A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Vártúra Sjájerországban: Riegersburg – Herberstein

Ausztria, Steiermark, Riegersburg
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Felszállás: Budapest – Székesfehérvár – Siófok – Balatonlelle – Fonyód – Balatonkeresztúr – Keszthely útvonalon


Program:

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenővel.

Utunk első állomása Riegersburg vára. A település fölé magasodó sziklára épült várból, melyet 1000 éves történelme során sosem foglalt el ellenség, csodálatos kilátás nyílik a környező völgyekre, szőlőskertekre. A látogatók számára üvegfelvonót építettek, mely 90 másodperc alatt „repít” fel bennünket a várba. A vár különlegességei közé tartozik az impozáns lovagterem, valamint a Fehér terem, melyeket helyi idegenvezető kalauzolásával ismerhetünk meg. Majd lehetőség nyílik a Boszorkány Múzeum megtekintésére, a Riegersburg asszonyai kiállítás pedig a 17. századi történelembe enged bepillantást.

Stájer vártúránkat Herberstein kastélyánál folytatjuk. A máig lakott várkastély immár 700 éve a Herberstein grófi család tulajdonában van. Megismerkedünk a kastély legszebb részével – Lovagterem, ősök arcképcsarnoka, Szent György kápolna, középkori konyha -, és betekintést nyerünk a birtok 1800-as évekbeli hétköznapjaiba. A kastély előtt terül el a Történelmi Kert, melynek kialakítása a 16. században kezdődött. Másik vonzereje az évszázadok óta létező Vadasparkja, ahol 5 kontinens több tucatnyi állatfaja természetes környezetében figyelhető meg.

Hazaindulás késő délután. Érkezés az esti órákban.


A részvételi díj tartalmazza: utazás felső kategóriás autóbusszal, idegenvezetés

A részvételi díj nem tartalmazza: utasbiztosítás (500 Ft/fő), belépőjegyek (Riegersburg kb. 21 EUR/fő, Herberstein kb. 15 EUR/fő)


A program min. 35 fő jelentkezése esetén indul. A programváltozás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok