A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Tirol és Bolzano varázsa tiroli folklóresttel

Ausztria, Tirol, Innsbruck
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

utazás módja: busz
időtartam: 4 nap / 3 éj
ellátás: svédasztalos reggeli + a tiroli esten vacsora
szállás: háromcsillagos szálloda
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy  személyi igazolvány
Ausztria és Olaszország hivatalos fizetőeszköze: EURO

Felszállási lehetőségek:
  • 05:15 Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
  • 05:45 Bp. XI. Fehérvári út 95. (Fehérvári-Mérnök u. sarok)
  • 06:45 Tatabánya, Győri út, Penny Market oldalában
  • 07:30 Győr, M1, Arrabona pihenő
  • 08:15 Mosonmagyaróvár, M1, MOL kút

PROGRAM:

1. nap
Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Hall in Tirol településig, melyet a legszebb tiroli városkának választottak. Délutáni sétát teszünk a gyönyörű szép tiroli helységben, majd tovább indulunk Innsbruck melletti szállásunkra.

2. nap
Reggeli után Schwazba utazunk, ahol egy régi ezüstbányával és az ezüst kitermelésével ismerkedünk meg, majd kisvonatra szállunk a bányában és röviden kipróbáljuk, hogyan utaztak a bányászok. "Minden bányák bányája", tartja a mondás, hiszen itt a középkorban 10000 bányász dolgozott és tette Tirolt ez időben Európa leggazdagabb részévé. Miután feljöttünk a 800 méteres mélységből, utunk a Swarovski kristály világába vezet. Miután megcsodáltuk a kristályok világát és kedvünkre vásároltunk is, tovább utazunk Tirol fővárosába Innsbruckba. Itt a leghíresebb belvárosi nevezetességeket nézzük meg, úgy mint az arany tetejű palotát, az Ambras kastélyt, a Hofkirchét és a Mária Terézia utcát is.

Estig tartó városnézésünket követően egy innsbrucki étterembe megyünk, ahol hamisítatlan tiroli folklór esten veszünk részt, fantasztikus tiroli hangulatot varázsolnak nekünk a zenészek és táncosok két felvonásban 24 jelenettel. Ha kedvünk van hozzá, együtt jódlizhatunk az énekesekkel. Igazi, háromfogásos tiroli vacsora gazdagítja még a programot, amihez egy pohár italt is adnak. A két órás műsor felejthetetlen élményt nyújt. Késő este érünk vissza szállásunkra.

3. nap
Reggeli után Dél-Tirolba, Olaszországba utazunk. Első állomásunk Vipiteno, ahová a 190 méter magas Európa hídon és a Brenner hágón át érkezünk. Régen királyok és császárok kedvelt tartózkodási helye volt e kisváros és ennek megfelelő szépségű középkori belvárosa is, mely tökéletesen egyben maradt. Olaszország legészakibb városkája egy völgyben ékeskedik. Utunk következő állomása Merano. Itt sétálunk a belvárosban, majd megtekintjük a Dómot, a Puccini színházat és a Trautmannsdorf kastélyt. Mai nap utoljára Bolzanoba látogatunk, ahol a Régészeti múzeumban Ötzi a jégember vár minket speciálisan erre készült hűtőjében. A jég kiválóan konzerválta ruházatát és a testét is. Bolzano főterén megtekintjük a Plébánia templomot, majd elbúcsúzunk és visszatérünk szállásunkra.

4. nap
Reggeli után indulunk haza. Útközben rövid megállót tartunk Alpbachban, mely település Ausztria legszebb faluja címét nyerte el. Sétánk után folytatjuk utunkat. Budapestre folyamatos utazás után a késő esti órákban érkezünk meg.

A részvételi díj tartalmazza: utazás busszal oda-vissza, idegenvezetővel, 3 éj háromcsillagos szállodában, svédasztalos reggeli,  tiroli folklór est vacsorával, kirándulások a program szerint, idegenforgalmi adó.

VEGETÁRIÁNUS VACSORA IGÉNYT FOGLALÁSKOR KÉRJÜK JELEZNI!
 
Tájékoztató belépő árak: Össz. belépőjegy ktg. kb. 45-50 Euro


Hasonló ajánlatok