A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Puglia FLY & DRIVE

Olaszország, Puglia, Bari
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Fly & Drive
  • Típus: Egyéb
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
FLY & DRIVE
PIHENÉS ÉS KULTÚRA, RUGALMAS IDŐBEOSZTÁS!

Fedezzük fel mi magunk Puglia tartományát, gazdag ókori görög és római kori emlékeit, világörökségi helyszíneit, fehér homokos partszakaszait, strandjait, a hagyományokat, az étkezési kultúrát.

-          A választott útvonalhoz a szobák lefoglalása a szállodák kapacitása alapján történik.
-          Ajánlott útvonal: Monte Sant'Angelo 2 éj, Bari 2 éj, Ostuni 3 éj
-          Repülőjegy: Budapest-Bari-Budapest: kb. 50.000 Ft-tól /fő
-          Az utazás megkezdése és vége Bari repülőtér
-          Autóbérlés: akár már 28.000 Ft-tól /7 nap (az aktuálisan elérhető legalacsonyabb árról érdeklődjön irodánkban)

BARI-i indulással:
1. nap: Bari – Monte Sant’Angelo városnézés
Elutazás menetrend szerint, Bari városába. Bérautó felvétele, majd indulás a Gargano-félsziget felé, amit csodás természeti látnivalói miatt nemzeti parkká nyilvánítottak. Gyönyörű tengerpartjai és hangulatos, régi idők bájait árasztó kisvárosai elvarázsolják az idelátogatókat. Szállás elfoglalása a zarándokhellyé vált Monte Sant’Angelo-ban, majd érkezéstől függően Szent Mihály arkangyal szentélyének a megtekintése.

2.nap: Gargano-félsziget: Vieste – Tremiti-szigetek
Ismerkedés a félszigettel. Az Umbra erdőn keresztül eljutunk Vieste-be, a fehér monolitsziklára épült középkori városkába. Majd tovább utazunk Peschici-be, ami máig megőrizte mór hatását. Óvárosában számos kézműves boltban megcsodálhatjuk a helyi portékákat illetve megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat. Kikötőjéből részt vehetünk egy kb. 2 órás hajókázáson ahol felfedezzük a Tremiti-szigetek partjainál húzódó kis barlangokat, öblöket, sziklaszirteket, és úszhatunk egyet Pió atya szobra körül. Visszaérve strandolási lehetőség Peschici fehérhomokos tengerpartján. Este visszautazás a szállásra.
  
3.nap: San Giovanni Rotondo – Trani – Gravina in Puglia
Reggeli után indulás Pió atya szülővárosába, napjaink egyik leglátogatottab zarándokhelyére. Majd folytatjuk utunkat Trani városába, amit Puglia gyöngyszemének tartanak. Csodálatos látványt nyújt a tengerre néző katedrálisa, valamint az ókori városközpont, a zsidónegyed, és a kikötőre néző nemesi palotái. Délután felfedezzük a mészkőbe vájt várost, ami a maga nemében teljesen egyedi föld alatti többszintes, labirintusszerű szentélyeivel, barlangjaival. Este érkezés Bari-ba, a belvárosi szállás elfoglalása után esti sétalehetőség.

4.nap: Bari – Castellana di Grotte
Napunkat egy kellemes óvárosi sétával kezdjük. Barivecchia a régi városfalak által körülhatárolt, a régi és az új kikötő közötti félszigeten terül el. Szűk utcácskáin átvehetjük a régi olasz életérzést, a tésztagyúró, egymással beszélgető, utcára kiülő lakosai között. Városnézésünk során megtekintjük többek között a Ferrarese és San Nicola teret, a katedrálist valamint a várat. Délután látogatást teszünk Olaszország egyik legnagyobb földalatti karsztrendszerében, ami egyben a leglátogatottabb is.
 
5.nap: Polignano a Mare – Alberobello – Locorotondo - Martina Franca
Napunkat Polignano a Mare festői városában kezdjük, mely számos költőt, művészt inspirált. Többek között Modugno-t is, aki híres Volare című alkotását itt írta. Következő állomásunk a világörökség részét képező Alberobello, a trullik városa. Séta a lenyűgöző, vakítóan fehérre meszelt, süveges házakkal, színes virágokkal díszített óvárosban. Szűk utcák, apró üzletek adják Valle d’Itria legszebb városának különleges hangulatát. Locorotondo-t szintén különleges építészete, illetve elhelyezkédese miatt érdemes meglátogatni. Csodálatos panoráma fotókat készíthetünk a környékről és vásárolhatunk a helyi borokból. Napunk utolsó állomása Martina Franca városa, ami sokáig a környék kereskedelmi központja volt, és ez a nemesi családokat is vonzotta. Középkori paloták és barokk templomok között sétálva, eljutunk a 17.sz-i hercegi palotához, majd a Piazza Plebiscito-n lévő San Martino bazilikához, ami különösen szép látványt nyújt a lemenő nap fényében. Este szállás elfoglalása Ostuni-ban.

6.nap: fürdőzés Torre Cane partjain – Taranto - Ostuni
Szabadidő illetve fürdőzési lehetőség Monopoli és Torre Cane között húzódó partszakaszon, ahol egymást követik a csodaszép, fehér homokos strandok. Délután látogatást teszünk Taranto városában, ahol az ókori görögök kolóniája telepedett le, ennek köszönhető mostani gazdag és Olaszország egyik legszebb Magna Graecia-i múzeumi anyaga. Látogatás a Spártai Múzeumba, ezután kellemes sétát teszünk a Két Tenger sétányon, majd innen egy felnyitható hídon jutunk át az óvárosba, aminek látképét a Castello Aragonese uralja. Védelmi funkciót töltött be, jelenleg a Hadi tengerészet tulajdona. Visszatérés Ostuni városába, ahol hangulatos esti séta tehető.

7.nap: Lecce – Otranto – Galatina – Gallipoli
Reggeli után utazás a „Csizma sarka” felé. A „barokk városa” Lecce következik. A Piazza Sant’Oronzo, a Dóm tér és a város legfontosabb nevezetességeinek megtekintése után folytatjuk utunkat Otranto városába. Itália legkeletebben fekvő városának egyik kiemelkedő látványossága a katedrális padlóját díszítő gyönyörű mozaikok. Galatina városa szintén szép példája a barokk építészetnek, megannyi túldíszített erkélyével, kapubejárójával, templomával, palotájával. Utolsó állomásunk Gallipoli, aminek szigeten elhelyezkedő óvárosát egy híd köti össze a szárazfölddel. Legérdekesebb látnivalója a 17-i századi földalatti olívaőrlő malmok. Visszatérés a szállásra.

8.nap: Bari - Budapest
Reggeli után indulás Bari repterére, a bérautó leadása. Hazautazás menetrend szerint.


AZ ÁR TARTALMAZZA:
7 éjszakai szállás reggelivel 4* hotelekben


ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK:
  • Autóbérlés esetén A kategóriájú, légkondicionált gépkocsi, korlátlan kilométerrel, 25% ÁFA, reptéri adó. Dombornyomásos hitelkártyát kérnek a bérléskor. Magasabb kategóriájú autó bérlése felárral.
  • Kérjük, nézze át részletesen az autóbérlési feltételeket. Az autó felvétele és leadása csak a palermói vagy a cataniai reptéren történhet.
  • Amennyiben a gépkocsit nem tele tankkal adják le, úgy a hiányzó üzemanyag ára a hitelkártyáról kerül levonásra.
  • Teljeskörű, önrész csökkentő biztosítás megkötése foglaláskor erősen ajánlott!
  • A szállodai elhelyezések a választott csomag, típus és ellátás szerint történnek két-, háromágyas szobákban.
  • Ajánlatunkban városi szállodában történik az elhelyezés.

Az árak nem tartalmazzák a repülőjegyet és az autóbérlést! Indulás tetszőleges időpontban a fent megadott hónapokban, lekérés alapján! A fenti tervezett program csak egy javaslat, részlegesen vagy teljes egészében módosítható, alakítható a felmerülő igények szerint. Álmodja meg saját Fly&Drive útját és mi megszervezzük Önnek (transzfer, helyi idegenvezető, asztalfoglalás étteremben stb.) Forduljon hozzánk bizalommal és rövidebb vagy hosszabb tartózkodásra is örömmel készítünk Önnek ajánlatot!

Kiemelt időszakokra és augusztus hónapokra ár külön lekérésre!