood Boulevard-on. Látványos fakultatív program: látogatás az Universal Studios témaparkjában és kalandozás a filmek világában. Este hazautazás. Éjszaka a repülőn.

10. nap: Budapest

Átszállást követően érkezés Budapestre a menetrend függvényében.


Repülőtéri illeték: kb. 148.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Egyágyas felár: 143.500,- Ft
Kedvezmény a 3. személynek 2 ágyas szobában,
2 – 17,99 éves korig: 122.000,- Ft
18 éves kortól: 101.000,- Ft

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Vízum:
az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem szükséges, de un. ESTA előzetes belépési engedély igen!
ESTA beutazási engedély díja: 14,- USD + 3.500,- Ft ügyintézési díj

A részvételi díj a belépőjegyek (kb. 120,- USD) és a fakultatív programok árát: Las Vegas by Night, helikopterrepülés a Grand Canyon-ba, Universal Studios ( kb. 440,- USD) nem foglalja magában. Ez utóbbi utazás előtt, irodánkban fizetendő, kb. 110,- USD.

Kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 45,- USD  Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

UNESCO Világörökségek:

– Grand Canyon Nemzeti Park
– Yosemite Nemzeti Park

A változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok